Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Franjicine kopanjice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Franjicine kopanjice

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 51>
Korisnik
Poruka
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2008 u 09:50
Fuksija prekrasna... Netko reče - baš je bonbončić!!!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2008 u 21:07
balerinica je ,a svidja mi se i ona zelena biljcica,preslatka je!
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2008 u 22:30
neka balerina pleše još dugo,dugo,dugo...
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 08:55
Jutros sam rano, rano već u 5 sati razmišljala o našoj Donati, negdje lani je pisala kako je sklanjala cvijeće pred nevremenom a ja sam onako snena, bosa i u piđami izletjela van i spašavala fuksiju od vjetra i luuuude kišurine. Otvorile se jutros 3 nove balerinice i stvarno bi mi bilo jako žao da ih je vjetar polomio.
Ma tko fučka mene, vratila se u kuću mokra do kože, smrznuta, na brzinu se otuširala i otišla na 15 minuta u krevet da se zagrijem. Nema šanse, još mi je i sada hladno, samo se nadam da se neću prehladiti a i da me nitko od susjeda nije vidio jer me ionako smatraju ludom a ovo bi bilo previše doživjeti i od mene!
Na vrh
Jasenka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 505
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jasenka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 11:05
He, he, he... da smo susjede vjerojatno bi se pozdravile u 5 ujutro u piđamama na dvorištu, naime i ja sam imala istu akciju u isto vrijeme....LOL

Inače super cvijeće i svaka čast! Clap
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 11:24
Franjice, baš te briga što susjedi misle, ionako neznaju uživati u životu kao ti! Hier%20klicken!
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 20:45
tvoja vedrina me uvijek dodatno ispuni optimizmom You%20Are%20The%20Woman
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 22:22
Moram priznati da ne razmišljam previše o susjedima i njihovim razmišljanjima jer znam da sam večini jako čudna. Pazim da im ne smetam i ne narušavam njihov život ali se ne dam niti smetati. Onako, ponekad pomislim kako se dobro zabavljaju  i padaju u nesvijest od čuda kad me vide u mojim ludovanjima (pa neka i njihovi mali životi dožive neku promjenu!)
Imala velike planove za poslije podne a na kraju rastavljala vešmašinu. Bubanj se ne okreće i za takve stvari mi je jako teško dati novac majstoru , vrtila sam i cupkala, otvarala i navlačla gumu na otvoru dok nisam "otkrila" čarapu koja se uvukla. Posao luk i voda za majstore ali je meni trebalo 1,5  sat dok to nisam sredila. Ne usudim se niti zvati majstora jer sam jednoga uspjela namoliti i nakumiti da mi dođe otkloniti kvar jer skoro pola mjeseca nisam imala mašinu. Kad se Julka (to ja svojoj mašini tepam) prestala raditi nisam imala novaca za popravak i tako lijepo svaki dan drljam veš na ruke. Uglavnom, dođe majstor, pita što nije u redu, velim ja da ... pojma nemam više što je bilo. Čovjek uključi mašinu u struju, odabere program i Julka radi kao singerica. Meni je bilo zemljo otvori se (što od neugodnosti jer sam majstora doslovce "silovala" da mi dođe, što od bijesa jer sam dušu ispustila perući veš na ruke). Gleda mene majstor kad ja kao iz topa ispalim:" Ma gospon ja sam vam vesela raspuštenica pa na svaki način dovlačim muškarce u kuću pod raznim izgovorima". Jasno da je puknuo u smijeh i onda mi je rekao nešto vrlo interesantno - gotovo svi imamo vešmašine u kupaoni, ponekad se dogodi da se kondenzacijom napravi kratki spoj (pa ne baš pravi, jer žica ostane cijela ali ima problema u provodljivosti)  i jednostavno čudovište ne radi. Nakon nekog vremena se osuši i proradi sama od sebe.
Sad Julka radi umjesto mene, drlja i trlja bijeli veš a ja mogu malo odmarati.

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 23:04
Ti baš lijepo odmaraj, moja je Julkica isto obavila to umjesto mene i sad se suši na sušilu u kući, jer mi glupo stavljati van po noći, a sutra odoh gore i nema me do nedjelje.
Mislim da si obećala doći, ne znam kad, ali ni Ogulin nije preko svijeta.
Još nije okrenulo na buru, ali je vani nebo puno zvjezdica.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 00:39
Franjica, ovo je sa bloga Posljednji Liburn, autor Teuta Ika. Nisam ja pisala ali je kao izvadak iz moje biografije (i mnogih drugih)

"
najvažnija osoba u životu su vam susjedi!
Ako se malo vratite uspomenama unatrag shvatit ćete koliko ste toga u životu napravili upravo radi njih...
Tako ste radi susjeda morali prolaziti sa peticom jer je prolazila i susjedova kćer. Morali ste biti pristojni, dobri, nositi susjedi torbe iz dućana....jer šta će susjedi reć. Morali ste se i udat "jer šta će susjedi reć" ako se godinama kod vas pojavljuje dečko a od braka ništa. Morali ste odlazit u crkvu "jer šta će susjedi reć" . Ne dao bog da ste nosili izlizane traperice jer šta će susjedi mislit, da nemamo novaca? Niste smjeli jesti ako vam netko ponudi da ne pomisle da doma nemate ništa, niste smjeli bit ni premršavi da susjedi ne pomisle da vam majka ne zna kuhat...Susjedima ste morali i polagat računa zašto još nemate djece a godinu dana ste u braku?"

I prođe moje djetinjstvo i mladost i dođem u ovu vuko... I ponovi se povijest "što će susjedi reć" "ča bi ljudi rekli!!" U zao čas, ja na rubu živčanog sloma i još da mislim na lokalni imagesmile52. Vjeruj šokiram ih iako ne tulim na mjesec i ne hodam na rukama. A mene taako briga. Ma ko ih šmirgla.smile102
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 02:02
Ja sam ovo ljeto 2 mjeseca imala takve neke probleme sa Julkicom. Stala bi usred pranja i morala se odmoriti bar 6 sati da nastavi. Dok nije stala totalno. Ja sam htjela novu Julkicu, ali MM kaže on će popraviti. Zamijenjeni su programator, termostat i četkice na motoru. Sve ukupno 700kn. Idući put ili MM van ili Julka nova. Dva mjeseca sam prala na ruke, ovisi o diktatu Julke. MM je 2 mjeseca van radio, i dok se uhvatio u koštac ja sam se polomila perući, a dnevno inače po mašinu perem.
A susjedima kako Vera reče smile108 ilismile52, inače čovjek popuca.
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 22:11
Evo i mene, dan prekrasan i jasno prekratak ali puno je toga napravljeno i jako sam zadovoljna. MKM i ja bile na placu, pa u Kauflandu, jasno, MKM je zapamtila da u Konzumu ima svijeća po 1,50 kn, ne može joj čovjek dokazati da to ne bi ni pogledala a kamoli kupila, otišle i tamo stajati u red, kupile svijeće po 10 kuna (jasno da je takvih bilo i u Kauflandu) ali ja sam pristojna raspuštenica i sve radim kako mama kaže!
Radi smirivanja živaca počela generalku u špajzi: Pobacala pola stvari iz koje su ne znam samo kako zalutale u nju (stari monitor, zvučnici od PC, 2 kućne TV antene, potrgani ventilator.platnena vreća stara četrdesetak godina...) presložila ostatak i napravila mjesto - pa da, pogađate za cvijeće. Sad se šmajhlam (umiljavam) oko MPS da mi napravi neke poličice kako bi mi sve stalo.
Dok je MKM malo dremuckala (ne smijem se kretati niti lupati da je ne trgnem iz polusna) uhvatila sam priliku i malo se pozabavila salveticama (samo da mi je naučiti kako raditi a da mi komadići salveta ne lete na sve strane, pa onda moram usisavati)) isfrizirala gospođu majku... malo pospremala, sredila sebe i moram priznati da mi  za danas dosta. Baš mi se noge ne vesele no još treba malo srediti cvijeće jer ona je to stvarno zaslužila
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 22:24
skoro pa smo se sreli.jasenka i ja danas popili kavu u kauflandu.u koje vrijeme si bila.
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2008 u 21:21
Žao mi je što se nismo sreli Skitnice pa da upoznam i Jasenku, dobro, drugom zgodom me cinknite, izgleda da zadnje vrijeme samo šećem po kavama pa mi je zato jučerašnje druženje sa svima vama i posebno sa Shashom i bakom Beom,  ipak malo posložilo kockice u glavi. Da bi čovjek imao lijepi cvijetnjak treba puno raditi - otkrila ja toplu vodu. Zato danas, po povratku s plaćenog posla, nisam sjela ručati (MKM ispekla  sekeli gulaš, pa mi je to bio dobar izgovor kako ne bi morala glumiti oduševljenje novim receptom za spremanje meni tog odličnog jela) već sam se važno primila posla. Sredila sam veeeeeliku kopanjicu (pitao se jučer Skitnica koju dioptriju imam kad mi je ta šaka zemlje veeelika). Porezala sam božur (jasno, izvadila obećani dio za Šefleru, javi se! pripremila žute perunike za susjedu na poslu), očistila sve što sam mislila da je korov (pa ljudi, ne valja pretjerivati, možda je ipak nešto pravi cvjetek), posadila lukovice šafrana i zumbula, posadila iriseke kaj sam dobila od Shashe, izvadila dio betonskog zidića i posadila - veli Shasha TEPIH, a ja jasno da nisam zapamtila kako se to čudo zove ali mi baš lijepo izgleda na uglu velike kopanjice:
Nastavno na tepih je već izvađen dio betona i završava sa panjem  koji ovih dana mora dobiti svoje nove stanovnike - preseliti ću dio čuvarkuća i poneki sukulent.

Hortenzija je izgleda dobila dobro mjesto pa je neću dirati neko vrijeme a sad još smo ima malo mjesta za smeđi irisek i onda zaista ne smijem ništa više u zemlju gurati.
Ne znam što sve nisam probala raditi kako bi imala zabilježeno gdje sam što posadila/posijala i uvijek se izgubi, zato od  sada ovako, jednostavno ću prelistati dnevnik i pronaći fotkice;
Irisi su uvijek uz ogradu, rastu jedni iz drugih i tu nema pomoći ali niti zabune
Po Bušovoj kopanjici nema potrebe ništa raditi, samo uživati

Moji kameni vrtovi od lani su živi, iako sam očekivala da će se više razrasti zadovoljna sam što su preživjeli, vjerojatno će biti dogodine bolje
Skitnica je jučer prokomentirao da sam ružu penjačicu pustila da previše izraste i da mi je zato vjerojatno takva jadna, danas sam je dobrano porezala, ostavila stvarno samo glavne grane kako bi prerasle u deblo  pa da vidimo što će biti slijedeće godine.
Takoma je odbacila skoro sve lišće pa sam i nju porezala, na kraju po mraku više nisam stigla očistiti to što sam porezala pa imam i sutra razlog za boravak na dvorištu. Moram priznati da sm i malo bila lijena, više nism mogla ni stajati na nogama a kamoli grabljati i tako je lijepo sve ostalo na hrpi. Sa sigurnošću tvrdim da će me sutra dočekati sve na istom mjestu, potpuno netaknuto. Pa okružena sam samim dobrim ljudima, nitko meni neće oteti posao!
Sutra me čeka i sadnja Shashinog luka (zaboravila kupiti zemlju pa danas od toga ništa) kao i presađivanje Silvekinih sadnica
Papam ONO što mi je Silvek dala, sad bum bubnula, je li rekla japanske jagode i ostavljam onu ljuskicu, bit će za neki aranžmanček baš zgodno!
Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1095
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2008 u 09:04
Franjica kao i uvijek vrijedna Embarrassed
nema kruha bez motike
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2008 u 09:25

Franjice oni sukulentići što cvjetaju su preslatki - preporučam se (to je u bušovoj kopanjici)

Sve ovo u kamenu je predivno-naravno zbog kamena, pa i ako je patuljasto, što smeta.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2008 u 11:09
Nema frke Triša, pogledaj kako su veličanstveni u opisu OTC, znaš da ona ima najviše poetičnosti na forumu i mislim da bi nam mogla onu najobičniju koprivu uz seljački plot opisati tako da bismo svi počeli uzdisati!
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2008 u 20:47
Prenemirna i predivlja danas za sjedenje i rad sa salveticama, otkazala tečaj, treba mi fizičkog rada, trebam znojenje da izađe sav taj jad iz mene! Smiješno mi je i gledati to malo zemljice, da mi nije žao novih porculanskih zubiju prožvakala bih zemljicu iz obje kopanjice. Uglavnom, napravila mjesto i posadila mačuhice, jasno da su žute i nekako slučajno su u kištricu upale 4 tamo plave, ma plave kao da ih je Triša birala. Posađene, zalivene kao i Shashina biljčica. Doteplo se zamnom doma iz Kauflanda i nekakve dvije trajnice, baš su mi lijepe ali je već preduboki mrak da odredim gdje bi im pasalo u bušovom kamenjaru. Čekat će neki drugi dan. Premjestila betonske blokove (dovoljno su teški da me iscrpe) iza kuće, očistila i sad se u stanu mogu primiti posla. "Pere me šiza" i dalje, MPS pokušava ponovno početi polagati ispite - cvjetak moj veliki, sav se polomio, sve više trtari pa jasno da sam i ja u tom raspoloženju. Sva sreća da sutra idem u Zagorje jer bih doma poludila iščekujući da se javi nakon ispita. Imam i razloga za svoje uzbuđenje, nosim uradke od salvetica  na poklon, zanimaju me komentari, znate ono "nitko nije u svom narodu prorok" tako će i meni biti ali barem ću znati vrijedi li to nešto ili ne!
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2008 u 09:11
zute i plave macuhice su predivna kombinacija.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2008 u 21:15
Triša nedostatak prostora rješava visećim vrtovima pa sam ja već i lani počela raditi visinske vrtove od kamena. Šetnju zagorskim šumama iskoristila sam za dovlačenje novih "elemenata" za podizanje mojih kopanjica u visinu. Moram priznati da mi je bilo jako, jako, jako....
dovuči sve na vrh brijega. Ne moram ni pričati koliko sam smijeha izazvala kad su vidjeli da nosim panj kod kojeg među korijenjem ima predivan zeleni kamen, jedva sam spriječila bratiće da mi ne pomognu isčupati kamen...
Ne samo da mi ta kombinacija drvo i kamen izuzetno odgovara u bušovoj kopanjici već je i sam panj na taj način usidren. Odmah sam u njega posadila reneine čuvaruće i kaj ja znam što sve ne.
Sad moram početi saditi po drugoj i trećoj etaži. Panj ima i funkciju zadržavanja vrata da mi ne trgaju Andreino cvijeće.
S druge strane u veliku kopanjicu uselio se ovaj  ukras
pa lagano, posve lagano izbacujem betonske ograde na moju sveopću radost
Malo oplijevila, malo pokupila lišća, zalila mačuhice (ima ih tako lijepe plave boje da u njima vidim Trišu) i ono nešto što mi je dala Shasha i već je opet mrak. Baš je dan, onaj dio koji provodim kod kuće kratak i prekratak. Nakon igranja sa cvijećem otišla sam na igru sa salveticama. MKM sve ozbiljnije shvaća svoji dio posla - feniranje i uredno dolazi kao da će jednog dana primiti nagradu. Sad već pomalo i razumijeva tu "igru" no još uvijek pokušava zbrojiti koliko ta igra košta novaa. Danas se mučila pokušajem izračunavanja koliko se potroši struje. Evo, imale smo krasnu temu i razgovarale, družile se a sad sam malo svoja i idem pročitati što ste radili.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 51>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,189 sekundi.