Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krasula - Crassula
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Krasula - Crassula

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 84>
Korisnik
Poruka
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2008 u 13:50
Gledajući ove tvoje krasule, aloe i ostale sukulente, ponovno sam se zaljubila u njih i malo sam gledala po kamenjaru i po kući i nisam ni znala kako ih imam  već dvadesetak, slikati ću kad stignem. Posebno mi se sviđaju krasule
život je more
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2009 u 22:48

Ovako izgleda moja nova prinova.Crassula ovata stvarno cvjeta i cvijet je prekrasan

Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2009 u 22:50
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2009 u 22:52
Cvijet joj je stvarno fenomenalan ,moje nikada nisu cvijetale....
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2009 u 12:18
IMAM SKULENT CRASSULA ARGENTEA  1 GODINU. KAD SAM GA PREKO ZIME UNJEO U NEGRIJANU SOBU, LISTOVI SU MU POČELI OTPADATI.
MOLIM POMOĆsmile183
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2009 u 12:51
bilo bi dobro malo vise detalja....

kada se je biljka unjela , sa kakvog mjesta i na kakvo mjesto. Te kolika temeraturna razlika je bila ... da nije došlo do teperaturnog soka zbog razlike temp.

Ps. Nemoj vikati tj. pisati sa veliki/stampanim slovima smile186
Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 969
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2009 u 12:57
Ako se ne varam Crassula argentea bi trebao biti sinonim za Crassulu ovatu.
Normalno je da tokom zimovanja ovata gubi nešto lišća. U proljeće će to sve nadoknaditi. Bitno je da zimuje u prohladnoj prostoriji (moja je na oko +4), a zalijevanje treba obustaviti ili dozirati u najminimalnijim količinama. Ja svoju uopće ne zalijevam tokom zime i gubi mi tek vrlo malo listova.
Ima tema o crassulama pa malo prouči.
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2009 u 15:48
Moja Crassula je u dnevnom boravku gdje je temperatura 18-20 stepeni..opada joj lisce ali tako je vec treca godina,ono sto otpadne se nadoknadi s novim koje izrastu..inace ja svoju zaljevam i u zimskom periodu.. ..
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2009 u 16:38
Pa zar ti nije Crassula izdužena?
Sukulenti i kaktusi bi trebali imati zimsko mirovanje. Ako su na toplom i još k tome zalijevani, hoće se jako izdužiti i izgubiti lijepi oblik kao i tamnozelenu boju lišća.
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2009 u 20:21
Originalno poslano od člana kika kika napisao:

Pa zar ti nije Crassula izdužena?
Sukulenti i kaktusi bi trebali imati zimsko mirovanje. Ako su na toplom i još k tome zalijevani, hoće se jako izdužiti i izgubiti lijepi oblik kao i tamnozelenu boju lišća.

Kika,slike su ovdje negdje,i nije izduzena..i imaju jako lijepu boju liske..! [IMG]smileys/smiley2.gif" align="middle" />

Naravno,pricam o Crassuli Ovata jer imam ih vise vrsta..

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2009 u 22:36
Pa to je super što ti se nije izdužila, sreća. Pretpostavljam da se radi o ovati s obzirom da trenutno "pričamo" o njoj. Vidjela sam je, čini mi se na 5 i 6 stranici.
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2009 u 22:47
Evo bas sad sam gledala,na 4 stranici..nije se srecom izduzila..razmisljam da joj dam oblik malog drvceta u proljece ali nemam iskustva..a i zao mi ju je "osisati" ali rekoh mozda bi joj pomoglo...Izvini ako ti je zasmetalo sto sam napisala Crassula Ovata ali kako ih imam vise vrsta Crassula htjela sam samo reci da o njoj pricam! ..

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2009 u 23:12
Nije mi uopće zasmetalo.
Ako je želiš uzgajati kao drvce, svakako moraš rezuckati. Ja imam nekoliko ovata. Jedna je bila zamišljena da raste kao šumica od više biljaka, a sada se pretvorila u grupu "starica" koje više ne mogu razdvojiti. Jednu uzgajam kao bonsai, i nju drastičnije režem. Na žalost, trenutno nemam slikicu od "bonsai ovate" (fotkat ću je ovih dana da vidiš kako izgleda), već samo ovih mojih najstarijih posađenih u grupi. U svakom slučaju, nekoliko puta godišnje režem joj suvišne grane i odstranjujem pelcere koje pušta sa strane.

Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2009 u 23:27
E bas to bih htjela izbjeci,da se pretvori u grupu "starica" ,jer vidjela sam sta se je desilo sa Crassulom od mojih prijatelja ovdje..I moja ima dosta pelcera koje pusta sa strane,pa sam razmisljala odrezati te grane i presaditi ih u manje vazne,a od nje napraviti "malo drvce" ..Iscekujem s nestrpljenjem sliku tvoje "bonsai ovate" ! Hvala najljepsa!

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2009 u 23:33
Džomba, ne trebaš se bojati da će se pretvoriti u grupu. Ja sam namjerno posadila više biljaka zajedno jer sam htjela postići dojam šumarka. Ako ćeš imati samo jednu biljku posađenu u teglu, ona ti neće puštati pelcere iz korijena već samo iz nadzemnog dijela. I obavezno sve koji su prenisko ili ti se ne sviđa mjesto buduće grane, odstrani.
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2009 u 23:41
Ok,Hvala ti najljepsa ..slikat cu je ovih dana,da vidis kakva je sad...a kad mi savjetujes da joj odrezem te grane..U aprilu/maju..?

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2009 u 23:48
Da, svakako u proljeće. Možeš je rezati i kasnije tokom ljeta, ako primjetiš da ti se neka grana ne sviđa.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2009 u 09:30

Kika ja ne znam što ti imaš protiv "grupe starica"smile156jer meni ova tvoja izgleda predivno, cjela šuma, da bar moja jednog dana bude takva. Koliko treba da naraste tolika? Dakle ja ću ih baš posaditi više, jer meni je ovo jako lijepo.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2009 u 10:53

hvala za ono sa lišćem.više se ne brinem

Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2009 u 20:50
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Kika ja ne znam što ti imaš protiv "grupe starica"smile156jer meni ova tvoja izgleda predivno, cjela šuma, da bar moja jednog dana bude takva. Koliko treba da naraste tolika? Dakle ja ću ih baš posaditi više, jer meni je ovo jako lijepo.

Ma nemam ja ništa protiv grupe starica, naprotiv i ja sam na njih ponosna i na njihovu visinu od 70-tak cm. To sam napisala samo zato jer nemam jedinku oblikovanu u drvce da pokažem Džombi kako to izgleda kod starije biljke. Idem sada poslikati onu koju uzgajam poput bonsaia (nije bonsai da me krivo ne shvatite) da je mogu okačiti kako bi vidjeli oblik. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 84>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.