Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7172737475 82>
Korisnik
Poruka
kristrina View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kristrina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2015 u 17:38
Originalno poslano od člana frida frida napisao:

ljubičice sam davno imala ( jos kao dijete - i uspijevale su mi), ali zadnju godinu dana pokusavam zapelcati ljubicu i nikako ne ide...niti jedan listic se nije primio...nije bilo druge nego sinoc u Baumaxu izdvojiti 15 kn i kući ponijeti jednu prekrasnu...

probat cu i ovu razmnoziti...jednom mora upaliti...Wink

pokojna baka je imala ovakvu ali je "nestala" nakon sto se baka razbolila.... sigurno ju je "spasila" neka od tetaka. molim vas da mi kazete ako negdje pise kako se tocno zove ta ljubicica na slici (bakina je bila roza sa bjelim).
nikad nigdje nisam  vidjela ni slicnu takvu u prodaji ili kod nekoga do ove slike sad... 
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kristrina View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kristrina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2015 u 17:53
Originalno poslano od člana fialka fialka napisao:

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/sobno_cvijece/ljubicice/69523.aspx -
ovo izgleda genijalno.... jel se to kupi ili ste napravili?
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2015 u 08:58
Kristrina, na prvoj slici je Chimera, tako se zovu sve te ljubicice s prugom preko latice.
Za neko konkretnije ime bas po boji, ne znam. Bas sam neki dan kupila takvu sa roze prugom, a bila je ista ovakva plava, inace ih nije problem naci po cvjecarama.
bar kod mene u BiH.
Druga slika, mislim da je polica kupljena i da su naknadno samo instalirane neonke.
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2015 u 20:55
nova kod mene

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2015 u 06:20
Bijela ljepotica...smile71
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2015 u 19:46
Meni je grinja unistila desetine i desetine ljubicica, sve sam bacila  i ostale su mi samo dvije.
Ocekujem da i kod njih uskoro primijetim te blijede i krte mlade listove u sredistu biljke, posto toj stetocini treba po nekoliko mjeseci dok se uoci promjena na listu.

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2015 u 15:31
Baš mi je žao zbog tvojih ljubičica. 

Sad me strašiš, jedna moja ima takve listove u središtu... može li se to kako uništiti, ako uočimo na vrijeme? Ili je već gotovo kad uočimo? Osim s onim skupim preparatom za prskanje?
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2015 u 23:40
Unhappy Bugice, ukucaj na googleu "african violet mites" i imas vise slika kako izgleda ljubicica zarazena grinjom. Jos ako je stala s rastom i stoji ko ukopana, to je to. Prije svega, izoluj je od ostalih ljubicica i drugog cvijeca jer je uzasno zarazno.

Ljudi meni je toliko zao sto su ove biljke tako cesto sklone ovom oboljenju i sad kad ih vise nemam, vjerujte skoro mi je svejedno za ostalo cvijece.
Dvije mi orhideje pune cvijeta, zelene biljke vidno napreduju, kalanhoa puna pupoljaka, kohleria, ma skroz mi svejedno kad me moje omiljeno cvijece nije htjelo Disapprove
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2015 u 23:41
I da, nisam ti odgovorila na pitanje, ako to jeste grinja mozes ljubicicu slobodno baciti...
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2015 u 09:49
kacunak, hvala. Jesam progooglala, ali ipak još nisam načisto je li grinja ili ne. Nekako joj se frču rubovi listova prema dole. 
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2015 u 11:42
I to je jedan od pocetnih simptoma, listovi super cvrsti a ivice na dole. Onako u polukrug sva ukocena.
Mada ne mora da znaci, sacekaj jos i prati sredinu biljke jel normalna boja.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2015 u 12:02
Nije normalne boje, sva je nekako svjetlija od ostalih koje imam, a listići u sredini još svjetliji. Pomislila sam da joj fali dohrane. Koliko često se prihranjuje?
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2015 u 12:30
Da ne govorimo napamet, poslikala sam ih...

ova mi je sumnjiva

za usporedbu - jedna mlada, skroz zdrava 
Na vrh
Iris1 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 50
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Iris1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2015 u 13:00
Meni su su obje sumnjive.
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2015 u 20:08
moj doprinosWink

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2015 u 11:44
Originalno poslano od člana Iris1 Iris1 napisao:

Meni su su obje sumnjive.

Na prve dvije fotkice? Ili i ova na trećoj?
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2015 u 08:19
Bugice, meni samo prve dvije lice na one moje nesretnice, ali sacekaj jos. Ne mora da znaci. Nekad se ljubicicama tako uvijaju listici i ima takvih vrsta. Jedino ako su prestale da rastu ili listici izlaze sve sitniji, a srediste svijetlo kao da je neko bebi puderom posuo.
Treca slika  je ok.

Miška divne su ti ljubimice, u dogovoru cvjetaju!
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2015 u 12:09
Nisam ih još bacila, presadila sam ih i premjestila na svjetlije mjesto. Sad mi izgleda da novi listići imaju tamniju boju... Hvala, kacunak...
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2015 u 13:02
i moje su se ponovo "rascvale" - plava i rozasta, svaka ima po jedan cvjetićLOL
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2015 u 12:24
Bravo, Mari - moje ni c od cvjetića... jedan ali vrijedan - dobra stara izreka.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7172737475 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.