Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zvrkov vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zvrkov vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 63>
Korisnik
Poruka
piramida View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1060
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje piramida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2009 u 16:10
Prvi put vidim tu gunera.Koliko visoko naraste?
Ja imam malo dvorište,mislim da to posadim da za drugo nebi više uopće bilo mjesta.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2009 u 16:16
Gunnera koju sam kupila

Mak (narandasti)

Alyssum (12 za L2.99) za prilicno suhi dio uz kucu na istocnoj strani (ispod velike lonicera, mislim da ima slika na prijasnjim stranama) -vec posadila Approve

Projekt kad nadem vremena, dobili smo ovu posudu prije 10 godina za vjencanje, ova salvija je posadena prije tri, cetiri godine, prosle godine je bila predivna, ogromna ali ove godine je samo ostala ovako suha, valjda vise nema mjesta za korijenje, kupila sam nove salvije za posaditi + novu zemlju

Muz je sasjekao staru buddleia,nije imala lijepi oblik , sasjekao ju je do jedno 10 cm iznad zemlje , vec ima mladice koje rastu pa vjerujem da ce se oporaviti

Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2009 u 16:29
Setnja kroz vrt

Dicentra

Aquilegia

Euphorbia

Lunaria (plavo/ljub. u pozadini)

Jucer sam podijelila jednu biljku alpine strawberry (zimska jagoda, sa malim, slatkim plodovima) i dobila ovoliko novih biljkiTongue, ne izgledaju dobro prvih nekoliko dana ali nakon toga se oporavi, dio biljki ide u vrtic gdje radim (uredujem cvjetnjak) dio prijateljima, dio ostaje u nasem vrtu

Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2009 u 20:09
Originalno poslano od člana piramida piramida napisao:

Prvi put vidim tu gunera.Koliko visoko naraste?
Ja imam malo dvorište,mislim da to posadim da za drugo nebi više uopće bilo mjesta.

Ni ne pomisljaj na to ako imas mali vrtWink, naraste ogromno.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2009 u 20:21
Ja sam posijala i već rasadila alyssum i to baš takve boje je bio na slici. Samo ta mi bude tako lijep kao tvoj! 
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2009 u 20:43
Oduševila me je aquilegia ili pakujac, kako su ti bujni, bit će predivni kad procvatu Tongue
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2009 u 21:51
Originalno poslano od člana korijenko korijenko napisao:

Oduševila me je aquilegia ili pakujac, kako su ti bujni, bit će predivni kad procvatu Tongue

Oni su dusu dali za siriti se po vrtu Wink. Svake godine u proljece nadem desetke sadnica oko velike biljke , sada znam kako izgledaju male aquilegia sadnice pa ih ili izvadim i stavim u posudu pa dam prijateljima ili premjestim u drugi dio vrta.
Imam roze i plave, sve zmiksano. Ovi veliki su u zemlji vec tri,cetiri godine i blizu su jedan drugoga, volim kad mi se cvijece ispreplece pa nema mjesta za korov LOL.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2009 u 21:55
Šetnja tvojim vrtom u ovo hladno predvečerje baš mi je stoplila srce i dušu, prekrasno.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2009 u 21:55
Originalno poslano od člana hoya hoya napisao:

Ja sam posijala i već rasadila alyssum i to baš takve boje je bio na slici. Samo ta mi bude tako lijep kao tvoj! 

Ja sam lijenaEmbarrassed pa sam ih kupila Embarrassed. A ti si vrijednica Clap.

Nadam se da ce se fino rasiriti , taj dio cvjetnjaka mi je bas izvan vida pa ne mogu stalno paziti na njega, prilicno je suho pa sam i izabrala alyssum za koji kazu da dobro uspijeva u takvim uvjetima.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2009 u 22:00
Zvrk ja sam se uvjerila da budleju što više porežeš ona bolje i obilnije raste, i cvjeta na ovogodišnjim izdancima.
Ona vaza ti je prekrasna, bit će lijepo kad u nju posadiš novo cvijeće.
život je more
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2009 u 22:06
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

Zvrk ja sam se uvjerila da budleju što više porežeš ona bolje i obilnije raste, i cvjeta na ovogodišnjim izdancima.
Ona vaza ti je prekrasna, bit će lijepo kad u nju posadiš novo cvijeće.

Hvala Lantana , to sam i ja cula, a buddleia raste ovdje kao korov (uz pruge, iz zidova) pa joj vjerujem nece biti nista, a i ima te male izdanke.
ustvari nisam bila zadovoljna oblikom , previse je bila krzljasta, lisce na vrhu a sa strane suho, pa sam rekla muzu neka reze, ako ne prezivi nije neka velika tuga ako prezivi nadam se da cu je uspjeti oblikovati onako kako mi se svida.
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2009 u 22:10
Koja ljepota ali Dicentra me oduševilasmile99
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2009 u 22:42
Prije dva, tri tjedna sam rezala drvo corkscrew hazel http://www.bbc.co.uk/gardening/plants/plant_finder/plant_pages/225.shtml, rezala sam ekstra izdanke koji su rasli iz dna drveta.
Grane i izdanci imaju karakteristicne zamotane/ neravne grane, i iz zezancije ih je moj sin zapiknuo u zemlju medu lavandom (totalno krivo mjesto za rasti).
Danas sam primijetila da su se izdanci primili Shocked, i imaju novo lisce , znaci sad imamo dva ekstra drveta za posaditi u vrtu Thumbs%20Up!

Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2009 u 08:10
Originalno poslano od člana niho niho napisao:

Koja ljepota ali Dicentra me oduševilasmile99

Hvala niho Star!Pocne rasti tako skromno, i uvijek me iznenadi kako visoko i bujno naraste Big%20smile.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2009 u 08:34

Zvrk, sve je prakrasno zaista ne mogu ništa izdvojiti. Ova euphorbia raste kod nas u prirodi, upravo je sada rascvjetana i prekrasna.

Gunnera je za mene nešto novo, ali molim te pogledaj pod moj grad u slikama Lošinj, na stranici 5 - slikala sam kod nas u prirodi - da li ti sliči na gunneru?
Na vrh
piramida View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1060
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje piramida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2009 u 08:50
Cvijeće ti je prekrasno.
Daj i meni čuvaj grančicu corkscrewa,ima odlične grane za aranžiranje u vaze
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2009 u 13:07
Originalno poslano od člana zvrk zvrk napisao:

Prije dva, tri tjedna sam rezala drvo corkscrew hazel http://www.bbc.co.uk/gardening/plants/plant_finder/plant_pages/225.shtml, rezala sam ekstra izdanke koji su rasli iz dna drveta.
Grane i izdanci imaju karakteristicne zamotane/ neravne grane, i iz zezancije ih je moj sin zapiknuo u zemlju medu lavandom (totalno krivo mjesto za rasti).
Danas sam primijetila da su se izdanci primili Shocked, i imaju novo lisce , znaci sad imamo dva ekstra drveta za posaditi u vrtu Thumbs%20Up!

E ovo je fenomenalno takvo nešto imati u vrtu pravi pogodak i sad sam baš pravo ljubomorna na to drvoEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2009 u 13:29
Već dugo nisam prošetala zvrk tvojim vrtom. Naravno, samo zato što bih samo gledala i mislila si i ja bi to... LOL
Predivne biljkice!!!

Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2009 u 18:08
S posla odmah u vrt

Narucila sam jos prosle godine sadnice lupina http://www.jparkers.co.uk/Index.cfm?fuseaction=product.standard&continueaction=category.search&search=lupin&producttype_id=48075, kad su dosle presadila sam ih u rasadnik (na otvorenom) koji mogu drzati na oku (najvise zbog puzeva golaca)

Presadila sam ih danas u vece posude jer mi treba mjesta u rasadniku za drugo cvijece ( dati cu im jos malo vremena da tako rastu pa onda u zemlju )

Pulsatilla (bijela, plava i crvena) http://www.jparkers.co.uk/Index.cfm?fuseaction=product.standard&continueaction=category.search&search=pulsatilla&producttype_id=49766 (slicno ovome ali su moje bile besplatne sa narudzbom Wink), isto sam ih male posadila u rasadnik ali sad kad su vece sam ih cak mogla jos razdijeliti,od jedne biljke sam dobila dvije ili cak tri Big%20smile

Rhubarb (Rabarbara) je spremna za odnijeti prijateljici Heart.

Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2009 u 18:10
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Zvrk, sve je prakrasno zaista ne mogu ništa izdvojiti. Ova euphorbia raste kod nas u prirodi, upravo je sada rascvjetana i prekrasna.

Gunnera je za mene nešto novo, ali molim te pogledaj pod moj grad u slikama Lošinj, na stranici 5 - slikala sam kod nas u prirodi - da li ti sliči na gunneru?

Odgovor je na temi o Losinju.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 63>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.