moj vrt u slikama-jannette77 |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678> |
Korisnik | |
jannette77 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 138 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo stavit ću ipak slikice sa drugog kom.
Smrčko molila bi za savjet,na jednom paradajzu mi se savijaju listovi i ima nešto zuto na njima,dali znate šta bi to moglo biti
evo slike toga
ovak se savijaju
![]() a ovo je to žuto
![]() ![]() nadam se da nije ništa strašno!!!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
jannette77 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 138 |
tu sam slikala paradajze kojima sam maknula zaperke ![]() na ovoj se vidi da je zaperak debel ali ste mi rekli da ih ne diram ako imaju cvjetiće,pa onda nisam
![]() Smrčko nadam se da čete skužiti kaj hoću reć(napisat) i dali sam skužila te zaperke
![]() |
|
![]() |
|
a ovo je moja malecka paprićica
babura
![]() ![]() a ovo su cvjetići od babure
![]() |
|
![]() |
|
ovo je malecka zelena paorika
![]() a na ovoj ima puno malih "bobica"koje trebaju otvorit cvjetiće ako se ne varam
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
samo hrabro naprijed i spremat ćemo zimnicu...
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Kao dijete sa asfalta ti se vidim dobro snalaziš...imaš već lijepoga cvijeća, a baš mi je simpa kako sadiš malo cvijeće, malo povrće Dok otvoriš štand sa paprikom samo javi, jer moj povrtnjak je ove godine "pustinja Gobi"
![]() |
|
![]() |
|
E sad znam da sam dosadna ali moram pitati,na ovoj se slici vidi da su listovi paprike na nekim dijelovima žuti,dali je to nešto mući ili je to normalno
![]() |
|
![]() |
|
Bokić djevojćice!!!
Sarice nema frke ja sam za,zapravo zbog kiseljenja sam je toliko i posadila jer sam je prošle godine kiselila i super mi je ispala
![]() Kat.rea nisi niš pobrkala dobro si ti to zapamtila.Da,da to su ti klematisi,razdvojila sam stari trs u dva i oba dva cvateju,juuuuupi,a na moje iznenađenje izašao je još jedan malecki između ova dva,tak da ti moram priznati da sam jako happy!!
otvorim li štand nema beda javljam,nažalost nisam iz moslavačkog kraja,teta moja ja sam ti iz Zagrema,naselje Prečko!A za kavu nikad se ne zna možda me put nanese nekad u vaše krajeve ili mene i moje lupi žuta minuta pa ko zna.Tak sam i ja vidjela bijelu micu macu kod štefkaje.pitala je dali je poklanja,ona kaže da i mi drugi dan iz Zg. u Kutinu po macu
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
OK, dijete drago, onda poziv i dalje vrijedi, Zg ekipa se sprema doći, pa se poveži sa njima... a ha zbog Stefi sam i mislila da si "tu negdje", jer je ona negdje napisala da ste se upoznale... |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
E ovako vezano za pomidore.
- Zaperak na prvoj slici gdje pokazuješ otkinuto mjesto si izvrsno napravila ![]() -Drugi zaperak pošto je debeo i ako ima cvjetove nemoj dirati. Ali nadgledaj stalno da se ne formiraju novi, a na mjesto otkinutih zaperaka će ti izbijati stalno novi, te to prati i kidaj. I naravno zeži čistim škarama ili kidaj, da se ne bi rez zarazio bolestima. -Normalno je da poneki list žuti, u pravilu ako su to donji listići treba ih ionako odstranjivati. Odstrane se svi donji listovi samo se ostavi eventualno jedan ispod prve grane cvatnje da hrani tu granu, a i nemora se ostaviti. Evo vidiš. ![]() Pomidore treba što dublje saditi ili se može nadodati zemlja okolo korjena da razvije snažno korjenje. I naravno malčiranje , ali da trava ne bude tik uz biljku. Malo odmaknuti, tako sespriječi pljesan i bolesti. Žućenje lista može biti i nedostatak nekih hranjiva. Ja sam obilato zaljevala juhama od biljaka, malčirala travom, dodavale neko eko gnoivo, prije sadnje sam obogatila zemlju kokošijim i konjskim briketima. Inače pomidor je zahtjevan za hranjivima i voli blago kiselo tlo. Moje iskustvo je najbolje kad sam ga stavila u improvizirani staklenik ( od najlona ![]() ![]() Protiv bolesti sam špricala mješavinom 1/10 mlijeka, 9/10 vode, dodala sam šaku šećera i nešto sode bikarbone. To su ti tri tajna sastojka za zaštitu pomidora. Za pomidor ti je vrlo važno da ne dolazi u kontakt sa vodom , niti kišom. Pažljivo zaljevati korjen, jer voda mu smeta i izaziva bolesti ako dođe na list. Zato sam ga i stavila u najlon ![]() - Za papričice sam čula da je najbolje da se uzgaja u sjeni biljaka, da ne voli sunce. Ili pak pustiti da začupave u travu i da ih štiti od jakog sunca. Takođe možda i paprikama nedostaje kakvo đubrivo -Moramo sve probati, iz iskustva se najbolje uči ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Kod Smrcko ima uvijek lipih savjeta,nadam se da če se tvoje povrće oporaviti i da češ maksimalno uživati u ukusnim plodovima
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Kat.rea još jednom hvala na pozivu,budem vidjela kakve su mi obaveze pa se javim ovaj vikend.
Smrčko puno hvvala na ovako opširnom savjetu,ja nisam sve donje listove odstranila jer me bilo strah,sad budem
![]() Miro slažem se sa tobom za"tetu"smrcko,zena je mrak,a za povrce jedva cekam da naraste da vidim šta sam ja to sprtljala imala sam i jagode ali su skroz podbacile ne znam zašto buuuu
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Baš ste mi slatka,če če sa ovim kikicama
![]() |
|
![]() |
|
Jannett nema persiranja
![]() ![]() Već sam išla na ogledalo ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
kakva je situacija nakon ove obilne kiše?
![]() |
|
![]() |
|
Smrcko obecavam necu vise,casna pionirska hi.hi
![]() Saro pa nije lose,najvise je paprikama pasala kisa,svi listovi su im u zraku kaj da se sepure,jedino me sekira kruska koja mi je blizu zadnjeg reda paprika,danas sam skuzila da mi trga mlade cvjetice i plodove(paprike),grrrr,morat cu je pokriti i zdrmati krušku da sve popada!!
|
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
![]() |
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Jannette77,ovu biljčicu znam pod imenom pustinjska ruža,višegodišnja je,širi se po tlu,voli sunce.Za oblačnog vremena zatvori cvijet.Inače slikice su ti lijepe.
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |