Anđeoske trublje - brugmansije |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 80> |
Korisnik | |
Leona31 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bebolino,posle takvog nevremena tebi je opet sve dobro a i to stete ti ces kao carobnim stapom za dva dana neutralisati,zaista su ti prelepe,a ne kao moje jadnice
![]() |
|
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Leona31 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
i pustinja u coveku |
|
![]() |
|
i pustinja u coveku |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Jučer se olujno nevrijeme sručilo na moju "selendru"
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
BB listovi su stvarno lijepi zeleni, a možda još bude i cvijeta, ima još vremena.
tikvić, ijepo ti izgledaju cvjetaju |
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
![]() |
|
Betty Boop ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Prosinac 2012 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 1660 |
Predivni su vam ovi cvetni 'amreli'
![]() Moje dve imaju po otprilike pola metra i nikako da naprave to famozno 'y',a možda se ja i nadam previše,možda neće ove godine ![]() ![]() Pokazala bi ih vam...al' to su samo vrhovi koji se još nisu "razišli" svak' na svoju stranu ![]() |
|
The impossible is often the untried.
|
|
![]() |
|
Moon,kakav kisobran,ali i kod tebe malo lista,kod mene ista situacija,i nije mi jasno zasto list zuti i opada,ne nije CP,jer tretiram svakih mesec dana Akaricidima ,premestila sam ih na celodnevnu hladovinu ali ista stvar,cak u dve posude su zuti kao da su bas takvi...nista mi nije jasno kad vidim vase kako su lepi i koloko lista ima
![]() ![]() |
|
i pustinja u coveku |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
kod mene u vrtnoj zemlji nece cak ni brugice rasti :D mocvarno podrucje, a znate kako to izgleda. sad je ispucano sa nekoliko cm sirokim pukotinama. samo paradajzi i tikvice zive dobro u tome haha
inace, moje brugice su na suncu od jutra do mraka, slike su par strana unazad. trose vode nenormalno,al se drze za sad. listovi pokoji pozuti i otpadne, al generalno su dobro. najbolje je najveca u tegli od 60 (ili 80? ne znam tocno) litara u kojoj je prije bilo stablo limuna. al i ona popije dnevno 15ak litara vode. zao mi je samo sto je nedavno bila tuca pa se na mjestima vide rupe, al njih to ne smeta toliko koliko mene ocito.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Bebolina,listovi kod tvojih brugica odlično izgledaju.Ona tvoja u zemlji što kukaš nad njom meni super izgleda.Zdrava je što je najbitnije,a možda treba vremena da se adaptira.Tvoja klima ti dozvoljava da ih uzgajaš vani,tokom cijele godine,zavidim ti :) Ja bi toj baštenskoj dodala malo humusa i pjeska da ima šta da drži vlagu,vjerujem da bi bila ogromna.Kod mene je zemlja čista glina i ja muku mučim sa biljkama zbog toga.To je za ne povjerovati kako mi je zemlja loša.Jednom sam prijateljici u Zagreb poslala neke biljke izvađene iz moje bašte,tek tada se uvjerila o čemu ja pričam.Kada je stiglo malo zemlje sa presadima,veli nisam vjerovala da je to toliko loše..Najradije bi da negdje kupim kamion dobre zemlje i skinem ovaj sloj kod sebe,prvi i pospem crnice.O tome već dugo razmišljam i čekam priliku za neku dobru zemlju..Ovako se samo patim i ja i biljke.Eto a brugmansijama paše.
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Bebolina, baš takvi listovi su kod mojih a vidjela sam ponekad i mrave po biljkama. Nisam mrave uništavala... Kupit ću akaricid pa pokušati.... Ružne su mi tako ćelave.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() Ja sam puno škicala, šetala sam s lupom po dvorištu po nekoliko puta dnevno
![]() ![]() Sad nakon dva tretmana acaricidom u razmaku od dva tjedna, biljke su jednostavno živnule.
Vjerovatno je ta najezda moja krivica jer sam okoliš tretirala insekticidom zbog najezde komaraca i usput potamanila mrave i pauke koji su predatori crvenog pauka.
Evo biljke koja je najviše stradala
(obrati pažnju na rubove lista)
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Kod mene je zemlja nikakva, crvena, teška, suha, bilo koju biljku koja traži puno vode ako posadim direktno u zemlju neće napredovati.
Evo ove ogromne koja je posađena u ogromnu posudu, ta je na jarkom jutarnjem suncu carica
Ona najcvjetnija bijela je na suncu cijeli dan, nije mi jasno kako izdrži na plus beskonačno i takva je kakva je.
Malo sam ih ove godine testirala
|
|
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Njima je to mana,takvo loše lišće.Rijetko sam igdje vidjela brugamansije da imaju dobro zdravo i lijepo lišće sa tamno zelenom bojom.One cvjetaju sa malo lišća koje često zna biti nikakvo.Nikakav problem to nije sem estetskog dijela,ništa više.Ako im se daje puno hrane(kan) onda imaju divno lišče i punoo cvjetova.Kada sam imala samo 2-3 i redovno im davala hranu sedmično i dva puta,vode u izobilju i držala ih zaklonjene od jarkog sunca,bile su preprekasne,listovi zeleni cvjetova kao u priči,o mirisu da ne pričam.Glava me znala zabooliti od jakog mirisa.
Bebolina i kod mene je loša zamlja u bašti(glina) ali njima paše jača zemlja,perlit ne zadržava vlagu.One vole jaku i teško zemlju koja drži vlagu i hranljive tvari..Ja sam odlučila od iduče sezone ponovo sadim mlade biljke u baštu pa vadim ih u jesen..Narastu ogromne i lijepe..I manje je brige oko njih nego oko ovih saksijašica :D |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Kod mojih lišće imalo najprije rupice a onda se sušilo. Nisam gledala s lupom ali kroz naočale nisam ništa vidjela. Dva puta sam ih špricala i češće prihranjujem, zalijevam 2 puta na dan i malo bolje su počele rasti ali i to novo lišće je nekako sitno.....trubica će biti još.....
|
|
|
|
![]() |
|
milica7, bolje da ima trubice nego lišće he he, aaaa krasno izgleda, moja samo što nije, u očekivanju sam 4 trubice
btw bebolina,pregledala sam lupom, čak sam i MM angažirala da i on škicne, i super, nema ništa od napasnika |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
idem po lupu i vidjeti što ima na biljkama, hvala na info
![]() |
|
![]() |
|
@moon, ta paučina je znak da je invazija crvenog pauka, zato ti je lišće na točkice a cvijeće obavijeno paučinom. Ako pogledaš pod lupom vidjet ćeš cijelu vojsku.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 80> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |