Dracena - Zmajevac |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 34> |
Korisnik | |
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobro nam došla Inaja nadam se da je sada sa zdravljem sve dobro,a što se tiče drveta života meni se je to desilo sa jednim primjerkom a onda sam otkrila da ima nekog nametnika u deblu koji je izgledao kao debeli bijeli crv i naravno napravio je rupe u njemu i sve se osušilo.No ne mora i tebi to biti,možda mu je samo malo prevruće sada kad si ga premjestila vidjet ćeš kako će dalje biti.Pozdrav pa se javi da čujemo što je bilo sa njim.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Upravo si uradila pravu stvar! Samo nastavi da ga orosavas i oporavice se. Neces mi verovati, ali od 11 meseca odlazem operaciju i neurohirurg je zamalo pao u nesvest kada sam mu rekla da je jedan od glavnih razloga to sto se bojim da ce mi propasti cvece (umalo da dobijem uput za neuroPSIHIJATRA
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
jao ja vam zavidim volim cvijeće ali tek što sam nešto prikupila (jako sam mlada tek smo se uzeli i polako sređujemo prostor)morala sam na operaciju i sve je propalo.sada imam samo drvo života,kliviju i jednu puzavicu.ali imam problem drvo života mi je počelo da tuguje tj.listovimu žute neznam razlog u kući imamn grijanje,pa sam ga iznjela u predsoblje ckoje se ne grije stoji pored prozora šta trebam uraditi da ga spasim
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
hvala, kad imate desetak kapitalaca onda shvatite da i nemate bas mnogo prostora , ustvari i da imam 500m2 bilo bi stiske
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Mimar pa ovo je prekrasno ja sam mislila da moja brzo raste ali ova tvoja je pravi div,ako moja nastavi ovako ne znam kuda ću sa njom blago tebi kad imaš toliko prostora!!!!
![]() |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Mimar
![]() |
|
![]() |
|
Trisa, mislim da je normalno da vremenom izgubi po neki list, mada je to redje ako ima dosta svetlosti. Jednom sam nasla odbaceni deo bez listova, odnela ga kuci, zabola u zemlju i zaboravila na njega. Posle skoro godinu dana iznenadila sam se kada sam u saksiji nasla izdanak. E, to je danas ova biljka od skoro 3m. Stoji u delu hola koji ima najvisu visinu i vec predstavlja problem kad je treba isprskati ili obrisati lisce. Jos je ovih dana iz zemlje krenuo i treci izdanak a od svih biljaka je najvise zanemarena
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moja je bar se meni tako čini na super poziciji, ali je u nekoliko godina bacila tri lista, slabo napreduje.
Ova tvoja je prekrasna
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Evo i moje dracene malo je lošija slika jer je slikano sa mobitelom,ali nadam se da se dobro vidi.Ovu je kupio MM u Konzumu prije 3 godine i bila je na samrti ali lijepo se oporavila ništa joj ne smeta niti klima koja cijelo vrijeme lupa po njoj.
![]() |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
hvala za utjehu
![]() |
|
![]() |
|
Vanja, moja nije bolovala, lisce je opadalo zato sto je rasla, i to samo ono odozdo. Pogledala sam tvoj post, i odgovore na njega. U pravu su, to se desava usled neadekvatnog zalivanja, manjka svetlosti ili suvog vazduha,
ukoliko nije u pitanju neka "biljna napast".
|
|
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Mimar (možda nisam upućena) je li se oporavila tvoja dracena - štrkljava jer i ja imam isti problem to sam već napisala ne znam šta da radim
|
|
![]() |
|
Naravno, i ne brini , jednostavne su,njih preporucujem i pocetnicima. Ovde, za razliku od drugih, treba samo vremena. I moje su bile kao tvoja a onda su pocele da odbacuju list po list i da shtrkljaju....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
WoW...kako su lijepo velike...mojoj ce trebati vremena i vremena...ali bitno je da bude zdrava,narast' ce
![]() Hvala mimar!! ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
vrlo su slicne samo surazlike neznatne u boji, evo
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Ok,obecajem da cu tako uraditi! ![]() ![]() ![]() |
|
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Kontam ja tebe,i vidim da nije link ok postavljen,ali kad odes na ta slova markiras ih pa na koopi,pa onda na google pa na paste..ali nema veze ukucaj naziv darecene pa pod slike i sama ces uspjeti da ih nadjes...
|
|
![]() |
|
Ali..nemam sta kopirati jer ja to citam kao i ostali tekst...neznam kako ti objasniti...taj dio nema "plava" slova kao sto bude po obicaju kad ti neko da neki link! ![]() |
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Jasmin kopiraj link pa ga paste na google,pa ces moci
![]() |
|
![]() |
|
Hvala ti Ali...nazalost Link ne mogu citati ali ipak Hvala ti!!! ![]() |
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |