Ljiljani - Lilium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5657585960 64> |
Korisnik | |
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I ja,no ja lukovicu izvadim iz zemlje i posušim.Spremim je na tamno i suho.Tako čeka novu sadnju na proljeće.Pogotovo one koje kupim ko lončanice.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Neva ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 94 |
Pa, fino!
![]() |
|
Konacno sam pronasla mjesto na kojem blistam.
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Upravo tako i ja radim s ljiljanima
![]() |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
kako i ja imam isto pitanje,evo sto sam nasla u knjizi o ljiljanima: Otkinite ocvale cvjetove prije no sto osjemene-to će osigurati biljci snagu. Na kraju sezone pustite da izboji prirodno propadnu-odrežite ih do raznine tla kada propadnu.
|
|
![]() |
|
Neva ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 94 |
Pitanje: kada se listovi posuse u jesen, do kud moram odrezati? Cijelu stabljiku do tla?
|
|
Konacno sam pronasla mjesto na kojem blistam.
|
|
![]() |
|
Urša ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9 |
Natalija, hvala na informacijama i dobrodošlici.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
a za još više informacija klikni na
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=803 ![]() i dobro nam došla na forum |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ostatke cvjeta možeš otkinuti, da se ne stvara sjeme i ne iscrpljuje lukovica
ali stabljiku nikako nemoj otkinuti, ona sa lišćem treba hraniti lukovicu nastavi normalno zalijevati - ne previše da ne istruli, mislim da bi bilo dobro i usput prihraniti biljku koji put ljiljan je ipak vrtna biljka i izlazak na friški balkonski zrak mu može samo goditi kad se stabljika posuši otkini je, a ako imaš ikakvu mogućnost bilo bi dobro da presadiš biljku u vrt |
|
![]() |
|
Urša ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9 |
Kupila sam prije 15 dana ljiljan u tegli. Za 2-3 dana boravka u stanu procvao je prekrasnim narančastim cvjetovima i sada ti cvjetovi otpadaju. Što sada učiniti? Rezati, kidati... Smijem li teglu preseliti na balkon?
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
moji ljiljani nekako sporo rastu, imaju sunca, polivam ih...jel bi oni možda još nešto tribali, da im malo pripomognem?
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Amarillis ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2 |
to sam i mislila.. dali budu jako skupi kad se narucuju? joj znala sam da kad ja nesta zelim da to uglavnom bude nemoguce..
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Može se probati kasnije ih posaditi, ali problem je kako čuvati lukovicu do tada da ne propadne...možda bolje naručiti
![]() |
|
![]() |
|
Amarillis ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2 |
pozdrav svima! imam pitanje u vezi ljiljana.. naime ja bih za svatove radila aranzmane od njih..e sad.. svatovi su 3.10. dali njih onda jos ima ili se moraju narucivati od nekud..
|
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Kao i Trišini i moji su vani već 10 cm. Lukovice posađene u jesen, dobivene tako da nemam pojma kakvi su, tako da ih jedva čekam vidjeti. |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
takvog žutog sam i ja imala
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
moji su bili s točkicama, na slici su mi prekrasni pa se nekako nadam da će i moji biti tako lipi, ako nebude cvita za sv.Antu veselim se i kasnije (sv.Ante je moj najdraži svetac)
|
|
|
|
![]() |
|
ja sam prije dvi godine imala žuti,bio je krasan,sljedece godine se toliko razmnozio da je rastao ko trava ali ga nazalost nisam uspjela presadit i od cvjeta nije bilo nista. ove godine sam posadila majušne lukovice ljiljana koje sam dobila,nikle su ali cu ih morat ubrzo razdvojit kako mi nebi ponovo rasle ko trava a cvjeta nigdje.
|
|
![]() |
|
evo i moji vire iz zemlje, al čini mi se nekako usporeno puževim korakom, nadam se da će lipo napredovati za slijedećih 10-ak dana dok me ne bude, odoh na godišnji...
|
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Lani sam imala dva, direktno u zemlji, evo jedan lje vani već nekih desetak cm.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
aaa nema još misec dana, posadila sam ih ima dva tjedna, ali kako se ništa nije dogodilo u subotu sam ja posadila još dvije lukovice, e sad me baš zanima koja će prije...
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5657585960 64> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |