Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5556575859 131> |
Korisnik | |
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Andina,ne brini,samo neka se sad odmori i uspijet ćeš.Ja ti toplo preporučam da ga prihraniš i vrlo brzo će ojačati i pustiti nove pupove
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Tea, krasan mladunac!
Andina, nije ono bilo sjeme, ne brini. Ali, tesko ces oprasiti taj dupli, jer dupli najcesce nemaju tucak,ipak pogledaj svaki put kada cvate, nekad i imaju, pogotovo na samom pocetku ili kraju sezone, dakle u proljece i jesen,
Ksan, tu granu koja strsi moras orezati tocno u visini gdje ti zavrsavaju one druge donje grane, dakle skroz dole. Ostatak podijeli u 2 ili 3 dijela, skini listove i zapelcaj.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Da li vam se događalo da tjera cvijetne pupove a da na cijeloj biljci nema ni jednog lista!!!
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Hvala ![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Nina,bez tebe ne bi uspijela ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Hvala, Nina. Pozorno ću ga motriti.
Raščerupala sam ovaj cvijet i uslikala ga takvog da se vidi kako je on imao četiri dijela: dva s prašnicima i tučkom, jedan samo s prašnicima i jedan samo s tučkom + ovaj neki jednostavni, "nedefinirani". Ma, totalno kompliciran cvijet! S obzirom da nikada nisam kod drugih vidjela, a kamoli proučavala ovakav cvijet, zanima me može li se on okarakterizirati kao "četverostruki" ili se ipak smatra samo "dupli"? I trajao je neobično dugo: od kad se počeo otvarati pa dok ga nisam otkinula prošlo je otprilike dva tjedna! |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Andina, steta sto svaki cvijet ne traje toliko dugo, zar ne?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Da, šteta. I šteta što se nije potpuno otvorio kao prošli put. No, već je jako star, u istoj tegli godinama i gotovo bez prihrane. Čudo da je uopće procvao. No, uskoro se stanje mijenja - on ide u novu teglu, a zatim pod nož. Nakon toga se nadam mnoštvu cvjetova.
|
|
|
![]() |
|
Andina,nakon svega što si navela ga nadohrani i oduševit će te. Ja sam svog samo nekoliko puta i već nakon drugog puta je pustio čak nekoliko pupova
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Cvijetomanijak ![]() Mladi grm ![]() ![]() *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
Curke kad obrezivate svoje hibiskuse? u koje doba godine?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ovdje piše da se oreziveti može u bilo koje doba godine. Ja sam onog "žilavog" jučer presadila u puno veći lonac, malo mu skratila korijenje i pokidala dosta grana koje sam stavila na zakorjenjivanje. Već danas mi je, unatoč stresu, djelovao svježe - kao da mi zahvaljuje na svemu.
![]() |
|
|
![]() |
|
Cvijetomanijak,Andina ti dobro kaže.Možeš u bilo koje doba godine samo ne zimi ako ti nije na toplom.Ako ga držiš u grijanoj prostoriji cijele godine,možeš i zimi
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Free, to je klasicna slika hibiskusa koji nije orezivan. Izgubi svo lisce, a gore cvate. Trebas ga orezati, onda ce se popuniti listovima.
Andina, dupli se zovu svi oni sto imaju cvijet kao ruza, bez obzira koliko slojeva latica imali.
Sada je najbolje vrijeme za orezivanje, osim ako nije vani. Ako je vani, onda treba cekati jos neko vrijeme, ovisno o klimi.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Nina, hvala, sutra krečem u orezivanje i naravno, nisi ni sumnjala, u pelcanje!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Moji se hibiji bude! To je tako uzbudljivo nakon ovog zimskog mrtvila.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Je,Nina,ja se baš veselim
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Moj "žilavi" nije pustio ni korjenčića nakon margotiranja, a cijelo je vrijeme bio u toplom. Dozlogrdilo mi je, uzela sam škare za obrezivanje ruža i jednostavnu ga prerezala na tri dijela. Manje grančice sam odrezala i zapelcala, a ove velike grane sam zabola u istu teglu u kojoj je ostao donji dio s korijenom - pa nek biraju hoće li živjeti ili krepucnuti. Dosta mi ga je više! Sutra ga poslikam.
|
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
ah...moje reznice su kasno ljeto, jesen, zimu, polako listale, a sad su se osušile...i kaj je najgore...kad sam išla u potragu za krivcem....nijedna reznica nije razvila korijen!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Jućer sam svog Pillu iznjela van, orezala mu suhe grancice sve do pocetnih pupova i poskidala suho lišće. Čak su 2 reznice potjerale pupove koje sam ubola u jesen jer su mi pukle pri spremanju u hodnik :)
Jos uvijek se premišljam da li ga ovu, 2 god isto ostavim u tegi ili da ga posadim u zemlju. Moram još provjerit razvijenost korijena. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Sad ovako izgleda:
![]() Skroz desno je stablo s korijenom, ova gola grana lijevo u svom donjem dijelu ima mnoštvo izbočenih bijelih točkica (to je dio koji je bio omotan zemljom i folijom) pa se nadam da če tu potjerati korjenčiće, a onaj jad skroz lijevo s obješenim listovima je bivši gornji dio hibija - ak se primi u redu, ako ne - opet u redu. Zalila sam ga sredstvom sličnim Drinu i prihranila gnojivom za cvjetajuće biljke. Na stablu s korijenom probujali su mladi listići. Nadam se novim grančicama i cvjetovima. Možda bih trebala još malo cvaknuti ove grane što se pružaju udesno - čisto zbog izgleda. |
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5556575859 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |