Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rajska ptica - Strelitzia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rajska ptica - Strelitzia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 10>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2010 u 14:05
K O N A Č N O ! ! !

Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2010 u 11:06
... mislim da ću doplivati do tog otokasmile63 kad procvjeta moja miljenica, pa to je cijeli grm! Prvi puta u životu sam živu rajsku pticu vidjela u jednom cvjetnom centru i onako sa par listova i viiiiisokim cvijetom, stvarno me nije impresionirala ali ovo obilje listova i kako kažeš pupova... jedva čekam da procvjetaju pa da ih vidim!
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2010 u 02:10
Naravno.
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2010 u 19:12
prekrasno, slikaš nam je i kada procvijeta ?smile120
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2010 u 14:20
Kakav veličanstven primjerak!
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2010 u 10:35
Bila ,slikala.Pupoljci u istom stanju.Valjda čekaju da zatopli.

Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2010 u 21:49
Mama na otoku je ima.Stara oko 15 godina.Nastala iz sjemena od susjede.Lani je imala 12 cvjetova.Dugo je zimi bila zaštićena  svake godine sve većom kučicom(drvo,folija,poklapali bi je odozgo).Sad je to zbog veličine nemoguće već par godina.Isto se nije smrzla.Sad ima pupoljke koji jako sporo nastaju.
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2009 u 22:44
vidim da ste se zaljubile u rajsku pticu , ja  svoju držim  vani evo cijelo vrijeme , a iznesla sam ju van , kad i sve cviječe , , ove godine je več pustila nekoliko lijepih velikih zelenih listova , . ali ja čekam cvijet , onda ču znati da sam je ga stvarno zaradila , jer toliko pazim na tu biljku , kao i na orhideje , i vjerojatno če me nagradit , ja se nadam , a vidim da i vama to uspijeva 
Na vrh
lorna View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 51
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2009 u 19:31
Potegnula ja.... i kupila 2 od preostale 3. Poslije mi bilo žao da nisam uzela sve 3...
Jednu sam poklonila rođaki koja je isto ostala bez svoje, a moja eve istjerala prvi list u novom domu i sjajno se drži..... ne bum hvalaila, vele da se to ne smije Wink

Sebi sam  ostavila ovu desnu. Nije velika, ali mislim da ovakva ima veće šanse  prilagoditi se....
http://lorna.mojblog.hr/
Na vrh
lorna View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 19:30
Joooooj
ja sam u Gajnicama..... hajd, bum potegnula!
fala
fala
fala
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 21:37
ima ti ih još ....40 kuna Bauhaus Žitnjak,zadnja polica do izlaza na vrtni dio....
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
lorna View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 21:18
Nisam stigla kupiti :(
hajde, kad opet bude netko znao da ima u ZG neka takva prilika... javite :)
Na vrh
lorna View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2009 u 15:14
WOW tropi!!!
sad moram u šoping :)))))

BAUHAUS veliš?
idem odmah danas!
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2009 u 08:49
Hvala tropi na informaciji! Tongue
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 18:31
ima ih u zgb  u bauhausu po 51 kunu-male,konzum 599 visoka cca 1 m u cvatu
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 15:09
Lorna, kad nabaviš streliciju javi gdje si je nabavila i pošto!
Na vrh
lorna View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2009 u 07:26
Hvala vam na ovim vašim iskustvima!
Sad ću svakako nabaviti novu, neuznemiravajući joj korjenje uz minimalno zalijevanja!!!

Drž'te fige Wink
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2009 u 21:36
Ja nisam stručnjak za strelicije, ali evo iskustva iz naših hotela. Prošle godine su nabavili za wellness centar velike prekrasne primjerke i bili su unutra i sve su uvenule (puno vlage i korijen istrune), a ispred hotela imaju direktno na suncu zemlja slaba, na udaru bure, ali svake godine cvatu, jedino ima listovi nisu veliki kao kod ovih koji su bili unutra.
život je more
Na vrh
zagorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 688
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zagorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2009 u 21:27
ja je imam vec par godina, nije mi cvjetala, još. kad sam je prošle godine stavila van, listovi su joj se ovako uvili ko na ovoj tvojoj slici. nije bila na direktnom suncu, u sjeni balkonske ograde, jugoistočna strana; rekla bi, ono, idealni uvjeti za nju... ali. preplašila sam se te promjene i vratila je natrag u sobu. dobro napreduje i unutra, listovi su joj onako široki, otvoreni i kad jedan list naraste, odmah krene novi. vjerojatno bi bolje napredovala da je vani ali nemam hrabrosti ostaviti je.
jako mi je žao što su ti ove uvenule Cry
sječam se da je na mojoj pisalo da je odmah treba presaditi u veliku teglu jer ne voli da joj se korjen uznemirava. tako nekako. možda je u tome bio problem.
šmrc. baš mi je krivo, a bile su ti tako velike...

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2009 u 20:54
Lorna, nemam pojma gdje si pogrijesila, strelicija nije tako njezna biljka... Jedino od cega je mogla krepati je previse vlage...ako i nisi mnogo zalijevala, ova kupovna zemlja je gnjecava i teska i kad se jednom zalije, drzi vlagu danima...a korijen je vjerojatno bio na nekom mjestu ostecen, pa je istrunuo. Streliciju treba drzati vani,  na suncu, i jako malo zalijevati.

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 10>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.