Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Putovanje lijepom našom i šire
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Putovanje lijepom našom i šire

Odgovori Odgovori Stranica  <1 456
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2010 u 08:13
Prekrasno.I ja i moj dragi volimo tako putovati.Samo što mi kad sjednemo u auto tek onda odlučimo na koju stranu, pa kamo nas znatiželja odnese. Lijepa je Lijepa Naša i ima se puno toga za vidjeti, ne tako daleko i za male novce. Najljepši su zboravljeni kutki, kad skrenete sa ceste gdje rijetko tko svrača. Bravo Triša. Život je kratak i surov, moramo si ga sami učiniti ljepšim.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
TaTjana43 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1520
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TaTjana43 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2010 u 07:56
prekrasne slike draga Triša! U Petrinji sam bilasmile57 odmah nakon rata i dosta toga mi je poznato. tamo mi živi i nećakinja. jedva čekam ostale slike.
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2010 u 00:04
Krenulo pisanje o putovanju.
Znači sutra sam ja na redu.
Malo retuširaj moju sliku (smanji Wink, znaš već šta) smile96.
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2010 u 23:31
Lijepo vam teče putovanje Triša , super si složila reportažu i koliko čitam i dobro vas vrijeme prati....Čekamo nastavak...Nadam se da si posjetila i Kutijevo i njegove poznate podrume, jer to je blizu Orahovice...A u Kutijevu je i naš Antun007...Ako nisi ti posjetila podrume, to sam posjetila ja kad sam bila u Našicama, pa ću napraviti jednu reportažu interesantnih slika, naravno kad stignem.....U Rijeci te jedva čekamo da se konačno skupimo na jednoj kavi.....smile115
sutra je novi dan
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2010 u 23:03
jedva čekam nastavak, ovo je tako lijep putopis, i slike su kao od fotoreportera, sve je vjerno dočarano i predivno napisano!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2010 u 22:56
MM i ja obožavamo putovati, pa se nismo uopće trebali puno dogovarati, jer plan puta mm velikodušno prepušta meni, kao i sve ostale detalje.
Naravno da smo napravili malu financijsku konstrukciju i složili se da to bude sedmodnevno putovanje.
Krenuli smo iz Rijeke 22.9. odlučni u namjeri da to bude kružno putovanje i da se niti jedna dionica puta ne ponavlja.
Svratili u vikendicu po neke stvari, pa pema Dugoj resi, preko Barilovića, na Vojnić, Glinu, a prvo odredište nam je Petrinja.
Tu smo negdje oko 12, pa idemo u razgledavanje. Evo što smo vidjeli i snimili.

Crkva, koja je srušena i na istom mjestu sagrađena nova u centru je prekrasnog parka

U parku je i eteorološka stanica - popularna vremenjača

Meni su se jako dopale ove stoljetne lipa

Pozdravili smo se s ovim gospodinom i krenuli dalje

Lončarstvo i izrada keramičkih stvari u Petrinji su stoljetna tradicija.

Krećemo dalje prema Sisku, tu odlučujemo posjetiti stari grad Sisak

Malo smo prošetali uz rijeku Kupu i autom prema autoputu u namjeri da odemo do p.p. Lonjsko polje, no niti na autoput, niti u Lonjsko polje nismo mogli zbog obilnih kiša, koje su padale, pa je područje bilo poplavljeno.
Također je ista situacija bila i sa "selom roda" - pa smo i to morali preskočiti.

Cjelim nas putem prati divno vrijeme. Putem ručamo (ručak, koji smo ponijeli od doma), pa idemo prema Hrvatskoj dubici i na samoj granici sa BIH dižemo se prema Novskoj.
Tamo nisam uspjela realizirati druženje sa napom Monom 1, jer je pomagala oko pečenja kolača za neku svadbu, pa smo si samo "mahnule".
Put nas vodi prema Slatini, dakle već smo u Podravini. Tu smo se malo motali tražeći smještaj, no na kraju odlučili noćiti u Višnjici. To je jedno predivno poljoprivredno gospodarstvo, koje smo također namjeravali posjetiti.
Unajmljujemo sobu u hotelu i kako je već mrak palimo grijanje i tu smo se vrlo udobno smjestiti.
Soba je luksuzna, tri zvjezdice - noćenje 50 Eura

Ujutro razgledavamo - sve je prekrasno uređeno. Šetaju konji, poniji, a vidjeli smo i jelene lopatara, kao i srne, koji u ogromnom ograđenom prostoru slobodno šetaju. Tu je i pravo i najpoznatije uzgajalište batata.
Evo malo slikica

Pozdravljam vas za večeras, a sutra nastavak, prema parku prirode Papuk i Orahovici, gradu našeg administratora

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 456
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.