Lantane |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 31> |
Korisnik | |
vaga ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moje lantane jesu u zavjetrini, koliko to mogu biti na Vežici. Ove dvije koje žive, posadila sam kao dvogodišnjakine, dok žuta, jednogodišnja ne pokazuje znakove života, kao ni one koje sam lani popikala vani, iako je izgledalo da su se uhvatile. Zato sam sada ove nove, stavila u važiće, nek stasaju i nek ih ja razmnožim, a onda će van. Jedva čekam sajam kod Konta. Možda ugrabim još koju. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
ja sam Lantaninu odmah piknula u zemlju, pušta već listiće, baš sam happy!
U zadnjem broju (br. 1) Vrt Specijal piše o novoj sorti lntana "Tutti frutti"- jako lijepe boje, cvijetovi neobično prošarani, razvija kompaktan gusti grm i preljepa je. Da li ju je tko vidio uživo?
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Vaga, pozdrav i tebi.
Ja sam se uvjerila koliko je teško uzgojiti lantanu iz sjemena. Mnoštvo sam ih posijala, ali je niklo samo šest.
Jesu li tvoje u vrtu negdje na udaru mraza ili u zavjetrini. Ja sam iz Rijeke i voljela bi ih držati vani, ali se bojim da ne ostanem bez njih.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
vaga ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
Bok, cure!
![]() Drago mi je što ste se toliko raspisale o lantanama.
I ja sam zaljubljena u njih.
U vrtu (Rijeka) imam crveno žutu i roza žutu. Sad bacaju nove grančice. Žuta - miruje
![]() Za ovih praznika obišla sam nekoliko zadarskih rasadnika
![]() S posebnim nestrpljenjem isčekujem cvijet lantane bandana cherry. Nisam se mogla dovoljno naveseliti kad sam je ugledala iako je jako, jako mala i mlada. Za svaki slučaj, posadila sam je u teglu da može prezimiti u kući. Sigurno je sigurno!
Dosta sam istraživala o lantanama. Stručnjaci pišu ovako: uzgoj iz sjemenki je puno teži, nego li od pelcera. Dobro je namočiti sjemenke u vodi dan prije sjetve, kako bi lakše nikle.
Ja sam tako odradila, nikle su za 2 tjedna, ali mali postotak od broja posijanog sjemena.
Pozdrav svima vama!
![]() |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Slavonko navijam za tvoju lantanicu da ti što lipša bude
![]() |
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
moja lantana koju mi je poslala Lantana (ovo smješno zvuči) se uspješno primila,ima malene zelene listiće.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Triša - ide na bolje, hi, hi, hi, hi ... Bit će nešto!
|
|
|
|
![]() |
|
Pssst, Triša, vidim da još nešto stidljivo niče!
|
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hvala ti si jedno veliko
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Seni, ja nisam svoje niti mislila bacati.
Ostavit ću ih da vidim da li će se na kraju ipak nešto dogoditi ili ne???
Uredno ih zaljevam i pratim...vidjet ćemo tko će prvi popustiti???
![]() |
|
![]() |
|
seni ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 626 |
Ja sam posijala u 12.mj. po tri sjemenke lantane u čašice od jogurta (5 vrsta). Nije mi još nikla jedino crvena, a nadam se da hoće. Namojte bacati to što ste posijali, strpite se, ne košta vas ništa. Što se tiče drvenastih reznica, i njih imam desetak u teglicama. Ne pokazuju još nikakav pomak, ali hoće. Ako vam je ispod kore zelena (lagano zagrebite noktom), onda je još živa i ozelenit će.
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Alisa hvala
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Vanja drzim ti fige da uspiju sve...Moja ni jedna nije iznikla iz sjemena,potrazit cu gotovu biljku,nema mi druge
![]() |
|
![]() |
|
već sam napisala ovde da sam posijala 06.02.09.u 5 čašica sjemenje od žute, crvene, roza, ljubičaste i narančaste. Niknule 5 biljčica od narančaste a ostale još uvik ništa. Neću bacati nego i dalje zalivam pa baš da vidim oće li biti i od njih nešto.
|
|
![]() |
|
Ja sam ti rose jako nestrpljiva pa sam sve koje su mi se učinile suhe malo štipnula i sve su unutra zelene. Valjda su ti žive.
|
|
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
ja sam nabrala lantana,sve su bez cvijeta,
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša, sa reznicama čekaj još malo, a od ove tri moje jedna je tvoja ako opstanu!
|
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Već sam i ja rekla isto - ni moje lantane nisu niknule i vjerojatno neće, ali čekam riječki sajam, pa floru pa ću si kupiti sadnice, male, pa će mi narasti velike i tako kad ne može drugačije.
Dobila sam i puno reznica, ali ni jedna ne pokazuje napredak.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Eto vidiš, znači i kod tebe nisu htjele!!!
A koji je razlog da tako teško niknu???
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Kod mene lantane dosta kasno bace listiće, sada ih još nema, a što se sijanja tiče (sijala sam iz znatiželje da vidim hoće li izrasti, jer lantana imam dosta) i niti jedna nije niknula
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 31> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |