Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anđeoske trube - Datura
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anđeoske trube - Datura

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 19>
Korisnik
Poruka
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2009 u 11:23
Kako ću postaviti sliku kad su to samo dvije grane golei i sad ne proljeće bi trebala pustati list.:Kad počne onda ću pokazati sad je ružnasmile43
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2009 u 14:30
jel ima možda netko viška sjemenkicu od ljubičaste?Ta mi je najljepša!
čovjek uči dok je živ
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2009 u 14:44
Je lila je bez konkurencije, ja sam ih dobila od Fatke, ali još mi nisu izvirile sve su posađene, ali izašlo je nekoliko žutih, koje sam doslovce pobrala s ceste.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2009 u 14:51
Ja sam kod kume vidjela bijele il su žute pa ću ju tražit sjemenkice.Moje cure ne diraju cvijeće pa bez brige mogu sve sadit vani,a za tuđe mačke ne odgovaramWink
čovjek uči dok je živ
Na vrh
amanita View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje amanita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 10:19
Originalno poslano od člana batata batata napisao:

Koliko sjemenki se dobije iz jedne dature? Imam ljubičastu daturu s kojih 6 cvjetova i od dva je nastao plod... bio je još jedan koji se nažalost otkinuo

I sad me zanima koliko sjemenki ima u tom jednom plodu?

vidi se plod na slici

Aj, kako so krasne!
Ali , Datura  vzgojena smile127iz semena , cveti že prvo leto?
Hvala!
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2009 u 23:18
Zasijana Datura cvjeta u prvoj godini.
Miris je fantastičan i gušt je gledati cvijet kako se otvara ...
Na vrh
lucija.mm View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucija.mm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2009 u 11:05
Ja sam svoju zasijala tek prije tjedan dana. Čini mi se da je to prekasno. Cry
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2009 u 11:55
I ja sam svoju posijala u vaznu ali , nije mi jasno zašto mi je propala jedna koju sam imala 3 godine i povelika bila. U kući sam je držala  i malo zalila kao i prije a sad se samo stablo osušiloUnhappy
Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2009 u 12:48
jeli netko vidio da ima sjeme ljubičaste dature za kupiti?Svega ima samo nje nema.
čovjek uči dok je živ
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2009 u 14:27
Originalno poslano od člana lucija.mm lucija.mm napisao:

Ja sam svoju zasijala tek prije tjedan dana. Čini mi se da je to prekasno. Cry

Naravno da nije prekasno,ja cu svoje tek sijati....One jako brzo rastu kad je i napolju toplije.Cvijataju istu godinu..Ja cu tek ovih dana da posijem sjeme zute dature,a bijela mi je opstala preko zime,i ako nije trajnica,opstala je...
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 10:24
E super Ali ti si baš sretna moja je jedna velika otišla ali sreća pa me ti spasi. Hvala ti najljepša
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 12:00
...još mi ne niču posijane dature, je li još hladno????
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 12:26
ja sam unijela u kuću na prozor gdje je toplo
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 13:11
Meni su tri žute iznikle - čudo ali od samo nekoliko sjemenki.
Jučer sam dobila lila i bijele, posijat ću danas, malo je sjemenkica, ali nadam se da će nešto niknuti.

Niho, pa datura je jednogodišnja biljka, po meni je neće spasiti to što si je spremila u kuću, mislim da ona jednostavno mora umrijeti, a druge godine ponovo.
RIJEKA

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 16:11
Triša moja bijela datura nije umrla.Slikat cu je da je vidite,opstala je u stubistu preko zime,i ako je jednogodisnja.Niho tebi nisam poslala daturu,nego brugmansiju..Brugmansija je trajnica datura ne...Sto se tiče nicanja,datura,i moe ne prosle godine desilo,da su skroz slabo nicale,a onda kada je otoplilo dobro ,u aprilu ja ih iznesem vani,i one krenu kao lude,i svako sjeme iznikne..Tako da nema razloga za brigu,nici ce samo im treba sunca i zraka...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 17:16
Alisa super, baš si me razveselila. Dobila sam od Fatke lila, niti jedna mi nije nikla, sada ćemo čekat ove: bijelu i lila od Mikice.
RIJEKA

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 18:06

....moje su posijane u važe i vanka su.....očito još im je hladno....ostavila sam još sjemenki za drugu rundu....

.....čitala sam da datura može prezimiti u toplijim krajevima tj. nije uvijek jednogodišnja....ne znam iz iskustva...ja čitala....isto k'o onaj što je  hodo po ćupriji, a nije čit'o..... ( vic -  Na Drini ćuprija ).....Wink

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2009 u 04:37
Manči, a onaj koji nije čitao od Šantića Eminu?

Budimo ozbiljni, datura prezimi i u hladnijim krajevima. Nadzemni dio se posuši no kad zatopli potjera iz podzemlja.    

Mi imamo bijelu i ljubičastu pa ako netko ima žutu, rozu, ili neku drugu boju, molili bi nešto sjemena.
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2009 u 06:28
Bijela datura moze da prezimi u vrtu, ona je kao korov, ne unustiva je, ali ljubicaste, zute i duple bijele su jednogodisnje.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2009 u 06:32
Fatka, mogu li raznobojne dature biti posađene jedna do druge? Dali dolazi do križanja?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 19>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.