Hoyin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 12> |
Korisnik | |
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hoya pa ti si stvarno bila vrijedna, majko mila ko pravi rasanik. Bit će cvijeća...
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Prekrasno..ovo se zove pravi rasadnik
![]() ![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Sve si mislim da li da pišem ili ne.
Nisam napravila sve što sam planirala pa mi se čini da nisam ništa napravila.
Prestala sam ranije jer su mi se najavili gosti, a njih još nema, a još sam mogla toga ....
Ovako, najprije sam poslala pošiljke Hani i Manči, zasadila za Korijenka i Trišu biljčice na ukorjenjivanje.
Preselila sam ukrasni luk u drugi vrt jer mi ga je prekrila tritoma.
Okopala masline, nove ruže, posadila Lantanin biserak, porezala stare ruže (ostalo par od zadnji puta), MM mi izvadio samonikle šljive da napravim mjesta za žižulu, ali ju nisam stigla posaditi.
Selila sadnice sa jednog kraja dvorišta na drugi (po stoti put selim ko mačka mlade) - ko da nemam drugog posla ...
Čistila sam jedan vrt sa dihondrom od nekog neidentificiranog korova. Ima tanku travku, a duboko 10 cm lukovicu. Oko lanjske lukovice napravilo se deset mladih. Jedino sam je mogla vaditi vilama.
Sve sam prevrnula, uništila vrtić i sad samo mogu plakati.
Eto što napraviš kad odgađaš sa uklanjanjem korova.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Puno si ti toga napravila samo ti se čini da nisi, a zamisli da si samo usisavala i prala stakla, tek onda bila nezadovoljna. Ima dana, stigneš ti to sve.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Je, slažem se, neće posa uteć. A stakla i usisavač ... to ti ja puštam i mislim da će moji, i onda poludim, naljutim se i napravim sama (kao i svaki puta).
Vrt mi je terapija za živce.
|
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Najbolje ti je da kao vera, kad te ulovi volja za pospremanje, legneš i čekaš da te prođe, a onda odeš u vrt na terapiju za živce.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Triša stvarno ovako slatko se davno nisam nasmijala,baš si mi uljepšala dan.
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Hej draga, vidim da ti smeta, imaš je previše a kako sam i dalje luda za žutim cvetekima, bilježim se sa štovanjem uz obećanje da ću je jako čuvati, paziti i maziti:
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hoya mi smo tako navalile da ćeš ostati bez santoline, jel se tako nekako zove - ne da mi se tražiti.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Ima toga skoro za cijeli forum, nema straha ! |
|
|
|
![]() |
|
Lantane koje sam posijala poslije polovice siječnja još ne daju zankove života. Seni mi je rekla da moram biti strpljiva jer znaju nicati 2 - 3 mjeseca. Kad sam sijala ostavila sam polovicu sjemena i danas sam posijala njih i Lantanine.
Posijala sam i svo sjeme koje sam dobila na Rječkoj kavi; malo u posudice, malo direktno u zemlju.
Ispast će mi oči. Buljim u posude ko bolesnik čim ustanem, čim dođem kući, prije nego idem spavati...
Ma, htjela bi silom da vam mogu pokazati sličicu barem nečega što je niklo, a ono ništa ...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Isto s lantanama je i kod mene, znači još se mogu nadati da će niknuti, evo baš si me utješila. I ja sam posijala sjeme s riječke kave jučer, ali ono što me najviše veseli, a to je šeboj, nemam pojma kamo sam ga stavila.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Dobro ako znaš kako izgleda kad nikne.
Ja sam posijala puno toga i direktno u zemlju. E tu ću biti u čudu jer nisam obilježila kao u posudicama.
|
|
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
hvala! Stigla pošiljka!
|
|
![]() |
|
Ovo što mi je bilo pri ruci je poslano. Danas ili sutra idem u vrtni centra pa se čujemo vezano za ostalo
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Jučer sam očistila još jednu zaboravljenu voćku i pošpricala vodom od koprive nju i sve ostale. MPK je šetala oko nas zatvorenog nosa. A baš lijepo "miriši" - po stajskom gnoju
![]() Otkrila sam limune i mandarine i sredila vrtiće oko njih.
Naravno, niste valjda mislili da opet nisam selila vaze sa sadnicama ...
Posadila sam jorgovane koji su mi smetali na onaj dio koji mi je nazapušteniji - na ulazu (hm...).
Sjeckalicom sam usitnila sve još preoestale grane po dvorištu i sve to nasula oko vrbe koja mi raste na dosta jakom suncu i škrtoj zemlji. Nadam se da će ove godine zemlja oko nje manje isušivati.
Sjemenke mi jako slabo niču. Sve je u redu, ali su mi ili vani ili u konobi i mislim da sam zaista preuranila. Samo još petnaestak dana i nešto veće temperature - sve bi brže išlo, a ja bi se manje zabavljala sa iznašanjem, pokrivanjem ...
Navečer smo MPK i ja otišle do vrtnog centra. Nisam kupila ništa od cvijeća. Ja sam se ponovila samo sa gnojivom. ('ko o čemu ja o gnoju...)
Danas je nedjelja i sreća je da mi je MKM daleko tako da ću moći nastaviti u vrtu raditi ono što nisam jučer stigla.
Malo će me ogovarati oni što se vraćaju sa mise, ali ništa strašno - oni će se i ovako odmah ispovijediti
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Vidi, Lantana, Pajasmin kreće! Jupiiii!
![]() Ovi su vrtovi zimi bili zaštićeni i nedostupni, a u njima užas. MPK i ja doveli smo ih malo u red, a limune smo doslovno očerupale:
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Baš ste bile vrijedne, koje si gnojivo kupila, čime dohranjuješ travnjak?
|
|
![]() |
|
Lani sam kupila obično gnojivo (ona siva zrnca), a sad sam kupila u MBM-u željezni sulf... (šta je znam kako dalje - kutija je već u konobi), 15 kn kutija i piše da je dobar za travnjake i protiv mahovine (a ja imam problema sa mahovinom). I neki koncentrat (veća cijena, ali ga manje ide) za pelargonije i ista firma gnojivo za agrume... Svaki oko 28 kn.
Vidjet ću naziv kad se spustim dolje pa dodam u poruku!
|
|
|
|
![]() |
|
E počelo mi je nicati u sanduku u kojeg sam posijala sjeme raznog cvijeća. Ali, kako mi se čini - nikla mi lubenica.
![]() Lijepo se vidi kako je izbacilo njenu košticu van. Bila je očito u mom kompostu.
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |