Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7475767778 131>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 14:23
Evo da pokažem svog prvog sijancaHeart

Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 09:17
Ksan,reže se 1/3 grane.Znači procjeni koji bi bio 3.dio i tu ga odreži.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 00:10
Ako ne želiš da ti ide u visinu, onda ga skrati na glavnoj grani. Ja ti baš nisam neki stručnjak, pa ovaj moj savjet nije mjerodavan. Jednostavno, to mi je logično. Dio koji odrežeš možeš pokušati zapelcati. Al pričekaj ipak savjet nekoga tko ima više iskustva.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 21:34
Imam jedno pitanje. Mislila sam orezati hibi i to njegov vrh ali ne znam gdje bi to bilo dobru učiniti. Grane sa strane sam prije jedno dva mjeseca pokratila i on se fino raširio, ali je previše otišao u visinu. 

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2012 u 20:27
Hvala Andina
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2012 u 08:20
Vidim puno novih izboja, znači bit će mladih grana, a time i puno cvjetova. Bravo! Clap 
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2012 u 11:00
Moram se zahvaliti Nini i bebolini smile79  što su me natjerale da konačno orežem svoj hibi i da mu dam disatiLOLEvo kako mi je ljepo zahvalio.Kako će tek ljep i bujan biti u proljećeHeart

Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2012 u 22:09
Djevojke hvala na savjetima.

Ovaj žilavi hibi prekrasan smile64
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2012 u 21:41
smile227    baš je neobičan..zbog ovog sjaja mi djeluje ko da je kožastismile39
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2012 u 21:38
Žilav je, neda seThumbs%20Up
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2012 u 21:32
Vjerovali ili ne, ovaj se pup otvara već dva tjedna. Ovako je lijep nekih tjedan dana, svaki dan mrvicu veći.

Onaj moj jadničak od hibija je još u starom preuskom loncu, potrganih grana, margotiran, ali nije još pustio žile. Nema snage pa zato mu i ovo cvjetanje baš ne ide. Baš sam ga htjela presaditi kad sam spazila da se formira jedan jedini pup i rekoh - pričekat ću da se rascvjeta pa onda idemo u akciju presađivanja. 
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2012 u 21:19
Ja samo znam da su mojima opadali pupovi kad sam češće zaljevala.Čim sam smanjila,pupovi su rasli i normalno se otvarali.U svakom slučaju,nije normalno da opadajuThumbs%20Down
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2012 u 20:22
KSAN ako nemas otvorenih pupova bolje ga pošpricaj po listovima nego da ga zaljevas, to ce mu vise goditi i ne bi trebao odbacivat pupove i svakako provjeri zemlju kako ti je Tea rekla.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2012 u 20:43
Svakako provjeri zemlju u kojoj jesu.Da nije konstatno vlažno.Njima to jako smeta.I mojima su pupoljci padali ali sad brzo naučila o čem se radi i od kad ih manje zaljevam (al ne da su žedni) nije mi se to nikad više dogodilo.
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2012 u 20:22
Ne znam  vidjet ćemo, svašta sam ovdje sad naučila i mislim da ćemo se sad slagati, otkinula sam mu i dvije grančice da se lijepo formira, zapelcala i jedna mi se primila. Da ne ureknem još nismo sigurni u ishod ali izgleda da će se primit smile127
Andina, Keeka, Bebolina i Tea hvala vam.

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2012 u 20:10
Da ga možda previše ne zaljevaš?To se zna događati radi previše ili premalo vode u teglici..
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2012 u 20:03
Kod mene je od desetog mjeseca i imalo je 7 pupova i samo ovaj jedan je ostao a osoba od koje sam ga dobila rekla je da se to i kod nje događalo. Čekam proljeće i toplije vrijema pa da se bolje upoznamo smile169
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2012 u 19:12
Ksan,jel to padanje pupova uobičajeno kod tebe?Stalno se događa ili samo u nekim situacijama?
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2012 u 18:45
Originalno poslano od člana Tea Tea napisao:

Ksan,jeli to crvena boja?Nisam sigurna da li ga slika točno odražava?Krasan jesmile71

Crveni je, boja skoro kao na slici možda malo tamniji. Čim bude novih cvijeteka stižu slikice. Inaće mu pupovi popadaju kao kokice, rijetko koji se ovako lijepo otvori.

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2012 u 14:07
milice,ovaj dupli ti je smile227  Prekrasna boja smile99
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7475767778 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.