Ljute papričice |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja koliko znam spadaju u zdravu hranu. Ubrzavaju metabolizam. Ja bi ih rado jela,ali
![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
suharak ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 60 |
već neko vrijeme tražim patuljastu slatku vrstu, znam da se isto stavljaju u hranu, daju malo arome ali i fenomenalnu boju. donio mi je frend iz J. Amerike par komada, proklijale su ali nisu daleko dogurale. ak netko ima, rado bih probala opet.
ove moje su dvogodišnje biljke. prezime najbolje u negrijanom, ali bez propuha. prežive normalno i u grijanom, samo izgube više lišća. neke se grane posuše do proljeća. te se odrežu, a narastu nove. moje i po zimi znaju cvjetati, pa imam svježih paprika koje mi ne trebaju skoro ![]() plodove berem kako je koji zreo, orežem škarama. zalijeva se dosta, čim se zemlja posuši. bolje uspijevaju ako nisu na jakom suncu, moje dobivaju sunce samo ljeti ujutro i predvečer. jednu teglu imam na južnoj strani, ali ta je puno slabija. ima netko ideju što bi se još moglo s papričicama, osim gledat ih, gledat pa onda jednom skuhat čili? |
|
![]() |
|
Nina ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 233 |
baš mi je drago što ima znalac za ljute paprike, jer ja trebam dobiti na poklon jednu saksiju, a ne znam o njima baš ništa, kako se čuvaju preko zime, vani ili unutra, kad se beru plodovi, inače, kako se njeguju.
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
....divne su!!! :O))).... ma čudo kako su dekorativne :O)))))))
.. ja ih isto ne jedem..... a niti ih koristim za nešto drugo.... a kako su pod začinskog i ljekovitog pustimo d ljudi napišu za što ih koriste pa poslije ja bacim neko slovo...al ne iz vlastite ruke nego što znam da se koristi po predaji...... ..suharak, šteta što su ljute... baš bih ih za cvijet! :o))).. da li znate ako postoji neka varijanta sa slatkim papričicama a isto tako ljepa.... :O) |
|
![]() |
|
suharak ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 60 |
pozdrav svima!
tražim ali ne nalazim temu o ovim krasnim biljkama, moje isprike ako takva negdje ipak postoji. ![]() ja ove uzgajam već par godina, naslijedila sam ih od djeda. ne jedem puno ljutog, ali zimi nekad paše. ove moje su jako ljute, uglavnom ih podijelim. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |