Naše vikendice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 32> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala cure, to je samo sitnica, par sličica, nije sada gore više tako zanimljivo, ali kako kaže mm: "Što mislite koja je najljepša i najbolja vikendica?" Ljudi se na ovo čude, a on odgovori "pa ona koja se koristi"
I to je to, mi u vikendici provedemo cca 70 dana godišnje (pišemo gore dnevnik, pa znam sigurno koliko).
A znam puno ljudi koji imaju vikendice (pa namjenjene su za korištenj vikendom - između ostalog), ali provedu u njoj možda dio godišnjeg odmora i rijetko koji vikend - šteta.
Naravno moramo uzeti u obzir da smo mi penzići i da imamo puno vremena pa si to možemo priuštiti, a trošak putovanja uvijek opravdavamo onim, pa ni ja ni mm ne pušimo - umjesto cigareta trošimo 1.000,oo kn za naftu - svatko ima svoje prioritete.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Triša, ako bilo što kažem ponovit ću komentare drugih.
Lijepo ti je dvorište, ali ima i ljepših, lijepe su ti vikendice - ali ima i ljepših... Ali mi se čini da malo tko uživa u onome što ima kao što uživate vas dvoje - i toj ljepoti nema ravna.
Baš ste "prva liga"
![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
I snijeg ima svoju čar.
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Malo snijega, ali prvi se uvijek pamti najviše...........
.......voljela bih da i kod nas padne malo...
|
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
uh baš mi se sviđa ,
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Neću vas previše zamarati, samo par slikica iz vikendice u Skradniku pod laganim snježnim pokrivačem.
![]() ![]() ![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
naravno da ima dobrih ljudi
![]() ![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Triša već sam se pitala kada ćeš nam opet malo pisati o Skradniku.
Nemam što više reći nego da redovito čitam, i drago mi je što uživate...
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
" Svaki put kad je zima i kad dolazimo samo pošaljemo sms i već znaju da treba naložiti vatru u našoj kućici kako ne bi bilo hladno.
Kako smo prošli puta razgovarali o tome da moramo naručiti barem 1 metar drva, kako nas zima nebi iznenadila, možete misliti kakvo je bilo iznenađenja kad smo pred vratima kućici ugledati više od 1m drva doveženih iz šume i to potpuno besplatno. Kaže prijatelj Nikola bilo mi dosadno pa sam vam dopeljal drva. Dali postoje još takvi ljudi ja zbilja ne znam. Pa neka mi sada netko reče da je cjeli svijet pokvaren, a ja znam da ima divnih ljudi. "
Ovo je kao za neku priču u novinama!!!! Bravo susjed, ali bravo i Triša - dobro se dobrim vraća.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
triša, ovo je odmor za dušu
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Predivno Triša, to je odmor za dušu i zdravi zrak, baš mi je drago da uživate
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Kako je to bio krasan vikend! Već vas vidim, vatrica u peći, a vi uživate u svojem drugom-trećem domu!
![]() |
|
Tu se igramo
http://satyninabajka.blogspot.com/ |
|
![]() |
|
Nedjelju odlučili otići u vikendicu u Skradnik. Volim te iznenadne odluke o putovanjima. Idemo, ne idemo, idemo ne idemo - znate ono kao kad ste djeca pač čupate latice ivančicama "dali me voli ili ne voli". Tako nekad mm i ja impulsno radimo neke stvari od kada smo u mirovini. Zbilja ta mirovina, bez obzira na godine ima svoju draž.
No da skratim priču u nedjelju došli rano (mjenjao se sat) u Skradnik. Imamo divne susjede, koji su nam i prijatelji iz Rijeke (također u mirovini - vratili se u rodni kraj i vikendica ima je postala novi dom.
![]() Svaki put kad je zima i kad dolazimo samo pošaljemo sms i već znaju da treba naložiti vatru u našoj kućici kako ne bi bilo hladno.
Kako smo prošli puta razgovarali o tome da moramo naručiti barem 1 metar drva, kako nas zima nebi iznenadila, možete misliti kakvo je bilo iznenađenja kad smo pred vratima kućici ugledati više od 1m drva doveženih iz šume i to potpuno besplatno. Kaže prijatelj Nikola bilo mi dosadno pa sam vam dopeljal drva. Dali postoje još takvi ljudi ja zbilja ne znam. Pa neka mi sada netko reče da je cjeli svijet pokvaren, a ja znam da ima divnih ljudi.
![]() Naravno da su nam sada drva bila glavna preokupacija, pa smo odmah ponedjeljak (a bio je predivan sunčan dan sva do poslijepodne) izvukli cirkular iz garaže i prionuli piljenju drva. Odlične su debljine, pa će malo koje drvo trebati cjepati - znači spremna odmah za u šparhet.
![]() ![]() Ne mogu a da se ne pohvalim da sam sva drva u šupu posložila sama, bez ikakve pomoći i da sam bila jako zadovoljna sobom kad sam zatvorila šupu izvana.
![]() Ta moja draga susjeda ima jednu predivnu crvenu ružu, pa sam po Shashinom receptu zapiknula četri reznice i poklopila ih staklenkama.
![]() ![]() Inače u cvjetnjaku nema više cvijeća, osim nešto cosmosa, ali zato rastu neke čudne gljive - nismo provjeravali dali su jestive.
![]() Triša je uživala gazeći po šuškavom lišću-
![]() čudeći se čvorcima koji su stalno preletali s livade
![]() na obližćnje žice
![]() Sve je to čudeći se promatrala i susjedova (to je drugi susjed) kozica
![]() Taj drugi susjed nam je preorao vrt kao i svake godine do sada -
![]() Ponedjeljk smo zatvorili vodu, isključili struju, pokrili kola, vlačice, kariole i ostale vrtne "eksponate", priprema za zimu i snijeg i zadovoljni autoputom vratili se u Rijeku.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
priroda je čudesna
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Slike prekrasne, putopis još bolji....vidii se da uživate...super
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Kad bum ja u pemziju!!
![]() Ko i uvijek - uživam u vašoj energiji i veselju! Gljive ne jedem, ali ove vaše bih se usudila! ![]() |
|
Tu se igramo
http://satyninabajka.blogspot.com/ |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Lijepe li priče o predivnom vikendu... Uživam čitajući i gledajući. |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Dobar tek Triša. Negdje sam pročitala da se sunčanice beru kad dosegnu promjer klobuka od 8 do 30 cm. Ja sam sve što smo našli danas pobacala, nisam bila sigurna. Žao mi je što nisam nekome dala , ali niko oko mene ne razlikuje gljive
![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Hvala svima na lijepim riječima, Kontesa tricikl je djelo mm, jer neznam kako se dogodilo da u životu nisam naučila voziti biciklu, a pod stare dane me malo frka učiti, pa se mm dosjetio i eto sretna sam.
Ujutro se probudili na +3, a livada pred kućom prekrivena prvim ovogodišnjim mrazom.
![]() Krenuli u potragu za gljivama, prema šumi punoj mirisa nakon jučerašnje cjelodnevne kiše.
![]() Beremo gljive, ali imamo puno vremena i za razgledavanje, pa nailazimo na bazen, kojeg su napravili lovci za divljač kad nema vode.
![]() Voda je kao ogledalo pa je odraz u njoj predivan
![]() Dublje u šumi drveće je deblje i neko je baš interesantno
![]() Nailazimo na dosta gljiva, ali i na neke koje se još nisu otvorile, ostavljamo ih nekim slijedećim beračima
![]() Već skoro na izlasku iz šume nailazimo na kapitalac današnjeg "ulova" - sunčanica u promjeru 25 cm.
![]() Na izlasku iz šume iza sebe ostavljamo ovu simpatičnu "vikendicu" koji je neki mještanin sklepao i kažu da je cjelo ljeto proveo tu u hladovini.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 32> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |