Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 94>
Korisnik
Poruka
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2009 u 22:33
Bile lani, sada se ceka da budu ponovo. Presadila sam ih i u novu zemlju, tj. malo vece posude.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
lika1 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 844
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lika1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2009 u 17:13
Ja svoje još nisam orezala čekat ću još par dana da se ustali malo viša temperatura jer su sada jako narasle pa mi ih lomi jugo a onda ću ih samo malo dotjerati,već sam primjetila da imaju male cvjetne pupoljke.Nbjelovu tvoje su prekrasne!!!!
Na vrh
trantinchica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 100
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trantinchica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2009 u 22:09
ja sam kupila mlade biljcice prije par tjedana..stoje mi u stanu pred prozorom..jos uvijek u onim malim posudicama..medutim pocele su zutiti..ne samo pri dnu nego i najmladi listici..zasto?sto da radim?
pazim da ih zalijevam dovoljno..al mozda im je premalo zemlje?
bitno je ocima nevidljivo,samo se srcem dobro vidi..
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2009 u 23:51
Kako je još malo rano za njih,vjerojatno im je pretoplo.No daj ti njih posadi u veče tegle,u one u kojima će biti kroz ljeto.Preko dana ih stavi van,ne na sunce,a navečer ih vrati u kuću jer je još prehladno.
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trantinchica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2009 u 23:09
a zasto ne na sunce?ne smiju samo sad na sunce ili i kasnije?
i koliko biljcica da stavim u teglicu..mislim da su otprilike pol metra duzine..
i koliko cesto treba zalijevati?i da li treba na dno teglice staviti neke kamencice pa na to zemlju?jer sam negdje citala da im korijen ne smije biti u vodi..
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2009 u 18:09
Jako krasna biljka ali meni ili je sunce jako gdje ih držim ili jednostavno me neće. Prestala sam sa njima jer neznam biljku održati :Sve sam pokušala ali brzo iscvijeta i požuti. Da je premiještam nemam gdje kad mi je sve osunčano ,tako da ću preći na dr. biljke.smile85
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2009 u 21:49

Niho, jel ti to kupujes pelargonije? Ako kupujes, nije cudo da ti krepavaju. Sada se pelargonije tretiraju sa tako mnogo hormona za usporavanje rasta, da umiru odmah nakon cvjetanja, i jako ih je tesko (iako ne i nemoguce) ocuvati za slijedecu godinu.

Probaj negdje naci "domace" i uzmi reznice, ne vjerujem da s njima neces imati uspjeha.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trantinchica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2009 u 22:21
pliz odgovorite mi da ih posadim vise..thx..
Na vrh
Nana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 332
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 07:55
@Tratinchice (njih obožavam, mislim tratinčice Smile), nisi napisala koju vrstu pelargonija si kupila. Ja imam viseće, po dvije posađene u korito od 60 cm i kad se razrastu, dobrano im se isprepletu grane. Dakle, ne preporučam više od dvije u tvoje tegle. Kao kod večine cvijeća i njima je dobro staviti drenažni sloj na dno. Za sada ne pretjeruj sa zalijevanjem. Kad zatopli zalijevaj ih obilno, ali do sljedećeg zalijevanja pričekaj da se gornji sloj zemlje prosuši do dubine od cca 2 cm. Pročeprkaš nježno prstom, pa vidiš. Ne znam zašto je Shasha napisala, da ih još ne stavljaš na sunce, ali joj vjerijem, jer ona je naš guru, vjeroatno zato jer su još nježne. Ja svoje još držim u podrumu. Kad ih iznesem, bit će cijelo vrijeme na suncu (osim noću Wink). U svakom slučaju podnose i vole sunce. I kad počnu sa rastom obavezno ih prihranjuj.
(O)smijeh je najbolji facelifting   
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trantinchica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 21:40
ne znam koju su vrste..ne pise..visece jesu..crvene i roze..
i vec sam im kupila hranjivo Smile ..ok..onda stavim neki drenazni sloj i sadim..zapravo sam skuzila da imam zardinjeru od 80cm..znaci mogla bi staviti i tri komada?
a imam ih sve skupa 30 hheehh..moram kupiti jos zardinjera..u baumaxu sam kupila i drzace za zardinjere i sve me to skupa izaslo..a vidjela sam da ima u drugim trgovinama onakvi neki metalni drzaci sto izgledaju ko kosarice i samo se u to stavi zardinjera..
Na vrh
Nana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 332
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2009 u 08:41
Ma da, nisam ni mislila na neku stručnu podjelu, već upravo to - uspravne ili viseće. Uspravne se ipak nešto manje raspojasaju u širinu. 3 u 80 će nadam se biti ok
Lijepa količina, zamišljam kakvo će to bogatstvo boja biti ljeti! Sad te čeka sladak posao  smile161, a tek poslije, kad ih budeš čistila od ocvalih peteljki Wacko  smile159 

PS I Malog Princa obožavam
(O)smijeh je najbolji facelifting   
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trantinchica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2009 u 23:48
i ja obozavam malog princa..my favourite Smile
ma bit ce mi gust cistiti,samo da se prime i narastu kak treba..
ps.jos nisam kupila zardinjere al planiram prvom prilikom..ako znate gdje ima jeftinih,natuknite..
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 11:20
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Niho, jel ti to kupujes pelargonije? Ako kupujes, nije cudo da ti krepavaju. Sada se pelargonije tretiraju sa tako mnogo hormona za usporavanje rasta, da umiru odmah nakon cvjetanja, i jako ih je tesko (iako ne i nemoguce) ocuvati za slijedecu godinu.

Probaj negdje naci "domace" i uzmi reznice, ne vjerujem da s njima neces imati uspjeha.

Jeste baš ih kupujem, ali one su meni kako znam za sebe uvijek bile fenomenalne a zadnje 2 godine ih ne držim jednostavno neće. I hvala ti najljepša i ja sad mislim da je to baš uzrok. Jer kad je vidiš onako lijepu odma kupuješ a nisam se nikad zalijetala na domaće jer su mi nekako izgledale prljave, a sad je baš to istina  od sad kupujem domaćeTongueTongueTongueTongueTongue
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 12:11

nova pelargonija puzajuća

nije mi snimak dobar ali se ipak raspoznaje

Na vrh
lika1 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 844
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lika1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 18:25
Vanja prekrasna je ja sam kupila prošle godine isto puzajuću duplu,ali je bordo boje,cvjetala je cijelo ljeto,a kad je malo zahladilo onda je doslovno podivljala,tako da sam imala cvjetove skoro cijelu zimu.Nadam se da će i tvoja tako,samo što sam primjetila da te duple malo kraće narastu od onih jednostrukih.
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 19:07
Lika 1, fala na pohvali i toplim željama
Na vrh
mrvica View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 160
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mrvica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 15:51
Da, duple narastu do 40 cm, kraće su ali imaju predivan cvijet, ja imam isto bordo
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji

dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke."

Mt, 6,34

Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 812
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2009 u 23:41

Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2009 u 10:16
Nuna prekrasne su ti pelargonije 
Na vrh
Boy78 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Boy78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2009 u 01:43
evo, moj prvi post, pa odmah da se pohvalim sa prošlogodišnjim uratkom...

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,293 sekundi.