Ferocactus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 12> |
Korisnik | |
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prekrasan je Zvjezdana
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Opet mbm ima akciju. 20 kn je presmješna cijena za tako velike kaktuse. Ja se ponovio sa jednim velikim ferićem i notokaktusom.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Mislim da je to ipak melocactus imam i ja takav
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Miss M. hvala. Jedna dilema manje. Vidim da nisi reagirala na prvog, znači mogao bi biti fero.
|
|
![]() |
|
Kod nas kažu da fero kaktusi „mede“. U stvari ispuštaju slatki sok kao neki nektar okolo iglica. To iskoriste gljivice i ubrzo se nasele na taj prostor oko iglica a i na same iglice. Iglice radi toga ubrzo pocrne. To su učinile i na mojim latispinusima. Kako očistiti i ponovno vratiti crvenu boji iglica ? |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Pinus, imam istu situaciju sa ferićem i pupovima. Zaviri u temu kaktusi u cvatu.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Vidio sam tvog rascvjetanog Ferocactus wislizenii, barem ja mislim da je to to iz teme u kolovozu. Krasan je. Mora da je dosta stari ? Ovaj tvoj latispinus je otišao korak dalje i vjerojatno će uskoro procvjetati mislim da moj neće.
|
|
![]() |
|
Ma hoće samo ga ostavi na svjetlu
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Slika je malo mutna, sad sam slikala, ali vide se pupovi. Unijet ću ga unutra, iza prozora na sunce, ako procvate, super. Ako ne, ide na zimovanje sa ostalima.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Miss M. sutra ga vadim iz gajbe i ide na najsunčanije mjesto na terasi uz adeniume. |
|
![]() |
|
Trebao bi savjet od kakvog znalca. Kamo sa latispinusom preko noći ? Zanima me kako će latispinus lakše i brže procvasti ? Ako ga ovih dana puštam vani preko noći na temp. od oko 7 C ili preko noći unosim u garažu na recimo 20 C ?
|
|
![]() |
|
A KOLIKA TI JE DNEVNA TEMPERATURA ?
|
|
|
|
![]() |
|
Dnevna temperatura nije problem, na nju ne mogu utjecati. Tu izbora nemam kakva je je, za sada oko 22 – 23 C.
Izbor imam preko noći. Ferić mogu pustiti vani na hladnom ili unijeti u toplu kuću. Što je bolje ? |
|
![]() |
|
mislim da7 stupnjeva nije problem, moji su još svi vani, večeras je dosta hladno.
|
|
|
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
I moji su još svi vani, ne brini za temperaturu, puno je veći problem obilna kiša iza koje ne zasja sunce a napune se tanjurići ispod teglica sa kaktusima. Ja obavezno pustim kaktuse do kraja 10-og početka 11-og mjeseca vani ali još krajem 9-og ili početkom 10-og mjeseca izvadim podmetače i teglice su "solo" na postoljima (mjestima) gdje stoje u sezoni.
Pozdrav........schumy ![]() |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
Pupovi rastu:
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lijepo napreduju pupovi. Glikica, držim palčeve da ti procvate. Gledam slike njegovog cvjeta na netu i vidim da ima latispinus krasni cvijet. Nadam se da će i moj iskoristiti ovo toplo, sunčano vrijeme i uskoro procvjetati.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |