Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Ostala hobistika > Razni hobi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kako živjeti s Myastheniom Gravis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kako živjeti s Myastheniom Gravis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2014 u 01:23
Život je nepredvidiv, zna biti nemilosrdan prema nama ili našim najmilijima. Ali kad je zdravlje u pitanju, tada smo najosjetljiviji, najranjiviji. Ja doista vjerujem u snagu duha. A Vi duha imate. Imate i snagu u sebi. Želim Vam da što prije dođete svome domu. Doma sve nekako izgleda drugačije, lakše. Tu su osobe koje su nam važne, tu se naše sitnice i uspomene, naše cvijeće. Držite se.
Sutra je novi dan.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2014 u 23:08
nisam covjek od velikih rijeci, bar ne ovako, na forumu....pa cu ti reci samo: SRETNO!!!!!Heart
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2014 u 22:41
Želim ti puno snage i vedrog duha,da izdržiš svu borbu,znam kako je biti bolestan.Čudnih bolesti ima,ja za ovu nikad nisam čula.Ja sam inače operisala diskusherniju i kavernom na desnom oku(dobroćudni tumor krvnih sudova veličine 3,5 cm)Samo pozitivno razmišljaj ,jer pozitivne misli privlače pozitivne događaje.
Na vrh
Nisa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017

Bodovi: 3089
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Nisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2014 u 22:20
Prvo, želim vam da što prije iziđete iz bolnice i vratite se u svoje okruženje, svojim cvjetićima i obitelji. Trebalo je hrabrosti za otvoriti ovakvu temu, jer borba s bolešću i različitim slabostima je intima koja nije "lijepa" i dobije još jedan oblik kad se napiše i objavi. Nimalo ne sumnjam da ćete i iz ove situacije izvući najviše što se može i izići kao pobjednik. U mojim ste mislima i molitvama. Čak sam se i nasmijala kad sam vidjela u kojem je podforumu smještena tema, vidim da je duh jak, ako je tijelo i slabo. Thumbs UpHeart
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2014 u 17:06
Moj put sa miasteniom je počeo prije dvije godine, kada mi se spustio kapak na desnom oku.
 Nakon proživljenih muka sa nedostatkom snage u, skoro, svim mišićima,
 nakon teških dvoslika i mutnoće vida, povremene nemogućnosti gutanja i govora,
nakon hrpe teških lijekova koje sam popila a na koje moja bolest uopće nije reagirala,
 danas imam generalizirani oblik,
 a zbog velikog pogoršanja koje je uslijedilo nakon bronhitisa, po treći puta u godini dana sam u bolnici gdje mi je učinjena plazmafereza tj. kompletna izmjena krvne plazme, kako bi se mehaničkim putem odstranila antitjela koja mi napadaju mišiće.

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2014 u 16:37

Myasthenia gravis je rijetka autoimuna bolest, od koje sam se razboljela prije dvije godine.
Nisam ovu temu otvorila da bih se žalila i kukala, nego da bih opisala svoj početak i borbu sa ovom neugodnom bolešću, koja je prije bila smrtonosna, jer u zadnjim i najgorim fazama dolazi do nemogučnosti disanja.
Od miastenije obolijeva 4-12 ljudi na 100 000 stanovnika.
Teško ju je otkriti zbog simptoma koji su slični simptomima od puno težih neuroloških bolesti.Zbog toga se ponekad dogodi da lijećnici pretrage usmjere u sasvim drugom smjeru.
Neki ljudi su godinama lutali po svakakvim pretragama dok nisu otkrili da boluju od miastenije.

Moju borbu sa miasteniom i konačno prihvaćanje (mislim da sam ju konačno prihvatila),
ću opisati kroz vlastito iskustvo, iskustvo ljudi koje sam upoznala, napisati ću što su o njoj rekli vrhunski lijećnici...
...u vedrom i optimističnom tonu,
uz pokoji citat, misao, humor...
jer najvažnije je ovoj bolesti NE priuštiti depresiju, crne misli...
uvijek treba biti svjestan da ima puno težih bolesti i da miastenija nije samo bolest nego i stil života.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,238 sekundi.