Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5455565758 131>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2012 u 21:38
Žilav je, neda seThumbs%20Up
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2012 u 21:41
smile227    baš je neobičan..zbog ovog sjaja mi djeluje ko da je kožastismile39
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2012 u 22:09
Djevojke hvala na savjetima.

Ovaj žilavi hibi prekrasan smile64
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2012 u 11:00
Moram se zahvaliti Nini i bebolini smile79  što su me natjerale da konačno orežem svoj hibi i da mu dam disatiLOLEvo kako mi je ljepo zahvalio.Kako će tek ljep i bujan biti u proljećeHeart

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2012 u 08:20
Vidim puno novih izboja, znači bit će mladih grana, a time i puno cvjetova. Bravo! Clap 
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2012 u 20:27
Hvala Andina
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 21:34
Imam jedno pitanje. Mislila sam orezati hibi i to njegov vrh ali ne znam gdje bi to bilo dobru učiniti. Grane sa strane sam prije jedno dva mjeseca pokratila i on se fino raširio, ali je previše otišao u visinu. 

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 00:10
Ako ne želiš da ti ide u visinu, onda ga skrati na glavnoj grani. Ja ti baš nisam neki stručnjak, pa ovaj moj savjet nije mjerodavan. Jednostavno, to mi je logično. Dio koji odrežeš možeš pokušati zapelcati. Al pričekaj ipak savjet nekoga tko ima više iskustva.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 09:17
Ksan,reže se 1/3 grane.Znači procjeni koji bi bio 3.dio i tu ga odreži.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 14:23
Evo da pokažem svog prvog sijancaHeart

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 15:02
Originalno poslano od člana Tea Tea napisao:

Evo da pokažem svog prvog sijancaHeart
Slatkica maliClap
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 16:58
Ma vidi ga kako se raširio! Bravo, Tea! Kad je niknuo?
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 17:37
Prije cca tjedan dana,..baš sam sretna s njimHeartJoš jedan pokazuje naznake da izlazi van,trebam pričekat dan,dva da vidim radi li se o klici ili nečem negativnom..
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 20:47
Radujem se sa tobom  i već iščekujem cvijet :)
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2012 u 00:21
arim,drago mi je da se ne veselim sama ;-) Ja trenutno samo iscekujem da ljepo naraste.Lako cemo sa cvijetom ali hvala na ljepim zeljama :-*
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2012 u 17:22
Moj "žilavi" danas ostao bez cvijeta. Evo kako je izgledao u svom najboljem izdanju prije dva dana:

Nije, jadan, imao snage otvoriti cvijet do kraja. Danas sam mu išla brisati prašinu s listova i nehotice otkinula cvijet koji je, doduše, već bio lagano ocvao. Iskoristila sam to da ga malo proučim i nemalo se iznenadila kad sam vidjela od koliko se dijelova taj cvijet sastoji. Raščerupala sam ga i sliknula pa će možda Nina ili tko drugi znati nešto više o njemu.

Cvijet odozdo:

I ovo su dva zasebna cvijeta. Ovaj koso položeni je na drugoj slici odozdo prvi slijeva:

Raščerupan na dijelove:

Je li se ovo počelo razvijati sjeme? Ako jest, svisnut ću od muke što sam ga nehotice spriječila u razvoju:

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2012 u 18:21
Andina,cvijet hibiskusa je vrlo teško samooplodan,to je gotovo nemoguće.U većini slučajeva ako želimo sjeme ga sami moramo oploditi.To ovisi o puno faktora.Oplodnja je uspiješnija ako se obavlja u proljeće ili u jesen zbog premale vlažnosti zraka u ljeto.Ako si dobro promatrala cvijet,uočila si položaj prašnika i tučka (obojeni jastučići na kraju).Nisam sigurna kolko si to vidla jer po slici se to slabo vidi.Ovaj tvoj cvijet je očito bio pri kraju sa cvatnjom (kao što si rekla) tako da bi već i sam uskoro otpao.Nemoj brinuti,kad ponovo izbaci pupoljak pokušaj sama sa oprašivanjem ako želiš sjemeWinkDržim ti Thumbs%20Up
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2012 u 19:04
Ma stvar je u tome što ga i jesam sama oprašivala. Uzela sam štapić za uši, nekoliko puta povukla po prašnicima i onda po tučku. Sad vidim da je bilo više tučaka, ali ja sam to učinila samo na jednom. I samo na jednom je bila ta žuta kuglica za koju mislim da je sjeme.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2012 u 19:28
Andina,sad znaš gdje si pogrješilaWinkTreba staviti na sve te "jastučiće" inače ništa.Dok ja nisam pitala kako treba pelud sam stavljala između tih tučaka,tamo gdje nema ničega i čudila se kako nije oplođenLOLE onda kad sam stavila na svaki onda sam uspijela.Bit će ti sad u proljeće idealno vrijeme za to.Sad nek se odmori do idućega cvijetaWink
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2012 u 23:01
Ok. Nema mi druge nego se strpiti.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5455565758 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.