Bugenvilija -bugenvileja |
Odgovori | Stranica <1234 44> |
Korisnik | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Idu na toplo. Ne cvjetaju, na pakiranju je naznačena boja i nadam se da će takve biti u stvarnosti. Čak im je i lišće svjetlozeleno. No, kako mojima uvijek otpadne lišće čim dođu iz prodavaone doma, tako će biti i s ovima pa mi ne smeta.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro ih čuvaj, ako cvjetaju sada kad im prirodno ni vegetacija nije počela
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ljudi, stigle bugice u Plodine... po 39,99 kn... bijele, narančaste, roze, crvene i ljubičaste. Kako imam dvije ljubičaste, vjerojatno pogađate da sam kupila bijelu, rozu, crvenu i narančastu.
A sretna sam kao malo dijete. |
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
marta78
Pustio korijenje Pridružen: 22 Lipanj 2010 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 285 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tineeeeee ,nabijaš mi komplekse
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prava ljepotica
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo je moja ljepotica
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(1)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako na slici ne čini mi se da je 4o cm,djeluje mi puno manja,
Presadi je u dva br. veći lonac ,jako pažljivo je izvadi zajedno sa zemljom iz toga lonca i samo dodaj novu zemlju. Nikako joj ne diraj žile. |
|
maritzab
Novo sjeme Pridružen: 07 Kolovoz 2014 Lokacija: Šibenik Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
|
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stavi sliku da vidimo bugicu,možda je ne treba presađivati,ona ne voli veliki lonac.
Ako misliš da je moraš presaditi samo 1-2 broja veći lonac. Za formiranje stabalca, zavisi koliko veliki želiš.kad dostigje željenu visinu pinciraj joj vrh a doljnje grane isto odstrani tada će se početi granati na vrhu i formirati krošnju. Za formiranje krošnje trebati će ti dugo vremena jer grane ćeš morati stalno skračivati i time ćeš odgoditi cvjetanje a jako zavisi i koja ti je vrsta bugice. |
|
maritzab
Novo sjeme Pridružen: 07 Kolovoz 2014 Lokacija: Šibenik Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svim ljubiteljima bugenvile
Tek smo uselili i imam veći balkon u prizemlju, pola dana osunčan,u Dalmaciji. Kako da svoju novu 40cm bugenvilu presadim(koliko puta veći pitar,stiropor...?) I još me jedno zanima,kako je i kada oblikovati u stablo? pozz |
|
Sunlight
Upravo klijam Pridružen: 14 Lipanj 2014 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 147 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoju danas orezala a nekoliko sam grancica i pobola u saksijice pa cemo vidjeti sta ce biti od njih jer koliko sam ovdje citala jako ih je tesko zažiliti reznicama Javim vam negdje za mjesec dana ako bude kakvog uspjeha, pa drzite mi fige!
Što se tiče izleda moje bugice, i sada na sebi ima isto lišce i cvjetove od kada sam je stavila u garazu na zimovanje u 12.mjesecu, samo su boje i svjezina vidno slabije..isto kao da je dobro ocuvana ikebana! Na nekoliko mjesta na granama je vec izbilo manjih lisnih grancica. Ja svoju jako orezem, grane joj skratim za 2/3 jer mi je draze da je ljeti gusca sa vise cvjetova, nego da ima rijetke i duge grane koje se dobiju slabijom rezidbom, (inace ovo vazi sa vrstu koju ja imam, druge vrste bugenvilija se orezuju sasvim drugacije) Prezimila je u hladnoj garazi pored vrata koja se stalno otvaraju i prozora koji gleda na jug i eto uspjela da zadrzi i list i cvijet i jos da potjera koju manju lisnu grancicu. A ove zime nam je bilo i -7 stepeni! Zalijevala sam je rijetko, po litar vode jednom u mjesec dana
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja je orezana prije 20 dana tek , a prva joj je zima , lisca nema
|
|
bilo
Novo sjeme Pridružen: 13 Listopad 2014 Lokacija: na jug Status: Offline Bodovi: 27 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja bugica jos cuti.Lisce joj je otpalo i sad su gole grane.Ovo joj je prva zima,pa ne znam kako ce se ponasati
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jedna novost, moja bugica se probudila iz zimskog sna i polako pušta listiće... Nadam se da e ove godine bolje napredovati nego prošle kad je kupljena... imala sam gadnu borbu s njom i odbacivanjem listića. Kakvo je stanje s vašima?
|
|
Odgovori | Stranica <1234 44> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |