Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pachira - Money tree
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pachira - Money tree

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 14>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2009 u 21:41
Joj i kod mene je tako bilo, listovi zutili na vrhovima i opadali.Kada sam pregledala pletenicu jedna se pocela susiti.Ja sam tu pletenicu izvadila i nakon izvjesnog vremena i druga mi ode.Ostale tri su cutile jedno vrijeme i one pocnu zutititi.Ja sam se naljutila o dosjecem one vrhove i stavim u vodu.Vidim da mi pocele zilice na jednoj grani, a pletenice onako raspletene stoje.Uzasno se osjecam.Kupila sam prije ove situcaije jednu manju pachiricu, sva sretna  ne mogu vam reci.Opet mi se osusila jedna grancica ,e pa sta da covjek radi, samosmile43smile42
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2009 u 20:36
Hvala ti ,Shasha.I ja se nadam da je to radi promjene temperature.Nadam se da će biti dobro,jer sada je temperatura ponovo kao i prije.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2009 u 17:32
Jasminaaa,meni se čini upravo to da je uzrok.Promjena temperature.To se na mojoj zna desiti kad prozračujem kuću,ako je blizu prozora ili vratiju koja su otvorena.Iz mog iskustva,kada listovi ovako, ko tvoji,izgledaju je ili od promjene temperature ,preko zime najčešće,ili pretjeranog zalijevanja.Kad listovi samo žute po rubovima,suše se,to je najčešće od suhog zraka.
Ako je to u pitanju onda joj ima spasa,kad opet bude stalna temperatura.
Meni ko neka bolest ne izgleda ,nadajmo se da je tako i da se bude brzo oporavila.
Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2009 u 23:21

Može li mi neko pomoći sa mojom pachirom.Počeli su joj listovi da dobijaju smeđu boju.Mladi izdanci su za sada OK.Neznam da li je u pitanju kakva bolest ili...Da li je moguće što nismo imali nekoliko dana gasa pa je varirala temperatura u sobi gdje se ona nalazi?Ove listove sam morala da odrežem CryCryCry.Ima li joj spasa......

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Prosinac 2008 u 22:48
...ju nikada nisam orošavala, samo zaljevala... a visoka cca m..... zelena i još tjera mlade listove..... glavno da se ne zaljeva previše.... aliiii ja osobno kada mi neka biljka kopni izbacim svu zemlju van i pregledan joj korjen ( i zimi isto) i pokidam trule djelove , suhe , spužvaste krjene...sve koji nisu zdravi.... nožićem jako dobro postružem svaku udubinu milimetra imeđu tog dijela koji je bio uz bolesni dio korjena, potopm u jaki onhlađen čaj od kamilice ..na pola ure... izvadim pustim da se posuši i uvaljam u pepeo i posadim u novu šarenu teglu sa novom zemljom.....bitno je da je tegla takva da van pljeni pozornost kad god je u vidokrugu jer na taj način poklanjate pažnju i misli i toj biljci a ona to itekakooooooo dobro osjeća...

...vjerojatno joj nešto nije u redu sa korjenom....

...probajte ožiliti... nikada se ne zna... meni se evo uhvatio i raste, tjhera pup božur koji sam isčupkala kao stapku pred mj dana... na dnu bio neki petrljak... nešto što ne bih mogla nazvati niti korjenom, gomoljem, pupom... bilo čim...nego možda širim krajem stapke...zasadila te stapke u plitku posudu i evo tjera van zemlje pup..... pa probajte...nikada se ne zna... :))
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Prosinac 2008 u 22:15
Ja gubim svoju ljepoticu.Danas sam izvadila jos jednu pletenicu, osusila se.Sada izgleda jadno sa tri pletenice onako razdvojene, uzasno.Interesuje me  da li da od ovih sto je ostalo gornje grane odsjecem i ozilim, ali kako.Sa listovima sama probala pa nisam uspjela.
Na vrh
mena View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 41
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2008 u 19:49
Pachira se zimi zaliva veoma malo..Izmedju dva zalivanja povrsina zemlje mora biti suva i cesce je orosavati.
Dok ljeti joj je neophodna visoka vlaznost vazduha pa je morate orosavati svakodnevno,inace listovi zute i opadaju..
Mislim da su greske propadanja pachira prekomjerno zalivanje..
Znaci zaliti samo kad je zemlja posve suva i cesce orosavanje..
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2008 u 18:48
problem najcesce bude zasto ova biljka ugiba je taj da ga cesto nose u trgovine i provlace kroz razne aparate na blagajnama na kraju kupovine....Embarrassed
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2008 u 18:32
Cry i moja je trajala godinu dana i otišla   upravo ovako kako Fatka opisuje...a nista bolje nije ni ono o financijama u kući CryCry buaaaaaaa
Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2008 u 11:35
ovu biljku ja već dugo gledam,nije skupa a dosta je velika ali uvijek su neke kojima su pokidani vrhovi.Izdaleka su mi prekrasne ali kad se približim razočaram se.Moji kumovi ju imaju i njihova je ogromna,visoka je kao i ja,nekih 1.70
čovjek uči dok je živ
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2008 u 18:40
Eh, moja velika patnja.Imam pachiru i ljetos mi jedna pletenica struhla i ja sam je odvojila.U poslednje vrijeme vidim da mi listovi zute i opadaju, bas kao sto mi je bilo prvi puta.Pogledam vrh pletenice i vidim da je suha grana, a listova nema.Cijelom duzinom vidim da se susi..
U pravo sam primjetila i da sa drugih grana listovi zute i opadaju.Pa ljudi platila sam je 30 eura i visoka je 1.5 m.Da li ioma nade da je spasim pa makar tri pletenice sto su ostale?
Ja mislim da to ima veze sa financijama, posto sam u financijskoj krizi i bas vidim da i ona polako umire.
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2008 u 22:03
..U potrazi sam za ovim cvijetom..za jednim lijepim primjerom..i s njim zatvaram krug kad su u pitanju kucne biljke..poslije kupujem samo sukuente.. Tongue
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2008 u 12:04
.. ja je imam više od 3 god ali ju ne zaljevm sa ničim osim s vodom i ponekad čajem.... i još se drži.... doduše relativno sporo raste...u to svo vrijeme narasla je cca 25 cm..... ali ju zaljevam rijetko, jako rijetko...možda 2 x mjesečno.......... ne znam zašto....ali čini mi se da tako voli... jedno vrijeme kad sam ju češće zaljevala počeli su joj padati jako listovi......i tople prosorije voli...
Na vrh
spring View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 786
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje spring Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2008 u 08:13
Ja je kupila ove godine mamai za rođendan.. i baš sam se veselila što sam je našla!! Ja se nadam da će njezina dugo poživjeti!!
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2008 u 17:53
Žute kuglice su vjerojatno sporo otpuštajuće mineralno gnojivo ......često se koristi u kod sobnog bilja iz uzgoja.
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
Jelena View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jelena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 12:43
je,istina a baš sam je posebno voljela...još sam stavila kovanice u korijen i kad je počela venuti veli moj muž da odlaze novci iz kuče
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 12:38
Naalost je dosta toga što se nikako ne može održati.  Veseliš se što ju imaš i onda samo ode.
Na vrh
Jelena View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jelena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 12:22
joj,draga...ja imala i mogu ti reči da mi je nakon 2 godine samo počelo lišće žutiti i otpadati,nemam pojma od čega i potpuno isto se dogodilo mojoj prijateljici isto nakon 2 godine....nije bilo nikakvih nametnika...voljela bi je ponovo imati ali nekako mi se čini da će se opet isto dogoditi jer to su te isforsane ,egzotične ,uvezene biljke koje mogu jedno vrijeme kod nas preživjeti ali onda uvenu...
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 12:03
Ovu ljepoticu sam dobila za rođendan pa je to dodatni razlog za čuvati je.

Jutros zalijevam ja a iz nje cijelo životinjsko carstvo u trku. Najbrže su bile škarice (uholaže). Na površini dodatni ukras, sićušne žute kuglice, po mojem mišljenju jaja neke od tih gadosti. Sad bih ju trebala presaditi u čistu(?) zemlju a staru potpuno skinuti s korijenja.

Zanima me, ima li nešto na što moram posebno obratiti pažnju kod presađivanja da ju ne zafrknem.

Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2008 u 00:00
 ja sam sa moje pachire otrgnula dva izboja sa strane ( sa dva lista) i dugo, dugo su bila u vodi ( istina preko zime) , jedno tri mjeseca i onda su pustili zile...posađeni su i rastu..evo sad pustaju treci list, a cijeli je proces zapoceo negdje u listopadu...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,264 sekundi.