Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Bolesti biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - bolesti; tripsi, bakterije, crvena paukov
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

bolesti; tripsi, bakterije, crvena paukov

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
sanja9802 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 276
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanja9802 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: bolesti; tripsi, bakterije, crvena paukov
    Objavljeno: 12 Svibanj 2011 u 21:17
jel taj cromogor ubija i one uši koje su u paučini i ostavljaju ljepljivi trag na biljci?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2008 u 23:37
Nažalost, istina je da ćeš većinu morati baciti. Većina preparata koja postoji je preventiva, ali moraš i znati da je oboljenje znak slabosti biljke, jer ako je biljka "jaka" i pravilno njegovana, manja je vjerojatnost da se zarazi. Što se tiče peralgonija, ako nije tako strašno zaražena ukloni sve zaražene dijelove i najbolje spali da ne bi dalje širila zarazu, pa možda nešto bude od preostalih zdravih djelova. Bitno je i da biljke nisu u prevelikoj "gužvi", to pogoduje razvoju zaraze i širenju nametnika. Prirodni preventivni preparati protiv gljivičnih oboljenja su prskanje obranim mlijekom, čajem od preslice, paprati ili luka i češnjaka, te postoje i sredstva na bazi algi. Inače u budućnosti stalno prati izgled biljki, čim primjetiš "sumnjivi" list, odmah ga ukloni s biljke.
Na vrh
Vlatka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 49
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vlatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2008 u 22:40
Ne vidim da ima tema BOLESTI- LIJECENJE ili mi je promaklo. Kako god, ak nekaoima iskustva molim pomoc.

Donijela sam na balkon andjeosku trubu i cini se s njom i crvene paukove grinje i tripse jos jesenas. Kako sam pocetnik, mislila sam proci ce a ono "vrag". Vecina mi se cvijeca razbolila, fuksija, vodenika ilovor visnja dobili crvene paukove grinje. Tripsi su sa sobom donijeli i bakterije, vecina pelargonija se razbolila... Rano proljetos jedan sobna biljka dobila stitaste usi- to sam rijesila BOXER-om.

Danas sam sve pospricala sa CHROMOGOR 40. To su mi preporucili u biljnoj apoteci u Chromosu. Smrdi ko vrag, malo me i nos "svrbi".

PITANJE; vi stari cvjetoljupci imate iskustva s lijecenjem? Provela sam nekoliko sati u knjizaru citajuci sve do cega sam dosla, nekoliko veceri provela online trazeci slikice, zvala "Gaiu", zvala i poljoprivrednu savjetodavnu sluzbu...

Sve u svemu rekose mi da za bakterije nema pomoci Sta da radim, 70% cvijeca moram bacit - sve pelargonije. Bakar pomaze samo za preventivu rekose...

Ima ko drugcije iskustvo? U komi sam

p.s. ak nekome treba CHROMOGOR 40 nek se javi, imam viska
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.