Difenbahija - Diffenbachia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 11> |
Korisnik | |
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Meni je difenbahija bila prvi cvijet prije 5god.Bila je slična ovoj samo manja i s tanjim listovima i bilo ih je puno,najednom su joj se listovi počeli sušit stalno je izgledala sprženo i kao da se listovi ne podnose,gdje god su se dodirivali sušili su se.Na kraju sam ga bacila.Nije ni čudno pa ipak mi je bio prvi cvijet,pojma nisam imala o cvijeću!!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
cvjetoljubac ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
ja baš nemam sreće sa difenbahijama, iako rastu joj novi listovi, ali stari žute, pa ih režem, tako da je samo sa nekoliko listova, a nedavno dobila na poklon difenbahiju druge vrste nego ove što već imam, ali ni ona mi baš nešto ne izgleda dobro, očito ću morat prestat uzgajat difice....a tako mi se sviđa taj cvijet.
|
|
![]() |
|
bija ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2008 Lokacija: Canada Status: Offline Bodovi: 65 |
![]() |
|
![]() |
|
bija ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2008 Lokacija: Canada Status: Offline Bodovi: 65 |
[IMG]http://i472.photobucket.com/albums/rr83/BIJA_01/IMG_0835.
Dali ce smetati staroj difn ako ja ostavim malu da raste ovako ili da li mogu da stavim malu difen u istu saksiju.
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Ja ću se nadovezati na gornju raspravu o " kuglicama" u zemlji .Bija veća sam ti u jednom postu napisao te kuglice sporo otpuštajuće mineralno gnojivo na engleskom "slow release fertilizer" vrlo je čest u biljkama koje su kupljene u vrtnim centrima i masovnog uzgoja .Nema potrebe za uklanjanjem toga jer će se opne potrošenog gnojiva same raspasti u zemlji.....
Biljke su ti ljepe i zdrave ali ću ti savjetovati kao i drugima na forumu,nemoj presađivati biljke u prevelike posude( tvoje definitivno jesu).Veličina posude može biti 1-2 broja veća od one kupljene ,a to je dovoljno za 1-2 godine uzgoja u istoj .U tako velikoj posudi teško je odrediti pravu količinu vlage jer će se zimi zemlja teže prosušiti pa bi moglo truliti korijenje.Osim toga presađena biljka će stagnirati u rastu jer će svu snagu usmijeriti u razvoj korijenja ane u list...... |
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa sačelat ću, kad sam već ovoliko čekala, kad bude spremna čujemo se.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Važi Triša! Da sam se samo koji mjesec ranije uključila - imala sam još jednu. Sada je u njoj pedesetak cm.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
E pa kad budeš dijelila, preporučam se i molim za reznicu. Imala sam baš takvu kao tvoja davno, ali godinama je nemam, pa bih mogla opet probati.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() Ovo je moja difenbahija - 170 cm. Sada joj je vrijeme da joj margotiranjem skratim deblo. Imam je već 10 godina i ovo će joj biti 3, 4 prikraćivanje.
Na taj način žile pusti u grumen zemlje u najlonskoj vrećici i takva prikraćena ide direktno u zemlju.
Donji dio debla izrežem na komade dužine 10-tak cm, odozgo nakapam voska i polovicu stavim u zemlju pomješanom sa malo pijeka (kažu da pomaže kod ožiljavanja). I - onda to redovito dijelim. Jer ja nemam srca baciti niti komadić niti jedne moje odrezane biljke
![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Ja se namuci dok ja to postavi.To su moje difenbahije jedna velika i jedna koja nece narasti velika.Na trecoj slici su moje miseriozne bobe koje kad ih pritisnes puknu.Da zemlja ih puna. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ok,znači sad ćeš je redovito sama zaljevati.Kad imaš te "kuglice" za održavanje vlage onda je drugačiji način zaljevanja.Ja nikako da se na to priviknem.Super su te "kuglice" kad ideš negdje na put pa se ne moraš brinuti o zaljevanju.
Malo smo te zeznule sa presađivanjem no stvarno mi nije palo to na pamet.Naime,kod nas,prodavači, baš i ne stavljaju te kuglice tako da kad vidimo tako nešto prva asocijacija je,kao što Vera veli,na ličinke neke.
|
|
![]() |
|
Kupila ja zemlju da presadim novo cvijece i u zemlji puno tih bjeli vodeni boba.I tako ja pitam sta je to prodavacica mi odgovori kao to je sto daje vlagu zemlji i cvijece dobro napreduje e sad ja neznam ja sam presadila cvjece.Mozda zbrkano pisem ucim se.
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Ja sam se toga nagledala i to u kućnom bilju. Uredno ih ugnječim iako je malo gadno. To su očito nekak jaja, mislim da su od pueva, ali nisam sigurna. Ako u tvojoj blizini ima rasadnik, pitaj da li imaju agronoma, većina da, pa mu odnesi na uvid.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Hmm,nisam to još vidjela Bija.Možeš to uslikati?
Ako je to nešto"živo" ja bi ipak,makar ona dobro izgleda,nju presadila.Očistila svu zemlju,možda ima neki nametnik u zemlji a to su mu neke"čahure",i u svježu zemlju je presadila.Za svaki slučaj.
|
|
![]() |
|
u zemlji moje difn.. imaju neke kao bijele bobe i kada ih uzmem one prsnu (vodenast)a ona napreduje dobro samo me one bune.
|
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Cvjetoljubac, cini se da je tvoja difa Oerstedii (proguglaj pod ovim imenom). To objasnjava zelenu boju njenih listova. Nema sare.
poz. |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
cvjetoljubac ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
a ja sam mislila da ne voli puno sunca, već laganu sjenu, mislim da sam negdje i pročitala......ali izgleda će biti kako vi savjetujete....
|
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
onda difica opako pati i vapi za prozorom di če dobiti puunnnooo više svijetla i možda malo izravnog sunčeka...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |