Minijaturne ruže - rosa sp. |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Korisnik | |
gogica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja sam ovu moju odmah po presađivanju prihranila .. nadam se da nisam pogriješila
baš uživam u ružici ..
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
mlade ruze se ne prihranjuju odmah,al dobro sad kad je vec prehranjena. samo je mazi i pazi i bit ce ok. ja sam dugo imala jednu mini ruzu dok je bolest nije napala i dok je nisam poslje bacila jer jadnoj vise nije bilo spasa. al od bozića imam novu i hvala bogu eno je puna novih listića!
|
|
![]() |
|
gogica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 512 |
uhhh trebala sam prije pitati
no dobro valjda nebu predebela
![]() |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
no dobro,nema zla u tome sto si je vec sad prehranila,bude ti ljepo zdrava i bude cvala!
|
|
![]() |
|
trantinchica ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 100 |
i ja sam svoje prihranila..znaci ne moram vise do 7mj?cini mi se da je tak nes pisalo na kutiji..
|
|
bitno je ocima nevidljivo,samo se srcem dobro vidi..
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
trantinchica ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 100 |
moje ruzice bas nes i ne cvjetaju previse..kako vama?imale su cvjetice kad sam ih kupila ali to se na kraju osusio i j sam ih otkinula..inace izgledaju dobro,imaju listove..ali cak i pupovi se znaju osusiti...
|
|
|
|
![]() |
|
ako se pupovi suše,nije dobro,što znači da im nedostaje vode. ide sve više toplijih dana,pa će trebati i više zaljevati,jer se na velikim temperaturama usred ljeta meni zemlja zna odvojiti od teglica,i ljeti ih zaljevam češće,2x dnevno
|
|
![]() |
|
pa zalijevam ih skoro svaki dan
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
preskočim i ja pogotovo ako je taj dan padala kisa al očito im nesto ne stima,budem pročitala u knjigama sto je uzrok tome
|
|
![]() |
|
evo izgleda da im je bolje..lijepo su propupale..zalijevam ih redovno..cak su i porasle..ali na jednoj sam primjetila nesto ko bijeli prah..mozda su to bile neke sitne bubice..na pupovima i liscu..a s donje strane lista se bas vidlo da se nes tu smjestilo..s rukom sam to odstranila..ne znam dal bu se vratilo..
|
|
|
|
![]() |
|
bijeli prah-to ti je pepelnica i to treba čim prije prskati kako se nebi proširilo i na ostale biljke. za ono odumiranje mladica i pupova o kom si ranije pisala to može biti sljedeći uzrok:stjenice ,malene smeđe pjege na listovima koji se izobliče,uzrok su jarkozeleni insekti koji se brzo pokreću kad ih se uznemiri.
2.oštečenja od hladnoće,rak pri osnovi biljke,natopljenost tla vodom,pepelnica,crna pjegavost. Uobičajeni uzrok je nedostatak kalija,kalcija,fosfora i bora. Ako je problem odumiranje mladica,bitno je njihovo prihranjivanje. Isto tako treba odrezati sve zahvaćene mladice uz pup odumrlog područja. |
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Nedavno sam posadila baš mini, mini ružice, prvi puta sam ih uopće vidjela, visoke su oko 10 cm, baš me zanima kako će se "ponašati"
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ok,hvala..ali cime da prskam tu pepelnicu?
|
|
|
|
![]() |
|
danas sam kupila Baycor prah protiv pepelnice nadam se da ce djelovati. trebao bi biti u svakoj poljoapoteci
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Evo i mog priloga ovoj temi.Ovu mini ružu sam kupila ove godine s tim da ima kombinacija žute i ove posebne boje....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
DANČI ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
ja imam jedno pitanje..imam pet mini ruža..kupljene su pod mini,a sad su počele turbo rast? Već su ogromne..nije da mi smeta,ali mi je čudno..
|
|
![]() |
|
sve je to ok,mini ruža naraste do 22cm,a vece ruže do45cm.
|
|
![]() |
|
ja ne znam sto je mojim ruzicama ali ne izgledaju dobro..zapravo izgledaju jako lose..prvo sam ih poprskala sa sredstvom protiv pepelnice pa su ih napale neke buhice pa sam posipala neo-pitroid..ali lisce je jako lose..zuto smede..jako lose izgledaju..mozda bolje da uslikam pa da stavim..
|
|
|
|
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Jagoda, prekrasna ti je ta ruza, jesi to kupila u nekom centru ili? Bas je lipa, nisan nigdi na nju naletila, imam samo crvene, lipe su, ali bas bi mi se lipo uklopila takva jedna zuto roza:)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |