Ruselija - Russelia equisetiformis |
Odgovori | Stranica 123 30> |
Korisnik | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 14 Studeni 2017 u 08:56 |
Sponzorirani linkovi | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(1)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hoya, i ja se tome nadam.
mandi23, ruselije sam presađivala iz manje u veću teglu mjesec dana nakon što sam je kupila, prošlo proljeće... ako misliš baš na presađivanje. Pritom sam ovu manju odvojila od velike, jer mi je izgledala kao njena "beba" i imala je korijenčiće. Tako da sam od jedne dobila dvije. Pelcati reznicom ili polijeganjem nisam probala.
Naučih ove zime da ruselije vole toplo ali ne vole radijator - tako mi je velika ruselija izgubila preko noći dosta grana - samo su se posušile. Ošišala sam je, stavila na prozor u kuhinji gdje nema radijatora i tu je bila zadovoljna - opet se zazelenila. Sad je već skoro mjesec dana u plasteniku na balkonu i godi joj. Manja dijeli istu sudbinu, raste i nadam se da će i procvasti.
|
|
mandi23
Novo sjeme Pridružen: 11 Travanj 2015 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cure koje ste presađivale ruseliju - na koji način ste to radile i u koje vrijeme? vidim da su neke pelcale ali sam čula i za polijeganje.moja susjeda ima nekoliko pitara i već je par puta pokušala,ali bi joj se posušile, tako da još nisam dobila ni jednu, a htjela bih je posaditi na balkon ....
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hoya, pa to su slapovi ruselija. Očaravajuće su.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bugice, dogodine će to biti predivni slapovi. Samo ih pazi :)
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čitajući vaše postove, danas sam preselila svoje dvije ruselije na toplo, grijano i svjetlo mjesto. Manjoj sam morala odstraniti gotovo sve grančice jer su pocrnile. Ipak ima i još zelenih pa se nadam da nije gotova. Veća se dobro drži, lijepa je, zelena i ima pupiće, uskoro će cvasti. Slike stavim čim ih prebacim na komp.
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
R.Saro, ove su godine visoke temperature pa još mogu biti vani.
Zahvaljujući g. Bojčiću prošlih godina unašala sam ih krajem 9. mjeseca tako da nisu pretrpjele velike temperaturne razlike. To im jako smeta. Jučer ujutro (subota mi je zimi dan za brigu oko cvijeća ) pogledala sam ih prije zaljevanja. Grane su mi baš izgledale beživotno. Već sam se malo zabrinula. Danas ih gledam: predivne, svijetlozelene, iako su popile samo pola vode iz podloška. Počeli smo grijati i 7 dana između zaljevanja malo je dug period. |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...hoya, tvoje su ruselije zaista veličanstvene...
...moje su ruselije još na balkonu, za sada ne primjećujem da im smetaju niske temperature, 3 C...uskoro će na zimovanje...prošle godine su bile na negrijanom stubištu i cijelo vrijeme sam se borila sa sitnim svijetlim ušima nekakvim, stalno sam prskala otopinom detergenta za suđe...zimu prije su bile u dnevnoj sobi, sve je bilo u redu do negdje veljače kad su počele crniti i jednu sam potpuno izgubila...voljela bih kada bismo uspjeli otkriti tajnu tog crnjenja i sušenja pred proljeće jer izgleda da nam je to svima zajednički problem...i svakako treba biti pažljiv sa zalijevanjem, i kada su bile na prohladnom stubištu odgovaralo im je više vode nego ostalom cvijeću... |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
antonija...
hoya... Puno vam hvala! Zaista sam zahvalna za svaki vaš savjet, jer nemam baš previše iskustva. Uvidjela sam da mojim ruselijama ne odgovara tavan, ima puno svjetla ali nije nešto pretoplo. Manja ruselijica mi je cijela pocrnila, osušile joj se grančice, a veća se dobro drži. Premjestiti ću ih u kuću, točnije na prozor, valjda im neće smetati radijator.
|
|
hoya
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ruselije imam od proljeća 2011 (valjda ne griješim ) i imam ih zahvaljujući savjetima g. Bojčića.
Naravno da ću to podjeliti sa vama. Belina, ....(edit mod.: na pp) |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hoya,prekrasne su ti ruselije,moj san nikad ostvaren,zato uživam u tvojima
sve pohvale! |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
Odgovori | Stranica 123 30> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |