Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5556575859 131>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2012 u 09:32
Andina,ne brini,samo neka se sad odmori i uspijet ćeš.Ja ti toplo preporučam da ga prihraniš i vrlo brzo će ojačati i pustiti nove pupoveThumbs%20Up
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 13:59
Tea, krasan mladunac!
Andina, nije ono bilo sjeme, ne brini. Ali, tesko ces oprasiti taj dupli, jer dupli najcesce nemaju tucak,ipak pogledaj svaki put kada cvate, nekad i imaju, pogotovo na samom pocetku ili kraju sezone, dakle u proljece i jesen,
Ksan, tu granu koja strsi moras orezati tocno u visini gdje ti zavrsavaju one druge donje grane, dakle skroz dole. Ostatak podijeli u 2 ili 3 dijela, skini listove i zapelcaj.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 15:13
Da li vam se događalo da tjera cvijetne pupove a da na cijeloj biljci nema ni jednog lista!!! 
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 15:40
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Tea, krasan mladunac!
Andina, nije ono bilo sjeme, ne brini. Ali, tesko ces oprasiti taj dupli, jer dupli najcesce nemaju tucak,ipak pogledaj svaki put kada cvate, nekad i imaju, pogotovo na samom pocetku ili kraju sezone, dakle u proljece i jesen,
Ksan, tu granu koja strsi moras orezati tocno u visini gdje ti zavrsavaju one druge donje grane, dakle skroz dole. Ostatak podijeli u 2 ili 3 dijela, skini listove i zapelcaj.

Hvala smile76
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 20:39
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Tea, krasan mladunac!

Nina,bez tebe ne bi uspijela smile78
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 21:22
Hvala, Nina. Pozorno ću ga motriti.
Raščerupala sam ovaj cvijet i uslikala ga takvog da se vidi kako je on imao četiri dijela: dva s prašnicima i tučkom, jedan samo s prašnicima i jedan samo s tučkom + ovaj neki jednostavni, "nedefinirani". Ma, totalno kompliciran cvijet! S obzirom da nikada nisam kod drugih vidjela, a kamoli proučavala ovakav cvijet, zanima me može li se on okarakterizirati kao "četverostruki" ili se ipak smatra samo "dupli"?
I trajao je neobično dugo: od kad se počeo otvarati pa dok ga nisam otkinula prošlo je otprilike dva tjedna!
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 21:00
Andina, steta sto svaki cvijet ne traje toliko dugo, zar ne?
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 22:11
Da, šteta. I šteta što se nije potpuno otvorio kao prošli put. No, već je jako star, u istoj tegli godinama i gotovo bez prihrane. Čudo da je uopće procvao. No, uskoro se stanje mijenja - on ide u novu teglu, a zatim pod nož. Nakon toga se nadam mnoštvu cvjetova.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 22:58
Andina,nakon svega što si navela ga nadohrani i oduševit će te. Ja sam svog samo nekoliko puta i već nakon drugog puta je pustio čak nekoliko pupovaClapNećeš se razočaratiWink
Na vrh
Cvijetomanijak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
*moderator - povrća

Bodovi: 496
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvijetomanijak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2012 u 12:46
Curke kad obrezivate svoje hibiskuse? u koje doba godine?
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2012 u 21:01
Ovdje piše da se oreziveti može u bilo koje doba godine. Ja sam onog "žilavog" jučer presadila u puno veći lonac, malo mu skratila korijenje i pokidala dosta grana koje sam stavila na zakorjenjivanje. Već danas mi je, unatoč stresu, djelovao svježe - kao da mi zahvaljuje na svemu. Smile Sad još čekam da pusti korjenčiće na mjestu gdje sam ga margotirala, a onda ga režem napola.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2012 u 00:27
Cvijetomanijak,Andina ti dobro kaže.Možeš u bilo koje doba godine samo ne zimi ako ti nije na toplom.Ako ga držiš u grijanoj prostoriji cijele godine,možeš i zimiThumbs%20Up
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2012 u 10:27
Free, to je klasicna slika hibiskusa koji nije orezivan. Izgubi svo lisce, a gore cvate. Trebas ga orezati, onda ce se popuniti listovima.

Andina, dupli se zovu svi oni sto imaju cvijet kao ruza, bez obzira koliko slojeva latica imali.

Sada je najbolje vrijeme za orezivanje, osim ako nije vani. Ako je vani, onda treba cekati jos neko vrijeme, ovisno o klimi.
OPG 159365

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2012 u 23:03

Nina, hvala, sutra krečem u orezivanje i naravno, nisi ni sumnjala, u pelcanje!!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 17:19
Moji se hibiji bude! To je tako uzbudljivo nakon ovog zimskog mrtvila.
OPG 159365

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 17:22
Je,Nina,ja se baš veselimsmile213Meni su isklijale još 2 sjemenke.To je tako zanimljivo za vidjetiThumbs%20Up
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 22:12
Moj "žilavi" nije pustio ni korjenčića nakon margotiranja, a cijelo je vrijeme bio u toplom. Dozlogrdilo mi je, uzela sam škare za obrezivanje ruža i jednostavnu ga prerezala na tri dijela. Manje grančice sam odrezala i zapelcala, a ove velike grane sam zabola u istu teglu u kojoj je ostao donji dio s korijenom - pa nek biraju hoće li živjeti ili krepucnuti. Dosta mi ga je više! Sutra ga poslikam.
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 22:27
ah...moje reznice su kasno ljeto, jesen, zimu, polako listale, a sad su se osušile...i kaj je najgore...kad sam išla u potragu za krivcem....nijedna reznica nije razvila korijen!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2012 u 11:33
Jućer sam svog Pillu iznjela van, orezala mu suhe grancice sve do pocetnih pupova i poskidala suho lišće. Čak su 2 reznice potjerale pupove koje sam ubola u jesen jer su mi pukle pri spremanju u hodnik :)

Jos uvijek se premišljam da li ga ovu, 2 god isto ostavim u tegi ili da ga posadim u zemlju. Moram još provjerit razvijenost korijena.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2012 u 22:16
Sad ovako izgleda:

Skroz desno je stablo s korijenom, ova gola grana lijevo u svom donjem dijelu ima mnoštvo izbočenih bijelih točkica (to je dio koji je bio omotan zemljom i folijom) pa se nadam da če tu potjerati korjenčiće, a onaj jad skroz lijevo s obješenim listovima je bivši gornji dio hibija - ak se primi u redu, ako ne - opet u redu. Zalila sam ga sredstvom sličnim Drinu i prihranila gnojivom za cvjetajuće biljke. Na stablu s korijenom probujali su mladi listići. Nadam se novim grančicama i cvjetovima. Možda bih trebala još malo cvaknuti ove grane što se pružaju udesno - čisto zbog izgleda.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5556575859 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,891 sekundi.