|
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7879808182 89> |
Korisnik | |
anagalis ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 13 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 324 |
![]() |
I ja sam o tome razmišljala ali ne vidim uopće načina da se probuši staklo.
Možda bi moglo u dublju staklenku bez rupa-možeš vidit da li ima vode prije slijedećeg zalivanja |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
![]() |
Lana2 da li imaš kakvog iskustva sa sađenjem više orhideja u isti pitar (posudu), vidjela sam jednu krasnu ideju - njih više u staklenoj zdjeli, znam da mora zdjela biti sa rupama radi istjecanja viška tekućine. Znaš li ima li gdje za kupiti takve ili da mm-a molim za bušenje (što je komplikacija s obzirom na staklo)?
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
salomon ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 496 |
![]() |
hm...mislim da sam na krivom mjestu, jer sam našla temu posvećenu tome.. čini se da je problem pre malo vlage..
![]() |
|
Neke dane si golub...a neke kip...
|
|
![]() |
|
salomon ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 496 |
![]() |
Da vam se i ja ubacim sa problemom: možda ste i pisali već o tome, ali nemam vremena čitat sve (
![]() ![]() Jeli moguće da joj je zima? Naime, u kupaoni nemam grijanje..
|
|
Neke dane si golub...a neke kip...
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
Cvijet kad odcvate otpadne sam, ali ako te baš smeta da bude na stapki možeš ga odrezati škaricama.
|
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
![]() |
Hvala lana2
![]() Usput i jedno pitanje: kako da otkinem ocvao cvijet, ako idem ručno-čini mi se kao da ću cijelu stapku potrgat?
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
Minimode predivne su. Uživaj u cvijetu ovih ljepotica još dugo, dugo.
|
|
![]() |
|
![]() |
evo i sličice mojih orhideja, priča kao i kod sviju vas počinje tako da sam na poklon dobila bijelu, a nakon tjedan-dva nisam mogla izdržat pa sam joj kupila/pridružila još dvije prijateljice......to je malo društvo i baš me veseli!
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
O. Wilde |
|
![]() |
|
![]() |
buba mara pročitaj na ovoj temi: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=87&FID=31&PR=3
|
|
![]() |
|
buba mara ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Veljača 2009 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 10 |
![]() |
A kao da ja stavim foto?Imam na komjutoru sliku sa mobitela e sad kako ju skinuti i staviti na forum
![]() |
|
![]() |
|
VanDiemenica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 45 |
![]() |
Sjetila sam se nečega....
Imam pitanje: ako se orhideja zaljeva mlijekom, zar se ne zasmrdi??!! Znam da neko s foruma zaljeva svoje miljenice s mlijekom...pa bih molila objašnjenje.. |
|
![]() |
|
VanDiemenica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 45 |
![]() |
Evo da se javim s novostima.... Orhideje su se lijepo prolagodile. Ona bijelih cvijetova nije izgubila ni jedan, mada istini za volju nije napredovao ni pup poji je isti kao i kad sam je donijela doma. Ona ljubicasta.... listovi su očvrnuli i nisu više mlohavi (smiješne li riječi), ali cvijetovi koji su bili nagnjeteni, ili oštečenih latica su se sasušili, nisu otpali nego sam ih ja lagano otklonila. Ostao je jedan cvijet i još jedan pup. Negdje tu na forumu sam pročitala da je dobro staviti među lončanice posudicu s vodom radi vlage, tako da sam i to napravila, svaki dan povlažim listove i od kad ih imam samo sam ih jednom zalila (cca, negdje desetak dana je prošlo.)
Slabe su mi slike, slikano mobitelom... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Da bi dobila potrebnu vlagu špricaj ju odstajalom vodom po listovima, nikako po cvjetovima. Tako će i zračno korijenje dobiti vlagu i bolje rasti. |
|
![]() |
|
Milena ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 15 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 12 |
![]() |
Ne je staviti u sjenu, ona mora biti na puno svjetla, ali ne na sunce. Kad odcvjeta promijeniti zemlju, ali onu za orhideje i ne puno zalijevati. Pusti je na miru oporaviti će se.
|
|
![]() |
|
![]() |
Ovako: ja naravno nisam izdržala i kupila sam novu orhideju za 40 kn. Krasna bi bila da nije očerupana. Valjda je zato i jeftina bila. Imam veliku želju da je spasim, međutim...... evo slika:
![]() ![]() Cvijetovi nisu bitni, oni će uskoro otpasti, međutim brinu me listovi. Mekani su, kao dehidrirani (zalila sam je malo obilnije), savijeni i popucali (bila je jako "stručno" upakirana). Da li ima šanse da se izvuče? Kako bih joj još mogla pomoći osim time što sam je zalila i pustila je na miru?? Da je stavim na lođu u sjenu? Tamo je malo hladnije, ispod 20 stupnjeva? |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() |
Hvala na pomoći.Baš zato jer je doista prekrasna ne bih htjela da mi propadne. Isprintat ću si sve o toj vrsti i paziti je.
|
|
![]() |
|
![]() |
Bako prekrasna je i to je cymbidium. Cvjetovi će biti još raskošniji kad se sasvim otvore |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() |
Evo Lana i cvijet! One rezane u buketima su nekako veće. Imam baš buket s nekoliko orhideja u njemu... nekako mi ne sliče na ove .
Ma glupo je da kad već prodavači stavljaju one kartice u tegl, na njemu ne piše ime biljke i osnovne stvari za održavanje.
Prošvrljala sam po orhideja.net i fakat najviše sliči na cybidium. Po donjem dijelu, rasporedu cvjetova, samo se moji možda još nisu dosta rastvorili.
|
|
![]() |
|
Milena ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 15 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 12 |
![]() |
![]() ![]() ["> |
|
![]() |
|
![]() |
bako meni ovako još u pupu izgleda kao cymbidium. Stavi nam sliku cvijeta. Cymbidij ćeš i sama prepoznati jer je to orhideja koja se najviše koristi kao rezano cvijeće koje se stavlja u bukete, a pojedinačno u epruvetice.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7879808182 89> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |