Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Monnin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Monnin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 27>
Korisnik
Poruka
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2008 u 18:41
Nadam se da si dobro iskoristila današnji dan, baš je bio krasan danSmile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2008 u 22:58
bit će da nas je viroza poharala,i ja sam tri dana doma ležala,malo toplo malo hladno,a nos ko babura,ali sad je recimo poludobro Smile
nego,bukovače...kupila ili sama uzgajala? obožavam ih i svuda guram pa tako i u kotlovinu ovaj vikend Wink
a medeki...oni su stvarnooo fenomenalni Thumbs%20Up
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2008 u 11:47
Evo polako me popušta prehlada, ali nisam još ozdravila do kraja, nos neumorno curiWacko
Bukovače sam sama uzgajala iz micelija (samo nekoliko manjih vreća za kućne potrebe, i bile su mljac!), iduće godine ću opet malo posijati!
Nikao mi je lupinus koji sam posijala prije 2 tjedna! Baš se veselim. I lunarija je već porasla, samo da se ne smrzne. Stavit ću malo lišća oko nje kad zahladi. Trava je opet porasla, trebalo bi je pokositi, ali čekam da se posuši ako bude sreće i nebude padala kiša. Uglavnom, ima još posla.....
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2008 u 15:44
gdje si kupila micelij za bukovače? jel zahtjevaju neke posebne uvjete?
zanimljivo skrozSmile
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2008 u 19:32
Micelij naručila iz Zg. poštom. Držala sam ih u jednoj vanjskoj prostoriji, malo zalijevala s kanticom za cvijeće...dok nisu niknule gljivice, nije bilo puno, ali bile su fine!

Danas sam konačno poslala svima kome sam obečala sjemenke i ostalo...nemojte se ljutiti što nisam ranije, uvijeknešto iskrsne Hier%20klicken! 
uglavnom, nadam se da će ovaj tjedan stići!

Silvek, tužna vrba je poslana ukorijenjena, spremna za sađenje.
Goga-zg, stiže mala pasiflora i sjemenke.
Za Jasenku  nešto plavo.
Za Manči, puno reznica ruža (čuvaj prste!).sorry ako sam nekog izostavila trenutno na popisu...nešto me pamćenje ne služi od ove prehlade
Hier%20klicken!

Jučer sam uspjela svo cvijeće maknuti u zatvoreno i pospremiti tegle i vrtne ukrase. Naradila sam se, ali sam zato zaspala navečer kao medo!
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2008 u 16:45
Monna, stiglo je danas, hvala ti najljepša, opet lijepo iznenađenje! smile79
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2008 u 19:00
Znam da ćeš to lijepo iskoristiti na proljeće!Hier%20klicken!
"Friends are Flowers in the Garden of Life"
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2008 u 19:12
Danas sam smjestila svoj bujni oxalis u kuću, pošto je posađen u plićoj tegli. Vrlo je bujan, pa mi žao da se smrzne vani.Raste kao da je proljeće.Moram ga slikati danju, prava zelena perika!
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2008 u 19:55
Jučer sam ispekla pseće kolačiće za svog Snoopyia! Odmah je smazao 5 komada!
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2008 u 19:58
Moj se nekako prorijedio, nisam ga spremila - misliš da bih morala.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2008 u 20:00
Pa ako je u tegli, spremi ga, nemože mu naškoditi.
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2008 u 20:54
Ja imam oxalis i u tegli i vani, prezimi bez problema, ali onaj u tegli znam da će uskoro cvjetati...možda i cijele zime, zato se ga isplati imati u tegliWink
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2008 u 10:53
Ovdje je recept za pseće kolačiće! Pa tko voli svoje peseke i ima malo vremena, mogu se lako pripremiti!
Sastojci:

- 1 šalica usitnjene zobi (ili krupnog  kukuruznog brašna)
- 1/3 šalice margarina
- 1 šalica ključale vode
- 3/4 šalice raznih sjemenki
- 2 male žličice šećera
- 2 žličice bujona za juhu (goveđi, pileći..)
- 1/2 šalice mlijeka
- 1 umućeno jaje
- 3 šalice bijelog brašna

U veliku zdjelu staviti zob, margarin i preliti vrućom vodom. Ostaviti 10 min. Poslije staviti redom sve sastojke i umijesiti tijesto. Razvaljati, rezati kalupićima oblike i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 165 C  35- 45 minuta,dok ne porumene. Ohladiti!
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2008 u 23:02
Monna,  hvala ti ,  dobila sam  pošiljku....na njoj  nadopisano :  PAZI BODE    -   poštar !    Ha,  ha !!!Smile 
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2008 u 11:38
Ha, ha, ha.....neka poštar ubuduće malo pazi na prste!smile96Imala sam predosjećaj da će netko nastradati!

Želim ti uspjeh u sadnji, ruže su zaista lijepe i mrisne! Uživaj!
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2008 u 17:25
dali bi ja to smjela dati mojoj giti (maltezerici )
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2008 u 19:35
Branka, naravno. Moj pinch ih voli. Dobije ponekad keksić onako za poslasticu. A i znaš kakvi su sastojci unutra. Jedino neznam kakav Gita ima okus, ja sam napravila s goveđim bujonom, ali može i s pilećim ili od povrća. smile50
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2008 u 19:49
moj Nero nije probirac,taj sve jede...kad voli sirov kupus da gricka,sto ne bi i keksice
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2008 u 11:25
Dali je netko vidio ili zna gdje ima za kupiti malih stezaljki za kalemljenje (slične su kvačicama za veš, samo manje)???
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2008 u 19:49
Danas sam uklonila i posljednje uvelo i osušeno cvijeće. Na grm biserka ću objesiti kuglice za neko vrijeme, dodati koju mašnicu.
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 27>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.