Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6970717273 82> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Smrcko super si nam to napisala. Ja ih imam godinama, sada i neke od bake, koje su prekrasne ali još ne cvjetaju Gotovo stalno mi cvjetaju, barem se smjenjuju u cvatnji.
U toplome su u kući, a što se tiče donjih listova i meni su nekako obješeni, čak sam neke otrgnula, no to mi se događa samo po ljeti, valjda im je u kući ipak prevruće - bar kod mene u stanu bude do 28.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Vrlo osjetljiva cvjetnica, ali omiljena zbog toga što cvjeta cijele godine.
PRESAĐIVANJE : Svake godine u proljeće. Upotrebljavati normalnu zemlju sa dodatkom treseta i pijeska.Saditi je u plitke lonce.Velike biljke s puno izboja podijele se i tako se razmnožava, a može i preko lista. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Marinela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 16 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 281 |
Hvala piramida. Ja znam da se zemlja menja svake druge god.u prolece,ja ih zalivam jednom nedeljno u tacni i drzim po pola sata a ostalo bacim nemaveze dal je zima ili leto i vidim da se ne zale i naravno prihranim leti jednom mesecno to je sve
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
MM je kupio vazu MMK i meni istovremeno, kao što vidiš moje se i razmnažaju a MMK propale gotovo odmah.
Mislim da je stvar u mjestu na kojem su i naravski zalijevanju.
Moje su sve na prozoru prema jugu, ali imam venecijanere i kad krene sunce spuštam ih. A zalijem svaki dan malo, malo. Eventualno svaki drugi ako mi se čini da sam bućnula previše vode dan prije.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Stručnjaci za ljubičice imam jedno pitanje. Prvo da kažem da ih ja imam tek neku godinu. Jedne stare valjda godinu i pol, dvije? Tko se sjeća! One prve stare sad još imaju mali "buketić" i sad pitanje: da li je normalno da su donji listovi nekako obješeni? Trebam li kad ocvjeta i taj "buketić" opet presaditi u svježu zemlju?
![]() Inače imam još četiri vaze od listova, mojih i Trišinih. Bujaju lijepo, naravski sad još samo lišće.
|
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
predivne su, ja ih svake godine kupujem ali uvjek propadnu ali su stvarno prekrasni cvjetići
|
|
![]() |
|
piramida ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1060 |
ovo za ljubičice nisam znala,moram to probati
Marinela,ova ljubičica je prekrasna |
|
![]() |
|
Marinela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 16 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 281 |
![]() |
|
elfica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 01 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
Soda i ocat stvara neku sol (ocat + lužina). Možda ih to hrani
|
|
![]() |
|
Annie ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Ja imam tajnu za podijeliti
![]() da bi a.ljubičice bile bujnije, ljepše, zdravije, za pospješivanje njihovog rasta, napravite sljedeće:
Sve ljubičice stavite zajedno na jedno mjesto da se druže . izvaditi ih iz podložaka i u oprazan podlošak staviti u svaki malo sode bikarbona. Zatim sodu priliti sa malo malo octa da prošumi ..
Nakon toga u podložak naliti vode, koliko stane, i na tu otopinu staviti ljubičice da neko vrijeme stoje zajdeno na okupu. Tada preko listova izlučuju nešto (zaboravih što
![]() Ja sam ovo isprobala više puta, s vremena na vrijeme to napravim i ljubičice će vam biti zahvalne
![]() |
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
![]() |
|
![]() |
|
Uriah ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 25 |
molio bi da mešto više kažete o samom uzgoju afričke ljubičice. Kako sam novi u svijetu cvijeća, bit ću zahvalan na svakoj informaciji.
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Danas sam čula da ako želite da ljubičica intenzivnije cvjeta se pošećeri po listovima, običnim kristal šećerom.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
ma znate što drage moje, otkad sam 3-4 listića otrgnula (dala prijateljici) mislim da su onda počele ovako cvitati, imam osjećaj da je bilo pretjesno koliko su se listići nagurali....
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
dobro je rekla Rose - pravi mali buketići
|
|
![]() |
|
Super su prelepe
![]() |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
prekrasne su,pravi mali buketići
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
ove moje ljubice se natječu koja će više cvitati
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Evo kako ja radim sa ljubicicama:
stavim listove u vodi,tako sto stavim vodu u jednu teglicu i u vodi stavljam ugalj i preko teglice stavim celofan i dobro ga pricvrstim za teglicu nekom gumicom i onda kroz celofan napravim tolko rupica kolko listica imam.
List pre nego sto stavljam u vodi (e sad neznam ovo bas kako da objasnim nadam se da cete razumeti) prerezem kraj drske ziletom tako kao kad se napravi ona tabla za X O da izgleda kao zile ali deblje zile
![]() Sad sam probala 2 listica da stavim direktno u zemlju pa cu videti sta ce biti njima i tako treba puno dok se ne pojave mali listici jedno 4-6 meseci.
Nadam se da sam bar nekom pomogla ovim postupcima sto ja radim bice mi drago ako jesam
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6970717273 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |