Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anaida  - vrt, cvijeće, kamen, dom...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anaida - vrt, cvijeće, kamen, dom...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 979899100101 245>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 4,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2010 u 23:28
smile227.nemoj više smile143-hoćeš da me srce strefi 
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2010 u 23:35
Ovidim ja da su se karanfili rascvjetali,a ima tu puno lipog cvićasmile93Cosmos kad raširi svoje zvjezdaste cvitove,mirisna lavanda,kameleon lipotan,dalije obožavam i to je jedan od razloga zašto volim kontinentalne vrtoveThumbs%20UpClap
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2010 u 23:39
Kako je dobar tvoj vrt! A kamenjar tako rascvjetan je neodoljiv.
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2010 u 23:46
Smiluj se Anaida, ne mogu sve samo tako na brzinu pogledati. Stavi jednu stoličicu da odahnem maloWink

Preprekrasno, kamenjar plijeni ljepotom ovako bujan i rascvijetan. Sve je na svoj način očaravajućeClapClapClapClap

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 16:19
Kuc, kuc , ima koga domasmile199 ? Kao prvo najljepša ti hvala na pozivu, morat ćemo se nekako organizirati sa uzajamnim posjetama Wink...
Ne znam da li sam ti već to rekla (ako jesam, sorry) ali nije zgoreg ponoviti:ne daj koprivama da idu u cvijet.Ja sam ovih dana jednu svoju zanemarila od okidanja Embarrassed i već se vidi razlika u veličini i bujnosti Confused...
Cotinus je veličanstven, opet se ponavljam LOL...
Ali kod tebe vidjeh prekrasnu mlječiku, kad ju budeš rijedila molim te sjeti me se Embarrassed!
Prošetala i odoh, Fifi nije niti zalajao, vidjeo je pasić da ne gazim cveteke i da se svemu divim Wink!
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 19:09
Originalno poslano od člana Anaida Anaida napisao:

Rekli su meteorolozi da u danima koji dolaze opet moj međimurski kraj ne može očekivati sunce.. Sve do četvrtka najavljuju oblačno i kišovito.

Neki dan na kavici bio je jedna od tema. Moj čudesni Cotinus coggygria

Sto se tice vremenske prognoze,ocekujte i nagli pad temperatura. Kod nas kisa pada vec 3 dana,a danas na planinama iznad 1600m padao je i snijeg..napolju se smrze..kad ti padne kap kise na ruku protresu te trnci kao da je novembar mjesec..a sutra je prvi dan ljeta..ma..!! Nego izdvojila sam ove dvije slike iz tvog dvorista-prelijepe su Tongue!!
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 19:20
Uh, da znaš kako sam uzdahnula kraj tvog kamenjara Wink
A znaš li ti da sam ja godinama eksperimentirala i radila na najprimitivniji način lavandino ulje. Pa sam ga livala u uske boce, odljevala čisto ulje (par kapi), a svu ostalu tekućinu bacala (po desetak litara) CryCryCry

A to je hidrolat lavande Cry, lavandina vodica: super za čišćenje lica, kao omekšivač za rublje, miris za uljne lampe, osvježivač prostora ...
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 20:11
I današnji dan koristim za posjet kamenjaru.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 14:42
Lijepe i drage moje djevojke (ovog su me puta smo cure posjetile!) na početku vam svima iskreno i toplo zahvaljujem na svakoj lijepoj riječi, podstreku i mislima! hvala vam što ste takve kakve jeste, u ovim danima lavova predivno je biti članom ovog pozitivnog foruma!!

Rosa2 - imam ti ja, ružice moja, puževe... Dolazili su mi iz susjedinog vrta. Ali taj im je otok s cosmosima dosta daleko pa do njega nisu uspjeli stići. Inače, Ivna mi je savjetovala da kupim bio preparat Ferramol protiv puževa, poslušala sam ju i zaista je pomogao, puuuuno ih je sada manje!! Preporučam ga.

Mali kaktus - hvala na pohvalama, i ubrzo se vidimo. nadam se da će nam vrijeme biti puuuno ljepše pa da radosno prošećemo tvojim divnim vrtićem!

Misty - lavanda je zaista posebna biljka... Kao i sve ostale primorske, ili pak kontinentalne ljekovite biljčice. Toliko nam daruju!

Anastazija, Lucy - djevojke hvala vam što me tako redovito prarite i posjećujete, uvijek me to razvedri kad vas vidim!!

Korijenko - tebe isto tako najtoplije pozdravljam i veseli me kad si mi tu!! Ne znam, morat ću nekeko osmisliti taj moj središnji krug, nekako mi ove godine nemre ući pod kožu.. Nešto mu nedostaje, nečeg je previše, nešto nije na mjestu..

Lantana - svakako ću ove godine osušiti stručak lavande i na vrata ga staviti, nek nam svima u obitelji donosi sreću i mir!

Niho - hej, vesela naša, baš sam sretna što si nam vesela kao i uvijek!

Otok - uvijek ti, draga, želim lijepe i sretne snove... I ti mi imaš lavande, pa i ti stručak stavi na vrata -  i puuuuno sreće nak na ta vrata uđe!

Lora - imaš ti pravo, Lora, moram staviti neki stolčić za sve drage posjetitelje mog vrta... Ili klupicu s terase premjestiti u vrt tako da mi sve možete sjesti, odmoriti i uživati!! Ali neću to do srijede, četvrtka - naime, samo 13 stupnjeva ti je danas kod mene, vjetar puše, kiša pada, hladno je..

Ivna - da, da, trgam ti ja koprivcama cvjetove, pazim na to svakih par dana! Fifić i ja mašemo ti mah-mah i dođi nam opet!

Džomba - joj, baš nam je zahladilo.. 12, 13 celzijevaca i tmurnooo.. A kalendarski je prvi ljetni dan!!

Hoya - stvarno, radila si sama lavandino ulje?? Kako, draga?  Uh, šteta što si lavandinu vodicu bacala, ali nekad se spetljamo i ne promislimo odmah za što bi nam koristilo nešto..

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 18:08

Anaida,opet sam tu,vani pada kiša,vjetar puše,MM ujutro izjavi da je vrijeme kao zadnji dan jeseniWink

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 18:33
Cotinus je stvarno ocaravajuci,ali za mene je to i stolisnik i lavanda
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 18:38
Joj, draga, najprije si me s krugovima, a sad s cotinusom! Krasan je!
Ma sve ti je krasno!
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 538
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 19:33
Znam što bi rekao Arhimed da se kojim slučajem nađe u Tvom vrtu. "Ne dirajte njezine krugove, prekrasni su i ,uostakom, puno ljepši od mojih"...a ja bi rekao: sve je SUPER! Sve maštovito, moderno i vrhunski održavano.Thumbs%20Up
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 21:57
Anaida smile55
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 22:17
Evo i mene opet tu,morala sam si opet škicnut kamenjar !
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 09:51
Kao i uvijek - lijepo!!!
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 15:42
detalji tvog kamenjara su zaista prekrasni..dalija je divna, ma kao uostalom i sve kod tebe..
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 15:55
Mali kaktus - puno pozdravčeka, dragi Katusiću! Stvarno nam je minulih dana vrijeme u Međimurju jesensko.. Jedva čekam sunce natrag!!

Gioiaa - bok vrijednice moja, hvala ti što me uvijek posjetiš!

Bigmamma - moramo vidjeti detalje i tejne razmnožavanja tog cotinusa, pa možda nam se posreći da ga i vi dobijete od mene..

Anči - puno te pozdravljam moja draga!

Inox - e, ne samo da si mi ti, dečko, došao u posjet nego si i Arhimeda u moj vrt doveo!! Hvala ti na tome! Najljepše pozdravljam i tvoje srce u srcu koje me isto posjetilo - Cimicifugu!!

Anastazija - djevojčice moja, pa stvarno ti se veselim!

Stefkaja - morat ću i pelin koji si mi poslala sliknuti, odlično se priviknuo u mojem vrtiću, još jednom ti zahvaljujem! A hvala ti i na posjeti i lijepim riječima!!

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 17:00
Dok mi vjetar nije otpuhao vrtić, a danas bi zaista to mogao koliko je snažan, evo nekih malih detalja tog vrtića..

Ostići cvatu neumorno, u društvu ukrasnog batata..

A ovdje su ostići i viseće gazanije skladni par.

Imam dosta dragoljuba u vrtu, ovaj na kamenu najviše cvate. Dragoljupče.

Ovaj me žuti ljepotan neki dan oduševio. Ne znam kako  mu je ime, ne znam otkud mi sjeme - netko mi ga od vas poslao, a pravo je sunčeko u mojem vrtu!

Niti ove curice nježno ljubičaste ne poznajem... Jesu li to zvjezdani? Njih mi je dala prijateljičina mama prije par godina. I već drugu godinu ovako cvatu, u malom broju - samo dvije, ali dosta dugo. Ne znam kako da ih "raširim". 

Lantaninoj pacifiki lijepo je u Međimurju. Evo je uz društvo nicandre ( i travice koju od silne kiše nisam stigla oplijeviti)

Pikavac kotrljan ubrzo će cvasti!

A i ova se ljepotica, lanjski darak naše SilveK, sprema cvasti.. Je li to gailrardia ili rudbeckia?

Na vjetru se opasno njišu moji cosmosi. Nadam se da ih vjetar neće "doći glave". da, vrt koji vidite na ovim slikicama je vrt moje susjede. Ove nam godine u jesen slijedi mijenjanje ograde, jer ova nam je već dosta stara i dosta opasna (stupovi se neki tak njišu da se sve bojim plijeviti korov tu u vrtu iza kuće...)

Na prošloj stranici odjednom se nije mogla vidjeti ova slikica, ne znam zašto.. Pa ju ponavljam, ovo su moje male Vukovarke (Anči39 Smile ).

Uvijek, uvijek kad ga pogledam na baku pomislim...  Bakin oleandar. Morate znati, moja je baka bila prava međimurska vrijedna žena, na moru je bila svega par puta u životu i to već u dubokoj starosti, bojala se velike vode ali je uživala namakati noge u istoj... I ta moja baka je na dar od svoje kćeri, moje tete dobila par reznica oleandera. I sve ih je uspjela ožiliti, zasaditi i održati. Moja baka. Ovaj je jedan od njih. Tri su još u kući di su živjeli baka i djed (a i seka i ja cijelo djetinjstvo) i gdje je sad seka. Tamo su i bakine muškatle koje sam ja lani presadila u novu zemlju i predivne, baš predivne su. Pune su cvjetova, raznobojne, divne... Najmanje deset, a neke i petnaest godina su stare, sigurna sam! Zimi ih seka unese na podest, u hodnik, a na proljeće iznese van. Tako smo od bake naučile. Ali njih neću nositi k sebi, oni su tamo na balkonu di su uvijek stajali. "Si vidla moje muškatljine, praf su lijepi ovo ljeto" baka bi mi govorila. Eh, nadam se da od gore vidi koliko sam i zbog nje cvijeće zavoljela..

Ovo su moji muškatljini. I gipsofila.

Neki idu preko trnja do zvijezda. A mi preko kopriva u moje dvorište!!

P.Bosmans
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 17:23
Znači, svuda puše. A ipak je vrt krasan. Baš ti je lijepa ova zadnja slika.

Moji sinovi kad žele "počastiti " jedan drugoga onda kažu -  dragoljube jedan, strašno im je smiješno to ime. A meni je baš drag dragoljub.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 979899100101 245>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.