Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vodenika - lat. Impatiens
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vodenika - lat. Impatiens

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 18>
Korisnik
Poruka
macak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 841
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2009 u 15:04
Smile A kad da ja otkinem vrh?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Semira View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 429
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Semira Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2009 u 17:25
Ja mislim 8 - 10 cm.
Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 812
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2009 u 23:38

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 08:28

Ja sam naravski prvo skočila pa onda rekla hop.Confused

Posadila tri vodenike na gusto! I kako su tek nekoliko dana tamo, idem jutros odmah seliti.

Mjesto sam odabrala dobro, ali vaza premala za tri komada!

Nadam se da mi neće zamjeriti "selidbu" i da će i dalje uspjevati!
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 09:26

Baka, neće ti one ništa zamjeriti, one su jako zahvalne, samo ih moraš polijevati - valjda se zato tako zovu

A ako ih želiš više, kad malo narastu, otkineš grančicu, staviš u vodu, one ti brzo puste žile i imaš novu biljku.

Ja obično kupim od svake boje po jednu i onda ih razmnožim koliko mi treba (čitaj: dok ima praznih teglica 

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 09:35
Hvala Otok.
Ja sam ih davno imala baš u onoj okrugloj vazi kao što je imaš i ti. Ali je ulaz u kuću bio drugačiji, pa je vaza bila na suncu i nisu bile baš neke.
Sad će biti baš na pravom mjestu. Ja, kao švabo tralala, izabrala crvene...sve tri. Da ožive kutak u kojem će biti. A i nisu imali nego roza i te koje su zapravo nešto između.
Na vrh
cvetlin View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 714
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvetlin Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 10:21
Meni su vodenike super,i kupila ja sjeme kao da ih imam puuuno (za malo novaca) i.. nikla jedna cijela.. neko me cvijeće baš neće ..i sad idem kupit gotove pa ću ih (hvala na uputi) razmnožit reznicama.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 10:32
Ja sam posijala sjeme koje sam sakupila lani, dosta ih je izniklo.
Kupila sam jednu vrećicu sjemena, unutra je bilo točno 7 sjemenki, sve su iznikle.
Ali dok dočekam da te narastu kupila sam par komada.
Na vrh
macak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 11:42
Ja sam negdje pročitala, da će vodenika bolje cvjetati ako ima manje mjesta za korjen, pa ih nemojte preširoko saditi. Ja mislim da sam ja oko sjenice prošle godine sadila na razmak od 15 cm i bile su prekrasne. Moje presađene, što sam ih sijala, stoje li ga stoje. Čini mi se daja iz sjemena mogu jedino kadifu dobiti.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2009 u 10:09
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Ja sam posijala sjeme koje sam sakupila lani, dosta ih je izniklo.
Kupila sam jednu vrećicu sjemena, unutra je bilo točno 7 sjemenki, sve su iznikle.
Ali dok dočekam da te narastu kupila sam par komada.

Imam ih i ja super sam zadovoljna...
Otok daj mi molim te objasni gdje im bude sjeme (to nisam prije skužila) i kada ga sakupljaš???
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2009 u 10:36
Nakon cvjetanja pojavi se, neznam kako bi to objasnila, plod , zeleni, malo dugoljasti, zreli plodovi pucaju na najmanji dodir (vodenika se još zove i nedirak), a u njima su sitne sjemenke.

Kad su plodovi zreli (a zreli su ako puknu čim ih takneš) uzmeš neku vrećicu i sakupiš sjemenke.

Lani sam kupila vodenike raznih boja, zanimljivo sve su imale plod i sjemenke, osim crvenih.

Ako ih želiš sada razmnožiti, otkini grančicu, stavi u vodu i za nekoliko dana pustit će žilice.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2009 u 13:09

Probat ću svakako otkinuti reznicu ali moram pričekati da se malo razrastu jer mi ih je svekrva već uzela za sebe...za svoju terasu...

A sjeme čini mi se da sam to već vidjela...
Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2009 u 23:55
Evo novijih slika mojih vodenika:

Na vrh
macak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2009 u 10:28
Krasne su, mojesu malo tužne nakon ovog naglog zahlađenja. Vidi se da su usporile. Krasna mi je i ova paprat. To je za van ili sobna?
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2009 u 21:45
Nuna,krasne su vodenike no ona narančasta begonija je preslatka.
Ja sam ove godine,malo prekasno ,sijala vodenike i dosta sjemenja je bilo u paketu i čini mi se,po količini niknutih,da su sve nikle.Prošli tjedan sam ih rasadila i ,naravno,još su male no lijepo napreduju.Bit će malo kasnije no nagodinu ću ih ranije posijati.
Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2009 u 22:11
Macak ova paprat je sobna ali ću je preko ljeta držati vani.
Shasha ja sam ove vodenike kupila kao sadnice.Prošle godine sam sijala sjeme i bile su ogromne tako da sam ove godine odustala od uzgoja iz sjemena.
Na vrh
Gogica6 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 33
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gogica6 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2009 u 21:13
Pomoć hitna -nešto mi se dešava sa vodenkama i gvinejama----gvineje su posađene u malo veče tegle  a vodenke u nešto manje ,međutim listovi objih vrsta biljaka tamne kao da se suše, cvijetova sve manje i manje  a na zapadnoj strani terase su gdje je oko 1-2 sata sunce  ,naprosto vodenke jadno izgledaju ako  ima ikakve pomoći molim lijepo da mi pomogne i da redovito ih zaljevam

MALI CVJETIĆ
Na vrh
lika1 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 844
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lika1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2009 u 13:49
Imam i ja jednu rozu,imala je dva cvjetića kad je kupljena,presadila sam je,stoji na istočnom balkonu i ima hrpu pupoljaka,ali problem je u tome da pupoljci tek prije nego će se otvoriti počnu otpadati.U čemu je problem?Confused
Na vrh
Flores View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flores Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2009 u 14:54
Pozdrav !!
Imam isti problem. Vodenika je u sjeni tende, vidljivo je da se više pupoljci ne otvaraju potpuno u cvijet. Help !!

Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2009 u 15:52
Moje su izrasle u jako lijep zbun Tongue..Alisa(od nje sam dobila sjeme) mi je rekla da ih presadim ali mi nekako zao jer mi se bas svidjaju ovakoSmile..nisu jos procvale..i to iscekujem s nestrpljenjem Tongue...

Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 18>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.