Isusova kruna - Passiflora |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 38> |
Korisnik | |||
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Pa caeurelu i edulis sam posijao istog dana i ima slika par postova ranije,caeuela je nikla a edulis nije
|
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
||
totalno ste me zbunili sa svim ovim nazivima tako da ću sve to morati prespavati i ponovo pročitati
![]() zanima me da li ona može na sunce ili mora u sjenu? |
|||
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|||
![]() |
|||
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
||
Kako?Pa svi moji susjedi imaju isusove krune u svojim vrtovima i normalno prezive. (zg) |
|||
![]() |
|||
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
||
Imam i ja u vrtu ali nije edulis.
|
|||
![]() |
|||
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
||
pardon, pardon. novi sam ovdje moras mi to oprostiti
![]() |
|||
![]() |
|||
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
||
magister, drago mi je da nisam sama izgubljena u vrstama passiflore
![]() |
|||
Zagorski bregi |
|||
![]() |
|||
||
pa prije neg sam postao onaj prvi post sam utipkao u google taj naziv ali mi je izlistalo passiflora edulis ili passion fruit sto me totalno zbunilo pa sam zakljucio da je to isusova kruna ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
dobro,dobro,ali nemoj se sad izvlačiti i ostaviti me samu u klubu zbunjenih
![]() ![]() ![]() |
|||
Zagorski bregi |
|||
![]() |
|||
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
||
Dragi moji trebam pomoć....moja passiflora je preživjela zimu, a sada je već na terasi i jaaako fino napreduje...ali....vrhovi koji su novi su svijetliji od ostatka biljke, da li je to normalno, ili joj nešto nedostaje???
|
|||
![]() |
|||
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
||
Ako joj je ovo bila prva godina da ostane napolju i preko zime,onda jest- normalno je
![]() |
|||
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|||
![]() |
|||
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
||
Prošle godine sam je dobila i prezimila je u podrumu.
Eh sad...da li joj je prva godina???
Ne znam kako ti računaš ali ja bih rekla da joj je već druga godina...ali je još uvijek mala mislim nije ogromna, pa bi tvoje objašnjenje bilo i logično...
Hvala ti, malo si me smirila...nadam se da si u pravu!!!
![]() |
|||
![]() |
|||
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
||
I ja se nadam
![]() ![]() ![]() |
|||
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|||
![]() |
|||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
||
Nadam se da će proljeće donijeti puno malih pasiflorica po mom dvorištu kao i lani, pa ćemo ih vrlo rado djeliti.
|
|||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|||
![]() |
|||
||
Triša da li se i kod tebe događa da ti novi izbojci budu toliko svijetli da skoro bacaju na žuto???
Da li bi možda trebala presaditi u veću teglu, ova mi se čini nekako mala???
|
|||
![]() |
|||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
||
Teško je znati, ali pasiflora voli biti direktno u zemlji i izbojci su kod mene nešto svjetlije zeleni, ali nikako žuti. Svakako će joj pasati što veća tegla, iako znam da je mnogi uzgajaju kao sobnu biljku i cvjeta u tegli, sada ti budi pametan.
|
|||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|||
![]() |
|||
||
Onda je pod hitno selim!!!
|
|||
![]() |
|||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
||
I moja je u saksiji,i nisu joj vrhovi zuti.Tvojoj fali svijetlosti,mozda..Ja cu svoju pasifloru careulu da posadim direkt u baštu.Kazu da moze da opstane kod nas.Edulis jos nisam ni posijala,sjeme koje sam dobila od Vokija,odoh sad da sijem..
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Mislim da joj ne fali svjetlosti, to joj se događa od kada sam je iznijela iz podruma na terasu...
|
|||
![]() |
|||
Suzizana ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 80 |
||
imam pitanjce. danas sam kupila malu pasifloricu 20 cm i sad me zanima. koliko joj treba da procvate? čini mi se da sam negdje pročitala da prve godine ne cvate.
to me zanima zato, ako ne cvate ove godine, da li mogu staviti pokraj nje ukrasni slak da mi popuni ogradu ili clematis koji sam isto danas kupila, možda on cvate odmah iste godine?
|
|||
![]() |
|||
||
Ja sam moju(kad sam je dobila a bila je vec malo povelika) odmah presadila u dvoriste i prve godine mi nije cvjetala...druge jeste i tek sad izmedju druge i trece godine mi je dala i koji plod tako da sam uspjela imati i sjeme od nje
![]() |
|||
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |