Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 979899100101 407> |
Korisnik | |||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Kolko pupova
![]() ![]() |
|||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
||
uh,pinus, skoro da ti zavidim.moje sjemenke sinoć pregledane,malo nabujale-valjda će nešta biti
|
|||
![]() |
|||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
||
ajama,nemoj zaboraviti ih pokriti sa najlonom kad ih posiješ
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
||
Pinus, prelijep je!
![]() ![]() |
|||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|||
![]() |
|||
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
||
Divan primjerak Pinus
![]() |
|||
![]() |
|||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
||
Pinus predivan adenium..
|
|||
Per aspera ad astra.
|
|||
![]() |
|||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
||
tea hvala na brizi.stavila sam najlon i lagano se orosio.da li je to dobro ili je previše mokro
|
|||
![]() |
|||
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
||
Pinus molim te možeš li nam pojasniti opširnije o kojem se omjeru NPK(kakvo je to gnoivo ) gnoiva radi i koliko često ih zaljevaš ,hvala
![]() |
|||
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|||
![]() |
|||
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
||
Pinus ako možeš reci i koji npk koristiš.Ja sam mislila koristiti NPK 15-15-15.
|
|||
![]() |
|||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
||
Anči, Nina, evo u par riječi kako ja radim.
Prvo o gnojivu. Upotrebljavam uravnotežen NPK (15 15 15). Sva tri broja su ista. NPK nije bolji ili slabiji od drugih uravnoteženih gnojiva jedino je puuuuuuno jeftiniji. Ako su mu još dodani mikro elementi tada je prva liga. Otopim ga posebno u VRUČOJ vodi i nalijem kada se ohladi u prazne plastične flaše. Za vrijeme sezone rasta sa njime gnojim sve svoje biljke i to svaki puta po MALO prilikom zalijevanja. Kada vidim da mi biljke dobro izgledaju prekinem za kakav tjedan prihranjivati. Preko ljeta za vrijeme onih najvećih vrućina ne prihranjujem tada samo zalijevam. Recimo poslije Velike Gospe nastavim ponovno i prihranjivati cvjetajuće biljke. Adeniumi mi rastu u mješanici komposta i tenesita (zdrobljene cigle). Pogledajte sliku korijena na starijim postovima. To mi je bilo pri ruci i zato sam to upotrebio kao supstrat. Svaki propustan i hranjiv supstrat je u redu. Mislim da većina griješi kod vode. Moji adeniumi rastu u teglama od terakote iznad radijatora na prozorskim policama u dnevnoj sobi. Imaju sva tri potrebna uvjeta da bi obilno cvjetali. SUNCE, TOPLOTU i VODU. Sunce i voda su međusobno povezani. Nema sunca nema potrebe za vodom i obrnuto. Preko ljeta kada su na suncu zalijevam SVAKI dan. Preko zime zalijevam u zavisnosti od sunca. Ako je sunčano svaka 2-3 dana ako je oblačno i 5-6 dana ništa. Prilikom otapanja jedan dio granulata se ne otopi. Ništa strašno, jednostavno nije topiv u vodi. Dio će se poslije otopiti u humusnim kiselinama supstrata a dio je balast. |
|||
![]() |
|||
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
||
Pinus nije mi jasno još OVO : "Otopim ga posebno u VRUČOJ vodi i nalijem kada se ohladi u prazne plastične flaše. " Koliko ga otopiš ? Jogurt čašu , 0,5 kg ,1 kg u1 l u VRUČOJ vodi .Taj me omjer zanima ,i onda kada je to pripremljeno kako to dobiveno gnoivo treba dozirati sa 1L vode ili 3L vode kojim čemo na kraju zaliti i pognoiti cvijeće
Koliko onda često goniš Adeniume tim gotovim pripravkom?
Moji su u sunčanoj sobi iznad radijatora kao i tvoji i stalno imaju nekakve smeđe vrhove na listovima kao na bebolininoj slici .
Znači da negdje griješim
![]() Tako sam se namučila oko Adeniuma pa bi htjela da mi uzvrate svojim lijepim listovima i cvijetom . Nisam baš skromna
![]() Hvala ti na odgovoru !
![]() |
|||
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|||
![]() |
|||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
||
Anči, rekao bi moj pokojni djeda da nismo u apoteci pa da navodim podatke u ml. Sve je to odokativno. Bitan je princip a sve ostalo su nijanse.
Kada kupuješ u trgovini tekuće gnojivo tada je VAŽNO da kupiš ZASIČENU otopinu. U protivnom te KRADU i prodaju vodu umjesto gnojiva. Ako sama radiš otopinu nije važna koncentracija. Kod duplo manje koncentacije dodaš duplo veću količinu i ponovno si na istom. Sve za iste novce. Ako baš želiš dobiti zasićenu otopinu u tom slučaju dodaješ granulat sve dok se topi. Kada se prestane topiti prestaneš dodavati i to je to. Zasićena otopina NPK.
Pročitaj ponovno:
Kod nas im jednostavno ne odgovara klima da bi bili tako lijepi kao u Indiji ili Tajlandu. |
|||
![]() |
|||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
||
imam malu adenium obesum uzgojenu iz sjemena, ali mi nema klasicnu bucmastu stabljiku nego je nekako mrsava i jadna. vjerojatno jer mi je proklijala proslu jesen i onda cijelu zimu nije imala dosta svjetla...
sad je opet pocela rasti naglo,ali stabljicica i dalje mrsava i naborana. listici i sve ostalo je u redu i biljka izgleda zdravo. ima ko ideju u cem je fora? morat cu ju uskoro presaditi, izmedju ostalog je u supstratu za sijanje, koji je jako propusan ali nije pomijesan sa pijeskom ili slicnim... mozda je u tome fora. klije mi jos par sjemenki, da ih odma po klijanju presadim u bolju podlogu? |
|||
velika gorica
|
|||
![]() |
|||
||
To je dobro ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Prihranjuješ li ju? |
|||
|
|||
![]() |
|||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
||
da. ali sa normalnim tekucim gnojivom, ne posebnim za sukulente. cak sam promijenila tekuce gnojivo i nis se nije dogodilo. budem ju poslikala po danu da vidite kako izgleda |
|||
velika gorica
|
|||
![]() |
|||
||
Wolfsbane,svakako ju presadi.Za debljanje malaca potrebno je puuuno puno sunca i prihrana
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
||
Pinus - divna je
![]() |
|||
![]() |
|||
||
okej, hvala!! sad raste cim je malo vise sunca, ali samo u visinu. citala sam da one vole granule sa vremenskim otpustanjem, budem se promotala po vrtnim centrima da vidim jel ima nesto takvo prikladno za sukulente, pa da ju utovim ![]() |
|||
velika gorica
|
|||
![]() |
|||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
||
Evo i mojih mršavica.
![]() ![]() |
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 979899100101 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |