Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hoya - moje dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Hoya - moje dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 272>
Korisnik
Poruka
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 20:47
To je Hoya točno da se ispod boce puno bolje i brže prime, jedino je pitanje kad ih izneseš van da onda ne dožive veliku promjenu, jer su pod bocom kao u mini stakleniku.
život je more
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 07:26
Hoya prelijepo.
I zeleni vrtovi ili dijelovi mogu biti očaravajući. Vidim sad kad malo virkam po "zelenim" dijelovima nekih vrtova i tvog.

A jastučac? A joj kad bi bar mogao rasti "uz brdo"? Ja imam zidove ali su debelo obrasli bršljanom!Cry 
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 17:17
Vi vidite i znate bolje od nas koji gledamo sliku. Ali možda iz sigurnosnih razloga malo odbaciti kamenja pa onda između zemlja i biljke bi učvrstili a bilo bi lijepoo!
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 21:58
Nisam ni znala da imam i ovakve narcise.

Ovdje uglavnom odlažem višak biljaka, lukovica ... Meni je u ovom dijelu dvorišta drag ovaj izbušeni kamen koje MM mora svaki puta vući iz Dalmacije, a u našem dvorištu kamena ....

Hoste nikakao da izađu

Pitam se od čega živi i čime se drži?

Isto vrijedi i za campanulu. Neobično je vidjeti kad je sva u cvatu.

Polako padaju latice, magnolija počinje zeleniti. Slijedeći cvijet vidjet ćemo negdje krajem ljeta.

Ove godine bit će puno tulipana.

Voćka koja je meni najljepša u cvatu: Kruška.

Jastučac

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
pozvana View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 221
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pozvana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 07:52
Uz sve ostalo, magnolija ti prekrasna. Tongue

Ja nemam sreće s njom, očito joj moje pješćano tlo ne paše. Cry
Kad bismo se potrudili da budemo onakvi kakvi bi trebalo da jesmo, manje bi nas stajalo truda da se predstavljamo drugacijima nego sto jesmo (La Rochefoucauld)
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 17:20
Vidi bako našto to sliči, Ja bi plakala, a sama ne mogu to maknuti ...
Jest da je več večer i kiša je pa još ružnije izgleda, ali i bez toga nije na ponos ... 
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 22:01
Prekrasno Hoya,magnolija ti je kraljica, ali i sve ostalo je prekrasno. Oni plavi cvjetići na zadnjoj slici, što je to?
život je more
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 07:54
Originalno poslano od člana pozvana pozvana napisao:

Uz sve ostalo, magnolija ti prekrasna. Tongue

Ja nemam sreće s njom, očito joj moje pješćano tlo ne paše. Cry

Šteta, meni se čini da joj treba kisela, humusna zemlja. Probaj malo pročitati na temi o magnoliji.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 17:25
I vi, Rječanke moje gledajte prognozu i prva subota sa sunčanom prognozom - prosim lijepo kod mene na jutarnju kavicu. Nećemo dugo - onako na brzaka, ako vam je subota dragocjena.
To sam vam jučer par puta pokušavala reći.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 22:14
Jastučac. Godinama sam gledala iz firme kako raste iz suhozida. Padaju slapovi, a biljka izlazi iz male rupice. 
Konačno sam dobila sjeme i imam ga po cijelom dvorištu.

Ovu sam sliku posudila od smrcka (pliz nemoj se ljutiti):

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 07:55

Ček, ček! Ideja odlična.

Imam na terasi jedan zid na kojem uvijek imam sandučiće s  visećim pelargonijama. I kao što sam potpuno izmjenila dva uzidana kraj ulaza (prije tagetesi, sad razno, pretežno maćuhice) tako bi ideja za ovaj zid sa jastučcem bila...

Sad je već kasno, jer on već skoro cvate. Ali na proljeće...Bilo bi divno!
Hvala za ideju!Smile
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2009 u 05:58
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

To je Hoya točno da se ispod boce puno bolje i brže prime, jedino je pitanje kad ih izneseš van da onda ne dožive veliku promjenu, jer su pod bocom kao u mini stakleniku.

Svakako, ali meni su ispod plastičnih bočica i uvijek imaju zraka jer skinem čep. Neke mi čak kroz grlo vire van.
Sad kad su krenule, a još nisu neke razlike temperature u konobi i vani skinut ću im pokrivač.

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 07:49
Ja sam bako naumila pripremiti jastučac u posude za slijedeću godinu i samo mijenjati te posude u onim dugačkim balkonskim vazama.

Baš mi bude žao da je dolje u vrtu kad je najljepši, a balkon prazan.
Na vrh
lika1 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 844
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lika1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 17:33
Draga Hoya hvala ti na ponudi ali pokušat ću pitati tu gospođu čiji je vrt,ona je prošle godine bila u novinama sa svojim vrtom,a osim toga dosta toga podijeli.U slučaju da ne dobijem javim ti se,a u ponedjeljak ću uslikati kamenjar pa ću staviti sliku.
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 00:27
uuu,koja divota.....smile72
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 17:26
Originalno poslano od člana lika1 lika1 napisao:

Ma Hoya ovo je prekrasno pogotovo ovaj jastučac,vidjela sam ga danas kod jedne žene u vrtu kad sam išla po maloga u vrtić,pokrio je cijeli kamenjar i super izgleda.Reci mi mogu li ga sada posaditi ili je već kasno,mislila sam se malo ogrebati,ako bude srećesmile198

Šalji adresu na PP da pokušamo!

Samo neće meni prekriti cijeli kamenjar nego samo kamen na kojem raste !
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 22:19
Imam ga i ja - nije doduše po cjelom dvorištu, ali bit će bit će kad je potekao od ovog tvog prekrasnog.
A ono kamenje rupičasto odlično je i mi uvijek vučeno do morske vikendice slično.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 07:57
Evo rezultata moje borbe sa tulipanima i njihovog bježanja u dubine. Od dvije, tri lukovice posađene u probušenu plastičnu kutiju od sladoleda razmnožilo se ovo:

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 20:26
Originalno poslano od člana korijenko korijenko napisao:

Bome i ja sam se vratila sa punim najlonom biljka od Hoye.
Dobra ti je ideja sa plastičnim bocama.

Večeras sam od dosade išla u moj boravak 2×2 i uspoređivala biljke koje sam prekrila bocama i one otkrivene.
Definitivno više neću niti jednu reznicu ostaviti nepokrivenu. Sve one koje su ispod boce već su krenule i nema dileme - uhvatile su se.
Velika je razlika između pokrivene i nepokrivene biljke iste vrste, istog dana posađene.

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 07:01
rose   smile78
Dvorište jučer:

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 272>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.