Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - zovin povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

zovin povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 14>
Korisnik
Poruka
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2014 u 11:56
Kiša nemilosrdno pada.Ne mogu ništa da radim,pa sam uzela presađivati poriluk ili praziluk.Posijala sam jednu turu kasnije pa ga sada rasađujem u čašice ,jer mi je u plasteniku gužva pa se uopšte ne vidi.Mada ne znam šta ću sa njim,on neće stići do zime ili hoće?!Šta vi mislite.Rasadila sam nekih 80-ak čašica a ima sigurno još toliko.
Hvala Akva
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2014 u 19:31

evo mojih krastavaca
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2014 u 20:07
Krasno, baš lijepo izgledaju! smile55
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2014 u 20:51
[URL=http://s1272.photobucket.com/user/zova2/media/P1010078_zpsc83fcf4b.jpg.html][/URLevo i novog praziluka 140 čašica
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2014 u 21:02
Kiša prestade i ja se naradih danas.Presadila 140 čašica praziluka.Obrala grašak(ostalo još malo).
Pasulj šarčić mi je bio između redova graška(sad znam da ne idu zajedno),bio je nešto blijed,pa sam ga zasula malo kanom(to mu je prvo gnjojivo ,što je dobio)Pokolčila još nekoliko paradajza,operala,povezala.Presadila još nešto kupusa(a pre toga sam morala počupati dio jagoda ,da napravim mjesta)Par struka patlidžana sam morala naširoko da izvadim i premjestim,jer su loze od krastavaca pale po njemu i nisu mu dale rasti,...šta još,...aha napravila novu smjesu sa koprivama ,gavezom ,...
Možda se ne čini da je puno posla ,ali 100 puta u kuću ,iz kuće,traži makaze,špagu ,nosi kante sa zemljom,grane od graška,...ma pala sam,kičma me izludi.
Na vrh
akva View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 190
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje akva Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2014 u 23:44
Ako ti poriluk i ne dođe do jeseni on će prezimiti u vrtu ...ja sam drugu turu sad posijala... presadila u čaše endiviju i crveni radić koji će malo pričekati da oslobodim koju gredicu ...u vrtu uvijek ima posla .
Krastavi su ti predivni .
Priroda je izvor života
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2014 u 23:59
Zova, bome si se ti naradila, treba posaditi 140 komada poriluka, a gdje je još ostalo. Ali, u vrtu se vidi sav tvoj rad i trud.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2014 u 21:00
Hvala AnaSmile
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2014 u 21:46
Zato se i vide rezultati. smile141
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2014 u 21:42
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2014 u 21:44
Vidim kod tebe krasna berba... smile120
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2014 u 22:31
Clap lijepi u uredni vrt - povrtnjak, a ima i cvijećeClap
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2014 u 22:36
Hvala Mari,što si navratila,dođi ponovosmile113
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2014 u 20:20
Predajem se!
Dižem ruke od paradajza i priznajem plamenjača je jača od mene.Ma neću da se nerviram,jer krastavaca i mahuna ima ko u priči.
Svaki dan kiselim kornišone a i par tegli mahuna sam ove godine prvi put stavila u tegle,pa ću vidjeti šta će biti.
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2014 u 20:50
Sta je Zova jel napala plamenjaca paradajze? Uh ne zabrinjavaj me jer i ja samo gledam jesul moji zivi :(
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2014 u 22:00
daaaa,napala ,ja šišala i šišala al ne pomaže,jer su i mali paradajzići,mislim plodovi crni,...Kod svih u našem kraju je plamenjača odradila svoje.Nije ni čudo,ne sjećam se dana kad nije kiša padala,evo i sad grmi,...
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2014 u 20:30
Za bar malo utjehe, i kod mene je isto - boleština uzela maha. Ujutro ću prskati, možda nešto spasim. I svaki dan padne bar jedan pljusak. Dead
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2014 u 12:03
Može se napraviti zaštita za listove pomidora voda 8 djelova, 2 mlijeko, šećer i soda bikarbona.Ali to se mora od početka našpricati i redovito obnavljati.

Možda bi pomogle uzdignute gredice da se manje voda zadržava oko korjena i natkrivanje pomidora. Stabljika ne voli konakt sa vodom.

Ima te li u plastenicima pomidora i kako se ponašaju?
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2014 u 18:09
Ma ove godine je bilo sve dzaba praskala sam ja svime time,ali fali nesto kao kalcij jer plodovi crne,gledamsad pocelo i lisce ponegdje.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2014 u 20:53
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Soda bikarbona

Soda bikarbona se preporuča u organskom
vrtlarstvu od sredine 1980-ih. Korištenje sode bikarbone protiv
pepelnice nije nova. preporuka je da se koristiti oko 1 čajna žličica
sode bikarbone po litri vode, organske vrtlari danas preporučuju
korištenje više od toga. Većina vrtlara koristiti 1-2 žlice ulitru
tekučine( i ja tako)i dodaati deterđent za suđe..onaj koji je bio
razgradiv...zatim
dodati biljnog ulja da smjesa bude ljepljiva i sode bikarbone
na lišću <span ="text_exposed_show">i biljci će djelovati kao fungicid,pomaže podići razina pH vaše biljke,
stvaranje okruženja koje ga čini teško dostupno za pepelnicu..</span>

..lijepo te molim da ne prisvajaš,kopiraš, bez moje dozvole, moje postove sa FB-a..nije lijepo,a ako se već moraš kititi njima...stavi tko je autor..
https://www.facebook.com/pages/Krug-razmjene-sjemenki-povr%C4%87a-round-exchange-seed/675082489218028?ref=hl

Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.