Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Difenbahija - Diffenbachia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Difenbahija - Diffenbachia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 11>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 18:37
Meni je difenbahija bila prvi cvijet prije 5god.Bila je slična ovoj samo manja i s tanjim listovima i bilo ih je puno,najednom su joj se listovi počeli sušit stalno je izgledala sprženo i kao da se listovi ne podnose,gdje god su se dodirivali sušili su se.Na kraju sam ga bacila.Nije ni čudno pa ipak mi je bio prvi cvijet,pojma nisam imala o cvijeću!!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
cvjetoljubac View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 152
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvjetoljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 17:29
ja baš nemam sreće sa difenbahijama, iako rastu joj novi listovi, ali stari žute, pa ih režem, tako da je samo sa nekoliko listova, a nedavno dobila na poklon difenbahiju druge vrste nego ove što već imam, ali ni ona mi baš nešto ne izgleda dobro, očito ću morat prestat uzgajat difice....a tako mi se sviđa taj cvijet.
Na vrh
bija View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 65
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2008 u 02:29
Na vrh
bija View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2008 u 02:28
[IMG]http://i472.photobucket.com/albums/rr83/BIJA_01/IMG_0835.
Dali ce smetati staroj difn ako ja ostavim malu da raste ovako  ili da li mogu da stavim malu difen u istu saksiju.
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2008 u 21:13
Ja ću se nadovezati na gornju raspravu o " kuglicama" u zemlji .Bija veća sam ti u jednom postu napisao  te kuglice sporo otpuštajuće mineralno gnojivo na engleskom "slow release fertilizer" vrlo je čest u biljkama koje su kupljene u vrtnim centrima i masovnog uzgoja .Nema potrebe za uklanjanjem toga jer će se opne potrošenog gnojiva same raspasti u zemlji.....

Biljke su ti ljepe i zdrave ali ću ti savjetovati kao i drugima na forumu,nemoj presađivati biljke u prevelike posude( tvoje definitivno jesu).Veličina posude može biti 1-2 broja veća od one kupljene ,a to je dovoljno za 1-2 godine uzgoja  u istoj .U tako velikoj posudi teško je odrediti pravu količinu vlage jer će se zimi zemlja teže prosušiti pa bi moglo truliti korijenje.Osim toga presađena biljka će stagnirati u rastu jer će svu snagu usmijeriti u razvoj korijenja ane u list......
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2008 u 20:58
Pa sačelat ću, kad sam već ovoliko čekala, kad bude spremna čujemo se.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2008 u 20:51
Važi Triša! Da sam se samo koji mjesec ranije uključila - imala sam još jednu. Sada je u njoj pedesetak cm.
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2008 u 20:13
E pa kad budeš dijelila, preporučam se i molim za reznicu. Imala sam baš takvu kao tvoja davno, ali godinama je nemam, pa bih mogla opet probati. 
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2008 u 19:34

Ovo je moja difenbahija - 170 cm. Sada joj je vrijeme da joj margotiranjem skratim deblo. Imam je već 10 godina i ovo će joj biti 3, 4 prikraćivanje.
Na taj  način žile pusti u grumen zemlje u najlonskoj vrećici i takva prikraćena ide direktno u zemlju.
Donji dio debla izrežem na komade dužine 10-tak cm, odozgo nakapam voska i polovicu stavim u zemlju pomješanom sa malo pijeka (kažu da pomaže kod ožiljavanja). I - onda to redovito dijelim. Jer ja nemam srca baciti niti komadić niti jedne moje odrezane biljkesmile58

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
bija View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2008 u 02:39

Ja se namuci dok ja to postavi.To su moje difenbahije jedna velika i jedna koja nece narasti velika.Na trecoj slici su moje miseriozne bobe koje kad ih pritisnes puknu.Da zemlja ih puna.

Na vrh
bija View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2008 u 02:35
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2008 u 13:53
možda se radi o ovakvim "kuglicam"

ako je to,onda je to gel i da on je začuvanje vode.ovaj moj kad je bio suh bio je veličine 1-2 mm a sad je u promjeru skoro centimetar.
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2008 u 09:04
Ok,znači sad ćeš je redovito sama zaljevati.Kad imaš te "kuglice" za održavanje vlage onda je drugačiji način zaljevanja.Ja nikako da se na to priviknem.Super su te "kuglice" kad ideš negdje na put pa se ne moraš brinuti o zaljevanju.
Malo smo te zeznule sa presađivanjem no stvarno mi nije palo to na pamet.Naime,kod nas,prodavači, baš i ne stavljaju te kuglice tako da kad vidimo tako nešto prva asocijacija je,kao što Vera veli,na ličinke neke.
Na vrh
bija View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2008 u 21:05
Kupila ja zemlju da presadim novo cvijece i u zemlji puno tih bjeli vodeni boba.I tako ja pitam sta je to prodavacica mi odgovori kao to je sto daje vlagu zemlji i cvijece dobro napreduje e sad ja neznam ja sam presadila cvjece.Mozda zbrkano pisem ucim se.
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2008 u 12:22
Ja sam se toga nagledala i to u kućnom bilju. Uredno ih ugnječim iako je malo gadno. To su očito nekak jaja, mislim da su od pueva, ali nisam sigurna. Ako u tvojoj blizini ima rasadnik, pitaj da li imaju agronoma, većina da, pa mu odnesi na uvid.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2008 u 09:10
Hmm,nisam to još vidjela Bija.Možeš to uslikati?
Ako je to nešto"živo" ja bi ipak,makar ona dobro izgleda,nju presadila.Očistila svu zemlju,možda ima neki nametnik u zemlji a to su mu neke"čahure",i u svježu zemlju je presadila.Za svaki slučaj.
Na vrh
bija View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2008 u 03:49
u zemlji moje difn.. imaju neke kao bijele bobe i kada ih uzmem one prsnu (vodenast)a ona napreduje dobro samo me one bune.
Na vrh
aglaja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 561
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aglaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2008 u 21:02
Cvjetoljubac, cini se da je tvoja difa Oerstedii (proguglaj pod ovim imenom). To objasnjava zelenu boju njenih listova. Nema sare.

poz.
Aglaja
Na vrh
cvjetoljubac View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 152
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvjetoljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2008 u 19:54
a ja sam mislila da ne voli puno sunca, već laganu sjenu, mislim da sam negdje i pročitala......ali izgleda će biti kako vi savjetujete....
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2008 u 18:52
onda difica opako pati i vapi za prozorom di če dobiti puunnnooo više svijetla i možda malo izravnog sunčeka...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 11>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.