Hoya - moje dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 257258259260261 272> |
Korisnik | |
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ček, ček! Ideja odlična. Imam na terasi jedan zid na kojem uvijek imam sandučiće s visećim pelargonijama. I kao što sam potpuno izmjenila dva uzidana kraj ulaza (prije tagetesi, sad razno, pretežno maćuhice) tako bi ideja za ovaj zid sa jastučcem bila... Sad je već kasno, jer on već skoro cvate. Ali na proljeće...Bilo bi divno!
Hvala za ideju!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Šteta, meni se čini da joj treba kisela, humusna zemlja. Probaj malo pročitati na temi o magnoliji.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
pozvana ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 221 |
Uz sve ostalo, magnolija ti prekrasna.
![]() Ja nemam sreće s njom, očito joj moje pješćano tlo ne paše. ![]() |
|
Kad bismo se potrudili da budemo onakvi kakvi bi trebalo da jesmo, manje bi nas stajalo truda da se predstavljamo drugacijima nego sto jesmo (La Rochefoucauld)
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ja sam bako naumila pripremiti jastučac u posude za slijedeću godinu i samo mijenjati te posude u onim dugačkim balkonskim vazama.
Baš mi bude žao da je dolje u vrtu kad je najljepši, a balkon prazan.
|
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Hoya prelijepo.
I zeleni vrtovi ili dijelovi mogu biti očaravajući. Vidim sad kad malo virkam po "zelenim" dijelovima nekih vrtova i tvog.
A jastučac? A joj kad bi bar mogao rasti "uz brdo"? Ja imam zidove ali su debelo obrasli bršljanom!
![]() |
|
![]() |
|
rose
![]() Dvorište jučer:
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
uuu,koja divota.....
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Imam ga i ja - nije doduše po cjelom dvorištu, ali bit će bit će kad je potekao od ovog tvog prekrasnog.
A ono kamenje rupičasto odlično je i mi uvijek vučeno do morske vikendice slično.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Jastučac. Godinama sam gledala iz firme kako raste iz suhozida. Padaju slapovi, a biljka izlazi iz male rupice.
Konačno sam dobila sjeme i imam ga po cijelom dvorištu.
Ovu sam sliku posudila od smrcka (pliz nemoj se ljutiti):
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Prekrasno Hoya,magnolija ti je kraljica, ali i sve ostalo je prekrasno. Oni plavi cvjetići na zadnjoj slici, što je to?
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Nisam ni znala da imam i ovakve narcise.
![]()
Pitam se od čega živi i čime se drži?
|
|
|
|
![]() |
|
Svakako, ali meni su ispod plastičnih bočica i uvijek imaju zraka jer skinem čep. Neke mi čak kroz grlo vire van.
Sad kad su krenule, a još nisu neke razlike temperature u konobi i vani skinut ću im pokrivač.
|
|
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
To je Hoya točno da se ispod boce puno bolje i brže prime, jedino je pitanje kad ih izneseš van da onda ne dožive veliku promjenu, jer su pod bocom kao u mini stakleniku.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Večeras sam od dosade išla u moj boravak 2×2 i uspoređivala biljke koje sam prekrila bocama i one otkrivene.
Definitivno više neću niti jednu reznicu ostaviti nepokrivenu. Sve one koje su ispod boce već su krenule i nema dileme - uhvatile su se.
Velika je razlika između pokrivene i nepokrivene biljke iste vrste, istog dana posađene.
|
|
|
|
![]() |
|
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Draga Hoya hvala ti na ponudi ali pokušat ću pitati tu gospođu čiji je vrt,ona je prošle godine bila u novinama sa svojim vrtom,a osim toga dosta toga podijeli.U slučaju da ne dobijem javim ti se,a u ponedjeljak ću uslikati kamenjar pa ću staviti sliku.
|
|
![]() |
|
Šalji adresu na PP da pokušamo!
Samo neće meni prekriti cijeli kamenjar nego samo kamen na kojem raste !
|
|
|
|
![]() |
|
I vi, Rječanke moje gledajte prognozu i prva subota sa sunčanom prognozom - prosim lijepo kod mene na jutarnju kavicu. Nećemo dugo - onako na brzaka, ako vam je subota dragocjena.
To sam vam jučer par puta pokušavala reći.
|
|
|
|
![]() |
|
Vidi bako našto to sliči, Ja bi plakala, a sama ne mogu to maknuti ...
Jest da je več večer i kiša je pa još ružnije izgleda, ali i bez toga nije na ponos ...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Vi vidite i znate bolje od nas koji gledamo sliku. Ali možda iz sigurnosnih razloga malo odbaciti kamenja pa onda između zemlja i biljke bi učvrstili a bilo bi lijepoo!
|
|
![]() |
|
Pa ako odluče maknuti kamenje i saznaju cijenu...
Nema tih biljaka i zemlje koja bi ih stajala isto.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 257258259260261 272> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |