Identifikacija biljaka |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Radi se o Chlorophytum-u ili klorofit -zeleni ljiljan.Ovaj tvoj je šarenolisni oblik Chlorophytum comosum Variegatum...a ima i potpuno zelena verzija... Arwen bila si brža... Ažurirao Donata - 07 Listopad 2007 u 20:06 |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Zakon ste. Ma znala sam ja koga treba pitat. Za 10 ! Hvala. |
|
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
![]() Opet ja gnjavim sa 2 neidentificirana sukulenta. Plavkasti ...... |
|
![]() |
|
![]() .... i zeleni Ažurirao Hele - 09 Listopad 2007 u 01:03 |
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
rekla bih da je gornji krasula, a donji rochea
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Meni ovo drugo na žednjak liči.Tu negdje na identifikaciji smo ga imali već.
Ovo prvo ne vidim najbolje ali ako je to isto što sam jučer stavila u sike kaktusa i sukulenata(aj arwen virni pa mi usporedi) onda i mene zanima.Po nekim knjigama je ta svrstana u eševeriju
|
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
shasha, ona slika što si je stavila među sukulente-rekla bih da je eševerija, sve vrste što imam u knjizi imaju špicast i igličast završetak lista, a po boji i obliku lista bi mogla bit E.glauca ili E.derenbergii, cvjetovi mogu biti zvjezdasti ili ljevkasti, ali žute ili narančaste boje, okupljeni na vrhu stabljike u proljeće ili ljeti ( tako veli knjiga). i ima ih oko 150 vrsta
zato sam pretpostavila da je ono gori krasula- listovi su zaobljeni, a u knjizi piše da su joj cvjetovi cjevasti ili zvjezdasti u kiticama ružičaste boje, na vrhu grana, a cvjetaju od kraja ljeta do zime. ima ih također oko 150 vrsta (krasule) a ovo drugo? nemam sliku niti jednog žednjaka koji tako izgleda. doduše našla sam jednu vrstu krasule koja ima i naziv Rochea. tko bi znao? ![]() |
|
![]() |
|
hele , možda da staviš još koju sličicu i malo opišeš biljčice?
![]() |
|
![]() |
|
evo sam malo pogledala na DECORA BUZET stranicu, njima su pod Sedum navedeni i žednjaci i tustike. a tustika u knjizi piše Crassula. koja zbunjola!
![]() hele, otiđi na stranicu http://www.decora.hr/Katalog/KatalogS.htm pod sedum ima sličnih tvojih gornjoj sličici ![]() Ažurirao Arwen - 09 Listopad 2007 u 12:52 |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Meni ove obadvije biljke liče na Sedume. Ova prva bi mogla biti puzajući Sedum sieboldii, a druga možda visoki Sedum "Herbstfreude".
|
|
![]() |
|
Mislim da ste u pravu, kao i obično, obje su sigurno Sedum jedino ne znam vrstu ovog zelenog. Kod S. herbstrfreude mi se baš ne poklapaju listovi no puno sam pametnija nego prije, a točna vrsta nije toliko ni bitna. No ipak malo sličica. Ažurirao Hele - 09 Listopad 2007 u 19:11 |
|
![]() |
|
![]() gornja strana lista Ažurirao Hele - 09 Listopad 2007 u 19:25 |
|
![]() |
|
![]() donja strana lista |
|
![]() |
|
Našla - sedum autumn joy (zelena). Hvala na pomoči.
|
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Jednom prilikom sam dobila ovaj cvijet i nije zahtjevan, lako se rasađuje i održava, a lijepo i cvijeta. Naravno da ne znam kako se zove jer neznanje imena cvjeća je moje drugo ime;
![]() a cvijeta ovako ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
nekako mi listovi liče(a i cvijet) na begoniju.No nije meni za vjerovati,ja to velim šta mi se čini(neda mi se gledat u knjige)
|
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
A možda i je , ali moram napomenuti da je to trajnica, a cvijeta od 9 do 11 mjeseca.
|
|
![]() |
|
ja bih isto rekla begonija
knjiga veli da rod Begonia broji oko 900 vrsta i 1000 podvrsta ![]() mene ova izgledom podsjeća na Begonia haageana (slonovo uho) te na Begonia metallica obje su jako slične samo što je ova druga sjajnih listova i cvate u ranu jesen, a prva cvate ljeti sad par pitanja: -je li ova tvoja ima male cvjetiće ili nakupine (kad je u punom cvatu, jer mi se čini da je ovo tek procvala)? -koliko je visoka? -gdje je držiš zimi? nije teško, zar ne? ![]() |
|
![]() |
|
Tek je procvala,
visoka je oko 60 cm a zimi je naravno u kući u hodniku |
|
![]() |
|
mislim da je ipak B.metallica
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |