Monnin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 27> |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nadam se da si dobro iskoristila današnji dan, baš je bio krasan dan
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
bit će da nas je viroza poharala,i ja sam tri dana doma ležala,malo toplo malo hladno,a nos ko babura,ali sad je recimo poludobro
![]() nego,bukovače...kupila ili sama uzgajala? obožavam ih i svuda guram pa tako i u kotlovinu ovaj vikend ![]() a medeki...oni su stvarnooo fenomenalni ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Evo polako me popušta prehlada, ali nisam još ozdravila do kraja, nos neumorno curi
![]() Bukovače sam sama uzgajala iz micelija (samo nekoliko manjih vreća za kućne potrebe, i bile su mljac!), iduće godine ću opet malo posijati!
Nikao mi je lupinus koji sam posijala prije 2 tjedna! Baš se veselim. I lunarija je već porasla, samo da se ne smrzne. Stavit ću malo lišća oko nje kad zahladi. Trava je opet porasla, trebalo bi je pokositi, ali čekam da se posuši ako bude sreće i nebude padala kiša. Uglavnom, ima još posla.....
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
gdje si kupila micelij za bukovače? jel zahtjevaju neke posebne uvjete?
zanimljivo skroz ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Micelij naručila iz Zg. poštom. Držala sam ih u jednoj vanjskoj prostoriji, malo zalijevala s kanticom za cvijeće...dok nisu niknule gljivice, nije bilo puno, ali bile su fine!
Danas sam konačno poslala svima kome sam obečala sjemenke i ostalo...nemojte se ljutiti što nisam ranije, uvijeknešto iskrsne
uglavnom, nadam se da će ovaj tjedan stići!
Silvek, tužna vrba je poslana ukorijenjena, spremna za sađenje.
Goga-zg, stiže mala pasiflora i sjemenke.
Za Jasenku nešto plavo.
Za Manči, puno reznica ruža (čuvaj prste!).sorry ako sam nekog izostavila trenutno na popisu...nešto me pamćenje ne služi od ove prehlade
Jučer sam uspjela svo cvijeće maknuti u zatvoreno i pospremiti tegle i vrtne ukrase. Naradila sam se, ali sam zato zaspala navečer kao medo!
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Monna, stiglo je danas, hvala ti najljepša, opet lijepo iznenađenje!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Danas sam smjestila svoj bujni oxalis u kuću, pošto je posađen u plićoj tegli. Vrlo je bujan, pa mi žao da se smrzne vani.Raste kao da je proljeće.Moram ga slikati danju, prava zelena perika!
|
|
![]() |
|
Jučer sam ispekla pseće kolačiće za svog Snoopyia! Odmah je smazao 5 komada!
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moj se nekako prorijedio, nisam ga spremila - misliš da bih morala.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Pa ako je u tegli, spremi ga, nemože mu naškoditi.
|
|
![]() |
|
Ja imam oxalis i u tegli i vani, prezimi bez problema, ali onaj u tegli znam da će uskoro cvjetati...možda i cijele zime, zato se ga isplati imati u tegli
![]() |
|
![]() |
|
Ovdje je recept za pseće kolačiće! Pa tko voli svoje peseke i ima malo vremena, mogu se lako pripremiti!
Sastojci:
- 1 šalica usitnjene zobi (ili krupnog kukuruznog brašna)
- 1/3 šalice margarina
- 1 šalica ključale vode
- 3/4 šalice raznih sjemenki
- 2 male žličice šećera
- 2 žličice bujona za juhu (goveđi, pileći..)
- 1/2 šalice mlijeka
- 1 umućeno jaje
- 3 šalice bijelog brašna
U veliku zdjelu staviti zob, margarin i preliti vrućom vodom. Ostaviti 10 min. Poslije staviti redom sve sastojke i umijesiti tijesto. Razvaljati, rezati kalupićima oblike i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 165 C 35- 45 minuta,dok ne porumene. Ohladiti!
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Monna, hvala ti , dobila sam pošiljku....na njoj nadopisano : PAZI BODE - poštar ! Ha, ha !!!
![]() |
|
![]() |
|
Ha, ha, ha.....neka poštar ubuduće malo pazi na prste!
![]() Želim ti uspjeh u sadnji, ruže su zaista lijepe i mrisne! Uživaj!
|
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
dali bi ja to smjela dati mojoj giti (maltezerici )
|
|
![]() |
|
Branka, naravno. Moj pinch ih voli. Dobije ponekad keksić onako za poslasticu. A i znaš kakvi su sastojci unutra. Jedino neznam kakav Gita ima okus, ja sam napravila s goveđim bujonom, ali može i s pilećim ili od povrća.
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
moj Nero nije probirac,taj sve jede...kad voli sirov kupus da gricka,sto ne bi i keksice
![]() |
|
![]() |
|
Dali je netko vidio ili zna gdje ima za kupiti malih stezaljki za kalemljenje (slične su kvačicama za veš, samo manje)???
|
|
![]() |
|
Danas sam uklonila i posljednje uvelo i osušeno cvijeće. Na grm biserka ću objesiti kuglice za neko vrijeme, dodati koju mašnicu.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 27> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |