Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dracena - Zmajevac
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dracena - Zmajevac

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 34>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 18:20
Hvala cure i meni se najviše sviđa treća, ali moram si nabaviti sličnu ovoj ali sa zelenobijelim listovima, to ćemo u jesen.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 18:15
treća je prelijepa najviše mi se dopala čini mi se da je rjeđa od ostalih vrsta
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 18:10
Triša lijepi primjerci,,ja imam jos jednu ,sa širokim lsitovima ali ima zute sare.Imala sam jos dvije isto sarenosline,sa vecim listom i one su uginule...

lika,ova moja je stara skoro 10 godina,spro raste.Bar ova kod mene,ili mi se činiBig%20smile
Na vrh
lika1 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 844
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lika1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 18:00
Triša prekrasne su ti dracene,ja sam imala ovu treću,kupio mi MM za rođendan ali je bila velika imala je tri stabla i dobro je rasla godinu dana a onda smo se preselili i počela je odumirati.Na kraju je skroz nestalaConfused
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 17:52
Evo moje tri dracene
Ovo je klasična imam je preko 10 godine i nije baš nešto narasla, ali listovi su joj zdravi i lijepi

Drvo život odmah kraj nje, ustvari se guraju, isto stara biljka, čovjek bi očekivao da će biti veća

Ova mi je najdraža. Kupljena pred godinu i pol, bila je malecka i vidi se da raste, tamnozeleni kožasti listovi jako su dekorativni

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
lika1 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 844
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lika1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 17:29
Alisa prekrasna ti je ta dracena,ja sam takvu dobila prije nekoliko dana na čuvanje od prijatelja pošto ga neće biti 3 mjeseca,za sada se dobro drži,svaki drugi dan je malo poprskam i to je to.Koliko je tvoja stara kad je tolika?
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 16:39
žao mi je
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 16:18
Inaja,to stablo pored,je jedna druga vrsta deacene,koja je nazalost uginula,pa samo stablo ostalo...
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 15:47
prelijepa je jeli to pored ljepotice vidim i još jedno stablo malo bez listova
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 15:24
Evo i djene od mojih dracena..Ovu najduze imam,skoro 10 godina,a kad sam je dobila,bila je sasvim mali pelcercic..Preko ljeta je na balnkonu,preko zime je izmedju ova dva radijatora,čak je i ne prščem često,zalijem rijetko,ona se puno ne buni...

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 19:25
Ove dvije sam kupila skupa u jednoj vazi prije... ? godina, recimo 6,7

I odmah rasadila svaku za sebe.
Pred jedno tri godine sam ovu koju zovem "mama"  presadila u veliku  vazu a dijete je ostalo u maloj.
Ne znam vidi li se na slikama jer su na raznim mjestima, da je "mama" izrasla visoka, nešto više od metra(možda 120 cm), ali je nekakva mršava sirota.
Ova druga "dijete" je visoka možda 60- tak cm ali je puno bujnija i ljepša.

Jesam li ja "mamu" presadila u preveliku vazu pa buja korijen umjesto biljke?Confused Sad im je vrijeme za presađivanje, pa nisam dost pametna što napraviti. 
Na vrh
Monk View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2009 u 13:56
Tinka..savet slikaj pa da "presudimo" na licu mesta ali kao shto rekoh .bilo da su ..zuti , suvi, izlomljeni listovi-nece se oporaviti
Monk...

prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari
Na vrh
tinka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 35
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tinka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2009 u 13:52
šmrc, a visok je 2m. A da odrežem taj izbojak kad se skroz osuši pa možda potjera kao što je ovaj mali
Na vrh
Monk View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2009 u 13:38
Na zalost nece se vratiti u "zelenu fazu" potrudi se da joj od sada dash optimalne uslove kako bi sachuvala one koji su sada mladi
Monk...

Na vrh
tinka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 35
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tinka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2009 u 12:22
Ova na slici koja cvate meni se počela sušiti tj. samo vrh je zelen a listovi na stablu su skroz požutili pa sam ih odrezala. Dal ima šanse da to stablo ponovno zazeleni. Kada sam ga vezala jer je potjerao iz korijena novi izbojak pukao mi je i nakon par dana počeo je tjerat nove listove.
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 21:49
i ja se čudom čudim,ovo je nevjerojatno.ja imam istu takvu dracenu tjera listove jedan za drugim predivna je ali ni slutio nisam da može cvjetat.ludilo.
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
MARKEZIT View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 301
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MARKEZIT Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2009 u 23:39
Nemogu da vjerujem da dracena cvijeta al ovo je smile39
Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2009 u 08:18
 Holy%20Moly I ja ovo prvi put vidim.Ima prelijep cvijet.Hvala lantana na slikama.

Na vrh
bija View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 65
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2009 u 04:33
Clap
Na vrh
Monk View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2009 u 22:49
naravno da cvetaju Wink evo josh nekih
http://www.cvijet.info/Forums/viewtopic/t=9788/start=0.html

http://www.cvijet.info/Forums/viewtopic/t=518/postdays=0/postorder=asc/start=45.html

Monk...

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 34>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.