Vrt za dušu by Free |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 251> |
Korisnik | |
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Tvoji grmovi su,a i paprat
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Svaki put rado ti dođem i uživam u svakom cvjetku... A kod tebe ih zaista ima puno! Kad god ćeš nekaj prorjeđivati - sjeti me se
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Predivno zelenilo i šarenilo!!
|
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
freeland44, imaš svakojake biljčice i jako su lijepe!
mi zaljubljenici u cvijeće uvijek razmišljamo kako nabaviti ovu ili onu vrstu dok naši ukućani misle: zar postoji još nešto što nemamo!????????
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Freeland evo mene prvi put u tvom vrtu, prva mi je pomisao bila još jedna vrijedna Međimurka, još jedan krasan, sa stilom napravljen međimurski vrt. 80-tih sam studirala u VŽ i često sam bila u Međimurju i već tada sam se divila kako su lijepo sređene okućnice.
Hvala TM što je uzeo aparat u ruke jer je sa slikama dočarao veličinu, rascvjetanost i svu raskoš vrta ![]() Sve pohvale za ovaj lijepi vrt i veliki pozdrav iz Bola. |
|
život je more
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
vec sam rekla da imas divan vrt,a ni kucno ne zaostaje
![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Još jedna panoramska sličica MM, lijevo se vide u kantama plavi i bijeli irisi koji ćekaju red na svoje mjesto, a molim ako netko zna kako se zove ova visoka biljčica nalik na naš kukuruz, donijela je pred 3 godine sa Vira, očito joj odgovara jer svake godine naraste još više nego lani, sada su skoro pa 4 metra ako ne i više, uglavnom sada ne kupujem kolčiće za visoke biljke, ima ih dosta od Viranke Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
![]() |
|
![]() Istočna strana vrta, ja je zovem kaffee Karolina, u čast mojim riječankama-sirenama, Plavi kokotić iz Slovenije, Roze anđeoske trube, šparoge iz Istre, hostice, astibe, ogromna tritoma sa listovima od metar i pol, prekrasna ruža penjačica ciglaste boje, prekrasni žednjaci, mini jorgovan, Isuse dragi, ni sama neznam čega tu sve ima!!! Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
![]() |
|
waterlily ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
Pridružujem se čestitkama za godišnjicu braka, neka vam cvijeće cvjeta i u budućnosti, a nadam se još brojnim divotama iz vašeg meni predobrog vrtnog carstva! Pohvale tebi i TM.
![]() I već kad sam tu, jedno pitanjce, tj. dva komada. Ona klupica, gdje ste ju nabavili, kak ju dugo imate i da li si zadovoljna sa njom? Spremate ju po zimi? Naime, ja već dugo tražim takvu, ali nikak da se odlučim. Čekam preporuke. Taman mi fali klupa kod lampe. ![]() I kamenčiči...kak ih dugo imaš na tom mjestu. Da li je dolje folija ispod njih? Da li se hoće pojaviti trava u njima i jel ih prskaš čime? Ok vidim da sam malo pojačala broj pitanja, hvala unaprijed! ![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ovo je pogled na dio zapadnog vrta, tu caruju krtovi i voluharice, ovo je samo grubi kostur parkiča, sada mu fale finese i divote koje viđam u vašim vrtevima tako da zaozbiljno računam na vašu dobru volju i široku ruku, prva pošiljka krenula danas, Korjenko-željno je iščekujem!!!! Pošto je tu nekih 350 kvadrata, žarko je želim ukrasit stazicom kao iz engleskih vrtova, sa cvjetučim grmovima ali i ostičima, lantanama,gailardiama. alstromerijama ako me muž ne ubije, jer bi ih trebalo sklanjati preko zime.aded with ImageShack.us |
|
|
|
![]() |
|
![]() Da vam predstavim, ovo je moja, moja međimurska vučedolska golubica, ma nitko me nemože ubijediti da to nije ona, doduše nije imala kljun, ali na plaži u Barbarigi našla sam kamenčić koji ga može zamijeniti i to uspješno, a ako se budete bunile da joj ne odgovara kljun imam ja još 6-7 modela kamenih kljunova koje sam ponijela za svaki slučaj Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
![]() |
|
Waterlily, klupica je kupljena u VŽ Pevcu ili Baumauxu, koštala na sniženju nekih mislim 399 ili 299kn. Bila je dosta skuplja ali sam naletjela na sniženje, a sada mi je žao što nisam kupila dvije. Inače je imam 4-5 godina, stalno je vani na kiši, snijegu, suncu, prve zime je izbljedjela boja a sada je samo prefarbam bojom za drvo, a kovani dio nisam ni pipnula, takav je kao prvog dana, ali je jako teška za prenašanje. Ali naučiš rukovati velikim komadima kamenja a kamoli ne klupicom, tako da šetamo ruku pod ruku!!!
A stazice posute sitnijim kamenčičima postavljene su pred 5 godina, lagane za održavanje, travu sam skinula sa korjenjem, postavili smo foliju koja propušta vodu a tu i tamo nikne koja travka, više problema imam sa vrtnim hibičima koji niću kojekuda, žao mi ih je baciti pa za sada rastu dok se netko ne javi, ali imam i dobre strane folije, dok se kosila trava nisam ih primječivala ali sada na kamenčićima primjetiš svašta, tako da sam oduševljena primjetila 5 mladica srebrnih smreka i jedan dugoigličasti bor, rasulo se sjeme nevena i bijelih ljubičica, razne tustike, tako da izgleda nemoguće slatko, zeleni mali otočoći po kamenju. |
|
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Ne tako sa klupicom, bolit će te kičma pa ćeš morati kod
![]() ![]() ![]() ![]() Lijepo ti je uređen vrt, pravo mjesto za odmor.
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
lilie, za sada to ide, nemam problema sa kičmom ali tko zna, još će klupica sama naučit hodati samnom, a vjeruj mi još nikada nisam legla na nju, nekako mi je veći gušt sjesti uz kavu i cigaretu i gledati okolo šta još treba napraviti, malo sjedneš, vidiš da treba ovo povezat, ovo odrezat, ono premjestit, danas mi ovaj kamen tu ne paše, staviš ga na drugo mjesto pa mu onda ne paše kamen koji je kraj njega pa mu dodaš 5-6 drugih, pa mu onda ne paše što je posađeno kraj njega pa dodaš malo bijelog pa malo zelenog, uglavnom moj vrt svaki dan izgleda drugačije!!!
|
|
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
uzivam u tvom vrtu
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Znaš što me zadivljuje? To što kuda god ideš, gledaš oko sebe pravim okom ljubiteljice prirode. Pa ti tako ne promakne ni neka trava u Rijeci, ni kamen u Barbarigi, ni biljka na Viru...Svaka čast!
![]() |
|
![]() |
|
Drago mi je da uživate drage moje, ako vi uživate tih par trenutaka kod mene zamislite kako je meni u vašim vrtovima kada imate po 150-200 stranica za napasanje očiju, mislim da već tjedan dana izgledam ovako
![]() Baka, ne da imam oko za travu i kamenje već sva trava i kamenje ide samnom, daj zamisli: ležim u kbc Rijeka od petka do ponedjeljka, čekam op.zahvat, tih tri dana iz parka nakrcam prozor cvijećem, travčicama, palmicama, kamenčićima da nitko ne povjeruje od osoblja da je to iz parka, to se ne primječuje kada si u žurbi, onda u ponedjeljak op., malo ležuckaš malo šetuckaš izrezuckan do prozora da popričaš s biljčicama, ali doktori kažu da se ja zbog biljčica tako brzo oporavim, ja dajem njima one daju meni!!! Netko če misliti da uništavam sve do ćega dođem, ali ja sam palmice u Rijeci uzela sa mjesta gdje se trima park, tako da nisu završile samnom sada više nebi bile na životu a sada su već godinu dana kod mene i prekrasno rastu o donose radost meni!!! A kada stavim sličicu vjerujem da će razveselit i vas!!! Šta da vam kažem, uživam svaki trenutak, uz svaku biljčicu, moju ali i vašu i ništa drugo me ne zanima, politika nikakve vrste, nje nema u mojoj butigi!! jedna velika ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() Uploaded with ImageShack.us Ovo su male palmice kojima sam dala šansu za život, kod mene su 15 mjeseci i koliko vidim po njima uživaju kod mene, svaka potjerala listić ili dva |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 251> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |