Helichrysum petiolare |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Korisnik | |
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
....danas sam kupila jednu sadnicu ove bilke i prodavac , bolje rec preprodavac , mi rekao da je jednogodisnja...bas sam vesela da je visegodisnja...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mrvica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
Super, hvala vam! Ja bi baš tako htjela da mi pada, samo se nadam da će mi tako lijepo narasti ko ovi vaši!
Minimod, nemam sad sadnicu ni sjemena, moram to sve u proljeće nabavit i obavit kad bude vrijeme, baš se veselim!
|
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
mrvice ako ga imaš kupljenog kao sadnicu mislim da ne bi bio problem čak i sada ga posaditi, budući da nema leda u Dalmaciji.
Vjerujem da će predivno izgledati u tvojoj kombinaciji biljaka, očekujemo slikice na proljeće!
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Mrvica, evo ti jedne slike gdje baš pada sa zidića
![]() Ja sam kupila sadnice, a dalje sam ga sam razmnožavala iz grančice, a i sam se posije po vrtu. Treba samo pričekati proljeće |
|
![]() |
|
mrvica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
Posljednje vrijeme baš razmišljam o ovom grmu, sviđa mi se ali nisam znala baš ništa o njemu i sad kod vas tu sve pronađem, ma zlatni ste! Uljepšali ste mi dan jer su sve njegove osobine koje ste naveli ono što meni treba: brzorastući, sitnolisni, dekorativan i što mi je najvažnije otporan jer me u mom vrtu u Dalmaciji nema tokom cijele godine. Mislim da se može lijepo kombinirati sa salvijama (ako ih ne bi "pojeo" brzim rastom :) ), s kadificama niskim,begonijama ili možda grmićima lavande isto pa i sa điranima. Ja ga mislim posaditi na L uz rub malog vrta tako da mi bude ko mala neformalna živica i pustiti ga da malo pada preko niskog betonskog zidića koji će se time sakriti. Od jednog do drugog kraja slova L (znači na luk) sam posadila bjele ruže pokrivačice, White carpet pa mislim da bi to moglo jedno s drugim biti dobro, a u sredinu bi posijala travu. Eto pokušala sam objasniti ideju, nadam se da ćete nešto shvatiti
![]() |
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
imam je tek prvu godinu i mislim da je stvarno zahvalna, o ljepoti da ne govorim...
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Prekrasna fotka i cijela kompozicija draga Otok..
Lijepi pozdrav
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Volim ovu biljku, lijepa je cijelu godinu, nezahtjevna, lijepo se zbog svoje boje kombinira s ostalim biljkama u vrtu
![]() |
|
![]() |
|
da malo osvježim temu....slika govori više od riječi, stvarno može dosta narasti! U par mjeseci se doslovno udvadestrostručio (20)
![]() ![]() |
|
O. Wilde |
|
![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Ne morate eksperimentirati. Helichrysum petiolare ne prezimljava na kontinentu, ali H. thianshanicum može na zaštićenom mjestu.
|
|
![]() |
|
zagorka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 688 |
vrijedi
![]() |
|
![]() |
|
Slažem se, jako je agresivan
Ja sam zabola nekoliko grančica, mislim da su se primile, pa ako je tvoj uginuo javi se
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
za sad izgleda tuzno, posuseno.
![]() al mozda kad zatopli, mozda se pomladi. Voljela bi, postao mi je jedan od favort biljkica, jedino treba bit oprezan sa kim se sadi u drustvu jer kako se brzo siri i raste, moze zagusiti ostale cvjetice |
|
![]() |
|
Ajme neznam za kontinent, moj je izložen buri i to mu ne smeta, ali ipak kod nas nije tako hladno. Imam i dva sasvim mala koji su sami iznikli i oni su također prezimili vani.
A svoj malo bolje pogledaj, vidjet ćeš da li se je sasušio ili je još "živ"
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
da li je otporan na mraz i može li prezimiti vani kod nas na kontinentu? (imala sam ga u tegli pred vratima proše godine, na jesen sam ga obrezala i tako ostavila, pa se pitam da li ce biti ziv na proljece)
tvoj je jako lijep ![]() |
|
![]() |
|
Ovo je slika iz mog vrta slikana ovih dana. Slika nije kvalitetna,,
ali se vidi da se širi na sve strane, treba ga obuzdavati i
povremeno rezati ili pustiti da prekrije veliku površinu.
Imam više primjeraka, neki su stari već 3 godine
![]() |
|
![]() |
|
Ako vam je u vrtu potreban otporan grm, nezahtjevan, koji brzo raste, a zbog svoje boje je vrlo dekorativan, posadite ovaj helichrysum petiolare.
Cjele godine ukrašavat će vaš vrt. Trajnica .
Ima gusto, okruglasto, srebrno-sivo, malo dlakavo lišće, a cvjetovi su žućkasti na dugim stapkama.
Brzo se širi, može rasti i na siromašnom tlu, na suncu, a ne treba mu puno vode.
Može se razmnožiti reznicom ili sijanjem.
|
|
![]() |
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |