Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Trajnice koje dobro podnose sušu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Trajnice koje dobro podnose sušu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 19>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2012 u 21:03
na dobrom sam putuu :D dobio pravu informaciju!
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2012 u 07:33
naravno i meneLOL
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2012 u 06:30
dado kad je nabaviš stavi me na listu
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2012 u 22:19
Originalno poslano od člana dado_84 dado_84 napisao:

uuuuuuuuuu :) koja ljepotaaa! to moram nabaviti obavezno!

...odmah u potragu za sjemenom...i mislila sam da će ti se svidjetiLOL...
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2012 u 21:00
uuuuuuuuuu :) koja ljepotaaa! to moram nabaviti obavezno!
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2012 u 19:21
I meni se svidja ova mala veronika, kakve samo krasne cvjetice ima.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2012 u 06:56
prelijepa je biljka...nadam se se  da ćemo je negdje pronaći za kupiti ili barem sjeme pokušati nabaviti i sijati...iako bih ja odmah voljela imati gotovo biljku i to odmah jučerLOL.

zagreb
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2012 u 06:35
http://www.wrightmanalpines.com/sites/wrightmanalpines.com/files/product_pics/Veronica_bombycina_ssp._bolkardaghensis__V004__04.jpg

veronica bombycina
prelijepa niska biljka, pogodna za kamenjar, sivih, baršunastih listova, naraste do 25 - 30 cm
cvjeta u proljeće prekrasnim plavo/ljubičastim cvjetovima
treba sunčano mjesto do polusjene, ocjedito tlo, piše da podnosi sušu,
porijeklom iz turske

zaljubila sam se u nju na prvi pogled
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 16:29
kako je krasna Balotta, kako divni listovi, zbilja vrlo elegantna i jednostavna biljkaSmile

zagreb
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2012 u 05:26
evo slike balote otprije neki dan (mame od  moje, ali za koju godinu, nadam se da će i moja biti slična ovoj Wink)

Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2012 u 21:15
ne ne zasto bi? :) "tko preživi, rast će"meni je to malo okrutno jer ipak vrt je vrt i mora barem donekle biti lijep a priroda je priroda :) Vi se vodite po principu onog francuza kojeg je Sara spominjala :) za pocetak mogli bi te nam napisati nesto o onoj Antennariji (naravno nisam zapamtio vrstu). :)
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2012 u 05:58
Zar sumnjaš?Ne samo da ih poznam nego su mnoge silom prilika testirane, voda je skupa a i prepuna kamenca. U mom vrtu vrijedi "tko preživi, rast će"
Glaucidium ne pripada ovoj temi no dugo mi je na listi želja, predivan, zahtjevan i odvratno skup kao i još neke rarietne biljke za sjenu.
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2012 u 20:25
Siguran sam da i BB poznaje nekoliko biljaka za ovu temu :)
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2012 u 11:14
Imas pravo BB :) podsvijesno vise volim biljke za sjenu :)
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2012 u 08:59
Dado lapsus, nije Glaucidium  nego Glaucium, radi se o dvije različite biljke, prva je za sjenu, druga za sunce. Naziv je sličan pa se mnogi zbune.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2012 u 08:35
Zašto samo kao promatrač ? Odgovor je jednostavan : imam jako malo iskustva i znanja. No, ako naiđem na nešto što bi spadalo u ovu kategoriju, ja ću se već oglasiti. A do tada, čitam vaše prijedloge.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2012 u 07:23
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Ova tema nam "zlata vrijedi" nakon proteklog ljeta ( ne ponovilo se), i veseim se daljnjem nastavku. Bit ću redovit posjetitelj, ali samo kao promatrač.

zašto samo kao promatrač? Samo se i ti, a i svi ostali aktivno pridružite temi svojim znanjima i iskustvima i prijedlozima...ako ništa drugo sjetite se samo kako je skupa vodaWink.

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2012 u 07:21
kak si ga samo lijepo smjestio dado na tim crvenkastim kamenčićimaWink...

zagreb
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 22:29
Glaucium flavum

Centaurea bracteata

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 12:28
Ova tema nam "zlata vrijedi" nakon proteklog ljeta ( ne ponovilo se), i veseim se daljnjem nastavku. Bit ću redovit posjetitelj, ali samo kao promatrač.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 19>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.