Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7172737475 82> |
Korisnik | |
kristrina ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2014 Lokacija: vinkovci Status: Offline Bodovi: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pokojna baka je imala ovakvu ali je "nestala" nakon sto se baka razbolila.... sigurno ju je "spasila" neka od tetaka. molim vas da mi kazete ako negdje pise kako se tocno zove ta ljubicica na slici (bakina je bila roza sa bjelim). nikad nigdje nisam vidjela ni slicnu takvu u prodaji ili kod nekoga do ove slike sad...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kristrina ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2014 Lokacija: vinkovci Status: Offline Bodovi: 9 |
ovo izgleda genijalno.... jel se to kupi ili ste napravili?
|
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Kristrina, na prvoj slici je Chimera, tako se zovu sve te ljubicice s prugom preko latice.
Za neko konkretnije ime bas po boji, ne znam. Bas sam neki dan kupila takvu sa roze prugom, a bila je ista ovakva plava, inace ih nije problem naci po cvjecarama. bar kod mene u BiH. Druga slika, mislim da je polica kupljena i da su naknadno samo instalirane neonke. |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Bijela ljepotica...
![]() |
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Meni je grinja unistila desetine i desetine ljubicica, sve sam bacila i ostale su mi samo dvije.
Ocekujem da i kod njih uskoro primijetim te blijede i krte mlade listove u sredistu biljke, posto toj stetocini treba po nekoliko mjeseci dok se uoci promjena na listu. |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Baš mi je žao zbog tvojih ljubičica.
Sad me strašiš, jedna moja ima takve listove u središtu... može li se to kako uništiti, ako uočimo na vrijeme? Ili je već gotovo kad uočimo? Osim s onim skupim preparatom za prskanje?
|
|
![]() |
|
![]() Ljudi meni je toliko zao sto su ove biljke tako cesto sklone ovom oboljenju i sad kad ih vise nemam, vjerujte skoro mi je svejedno za ostalo cvijece. Dvije mi orhideje pune cvijeta, zelene biljke vidno napreduju, kalanhoa puna pupoljaka, kohleria, ma skroz mi svejedno kad me moje omiljeno cvijece nije htjelo ![]() |
|
![]() |
|
I da, nisam ti odgovorila na pitanje, ako to jeste grinja mozes ljubicicu slobodno baciti...
|
|
![]() |
|
kacunak, hvala. Jesam progooglala, ali ipak još nisam načisto je li grinja ili ne. Nekako joj se frču rubovi listova prema dole.
|
|
![]() |
|
I to je jedan od pocetnih simptoma, listovi super cvrsti a ivice na dole. Onako u polukrug sva ukocena.
Mada ne mora da znaci, sacekaj jos i prati sredinu biljke jel normalna boja. |
|
![]() |
|
Nije normalne boje, sva je nekako svjetlija od ostalih koje imam, a listići u sredini još svjetliji. Pomislila sam da joj fali dohrane. Koliko često se prihranjuje?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Iris1 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 50 |
Meni su su obje sumnjive.
|
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
Na prve dvije fotkice? Ili i ova na trećoj? |
|
![]() |
|
Bugice, meni samo prve dvije lice na one moje nesretnice, ali sacekaj jos. Ne mora da znaci. Nekad se ljubicicama tako uvijaju listici i ima takvih vrsta. Jedino ako su prestale da rastu ili listici izlaze sve sitniji, a srediste svijetlo kao da je neko bebi puderom posuo.
Treca slika je ok. Miška divne su ti ljubimice, u dogovoru cvjetaju! |
|
![]() |
|
Nisam ih još bacila, presadila sam ih i premjestila na svjetlije mjesto. Sad mi izgleda da novi listići imaju tamniju boju... Hvala, kacunak...
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
i moje su se ponovo "rascvale" - plava i rozasta, svaka ima po jedan cvjetić
![]() |
|
![]() |
|
Bravo, Mari - moje ni c od cvjetića... jedan ali vrijedan - dobra stara izreka.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7172737475 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |