Nagradna igra: pogodite ljekovitu biljku |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 12> |
Korisnik | |
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mari 5510 da, ono gore je borač :))) evo da ja javim .... :).... a ovo dalje... :))) igrajte se .... :))))))))))))))
|
|
http://studio-martina-natura.hr/
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
bosiljak ( ocimum basilicum )
cenarius čestitam na prepoznavanju ![]() |
|
![]() |
|
cenarius ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 07 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 116 |
Korov je biljka cije vrline jos nisu otkrivene!!!
|
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Pulsatilla vulgaris
Atropa belladonna |
|
![]() |
|
cenarius ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 07 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 116 |
muhlenbergia, bravo!!!
![]() Super! Imas ti nesto da stavis? ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Ja ne mogu šutjeti...:) moram reći šta mislim.... cenarius šta ne misliš da otrovno bilje neije u redu da se stavlja pod ljekovito bilje? ...to nije lejkovito bilje u najčišćem i najuopćenijem smislu riječi.... onda možemo i sve kućno dekorativno bilje tu isto svrstati jer svako bilje ima neku kemijsku reakciju koju može proizvesti u ljudskom organizmu, tim više je opsanije ako je otrovno.... :) |
|
|
|
![]() |
|
Ja upravo pisem mali tekst u kome napominjem da nije za kucnu upotrebu, i da od ovih biljaka samo farmaceuti spravljaju lekove. Mada i oni sve manje... Odlucio sam da stavim slike zato sto su vrlo interesantnog i jakog fizioloskog delovanja, pa cisto da bi na forumu bilo da se procita i nesto vise od klasicnih stvari. Inace, u mnogim knjigama pored kamilice i sleza mogu da se nadju i informacije i o ovim biljkama. U svakom slucaju, primedba je na MESTU. Trebalo je odmah da se napise da se sa njima NE TREBA IGRATI, NITI IH BILO KAKO KORISTITI!!!
|
|
|
|
![]() |
|
Istina :))) a ja se ponašam kao dežurni policajac
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
a kako se zove ta biljka?
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Pa zar bas odmah da kazem? :)
A neka manja pomoc za pocetak? Evo, anis, kim i sargarepa su srodnici ove biljke. Visegodisnja je, aromaticna. Koristi se za iskasljavanje, kod nadusosti stomaka. A cuo sam i da je dobra za salatu... |
|
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
komorač?
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Tacno!
![]() Cestitam! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Heliofit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 02 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 459 |
Evo još nekih ljekovitih biljaka? igrajmo se...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
druga: gentiana lutea, lincura
peta: veronica officinalis, cestoslavica toliko za sad... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Heliofit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 02 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 459 |
![]() |
|
![]() |
|
hvala! :)
A treca je mozda morac, tj. komorac (Foeniculum vulgare). Moze mala pomoc za ostale tri??? |
|
|
|
![]() |
|
Nije možda, nego
![]() OK, male asocijacije... Prva biljka možda podsjeća na usnatice (Lamiaceae), ali nije...Domaći naziv je srčanik, mada postoje i druge biljke ovog naziva...koristi se za liječenje bolesti krvarenja, diareje, opće slabosti organizma. Četvrta slika...mnogo slična svojoj prethodnici, ista porodica, iste namjene ....Najviše se koriste sjemenke. Peta slika...biljka it porodice zjevalica(Scrophulariaceae), vrlo česta u našim šumama,jako ljekovitih dejstava na kardiovaskularni sistem i mnoge vrste ovog roda se upravo u tu svrhu koriste... Nadam se da će pomoći... ![]() |
|
![]() |
|
Mogu, ja mogu ja?? :)))) Samo jednu?? :)))
Peta je digtalis:))) ?:)) :))))))))))))))))) |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |