Kat.Rea - moj dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 15> |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Joj znam kako ti je - moji psi i kopaju i spavaju na gredicama
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Triša Rea definitivno šeće mene
![]() Danas posađeno:
crocosmia lucifer i crocosmia smallflowering mixed, tigridia mixed, anemone St. brigid mixed i ukrasne tikvice od Monne
posijano: pakujac, i irski zvončić u povrtnjak - uz kraj, mjehurica - uz šahtu kanalizacije i lan ispred čempresa u gredici koju sam jučer priredila.
Sada mogu samo moliti Boga da mojoj Rei prosvjetli pamet i da bude dobra pa mi sve ne prekopa.....Nisam taj dio ogradila nego samo malo pokrila čempresovim grančicama.....
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ha-ha poznat osjećaj, nekad sam imalo crnu dogu, koja je šetala mene, a ne ja nju, onda sam se ipak odlučila na manje pasmine.
Ti si danas i ovih dana prava vrijednica, nije ni čudo da si umorna ko pas (uvijek se pitam odakle ta izreka().
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Ha, ha, tek sada vidim šta sam napisala..... "umorna k`o pas", znam da je to izreka, ali za moju Reu to baš ne vrijedi...... ona ima toliko energije, da bi valjda sama mogla vući saone ( ili kolica) da ju čovjek upregne
![]() |
|
![]() |
|
U subotu sam posadila dalije sa vanjske strane povrtnjaka, ali ostao mi još jedan veliki korijen bijelih i dva korijena crvenih, za koje više nije bilo mjesta, pa sam danas priredila mjesto za njih. S obzirom da sam bananu posadila sa istočne strane, ostalo mi mjesto gdje mi je lani bila banana pored čempresa, samo nije bilo priređeno. Danas sam to malo nakopala, a jedan dio koji smo ugazili dok smo sadili aronije sam bogme i štihala. Odmah sam si pripremila zemljište i za crocosmie. Dalije sam i posadila, a lukovice crocosmia ću sutra. Ali najviše me raduje što sam si taj dio gredice ogradila sa ciglama, jer me najviše izludi kada nešto posadim, a MM ili svekar kada kose dvorište raspale pa pokose cvijeće. Uh onda sam
![]() ![]() Moji planovi oko uređenja baš neidu tempom kako bih ja to htjela, pa imam problem kamo posaditi biljke koje sam kupila ove zime i proljeća. Dodatni problem je moja Rea koja ne da nije pametnija sa 16 mjeseci nego je sve šašavija i zaigranija. Znatiželjna je do Boga, svugdje mora svoj nos gurnuti i koliko god vičem i pokušavam ju disciplinirati, ona sve shvaća kao igru, a onda jadno moje cvijeće..... Zato večinu cvijeća guram u onaj mali vrtek koji je ograđen, doduše improvizirano, ali ipak je.
Nakon svega danas napravljenog još smo Rea i ja projurile našu rutu. Mada sam bila umorna k`o pas morala sam ići sa njom u "šetnju", jer bi mi inače cijelu večer dosađivala, a ovako spava k`o beba
![]() |
|
![]() |
|
Jučer se ja vračam poslije gableca na posao i sretnem jednu gospođu koja nosi cvijeće i pitam onako usput " šta ćemo lijepo saditi", a ona mi veli " bila sam malo tu u rasadniku, pa si nešto izabrala". Ja zinula k`o som, koji rasadnik velim, a ona se smije i veli odi gore na 1. kat na hodniku i pogledaj, M. je prorijedila malo svoj kamenjar i donijela cijelu hrpu cvijeća. Ha,ha, teško žabu u vodu natjerati, naravno da sam išla pogledati
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Uspjela sam
![]() |
|
![]() |
|
Ovo ludo vrijeme mi ništa ne da raditi
![]() Danas prijepodne malo zasjalo sunce, ali je poslije 12 sati počeo puhati vjetar, naoblačilo se i opeeeet kiša. Vidim ništa od posla vani, pa sam se zavukla u tavan, malo reda napraviti, jer još od zimskog sijanja i sadnje je džumbus da te Bog sačuvaj. Usput sam napravila i zamjenu polica....
Od ranije sam u tavnu imla metalnu policu koja je več bila zatrpana svim i svačim, a zimus sam kupila policu za klijalište, ali.... nova polica je metal+ iverica i nije za van. Onda je prestalo puhati, zasjalo sunce i ja otišla van. Povrtnjak sam prošli tjedan uspjela srediti, ali sa vanske strane, uz žicu tayberria sadim cvijeće i taj dio nikako urediti. Nisam ni danas uspjela jer me 2 puta kiša potjerala u kuću.Upravo je prestala padati, pa odoh još malo van.
|
|
![]() |
|
Zato je danas padala kiša,
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Očito nije padala kiša, pa si sve uspjela prema planu - bravo, vidim svašta si napravila od mog zadnjeg posjeta tvom dnevniku.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
svaka cast...bas si se naradila
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Zaboravih napisati i eucomis sam posadila pored banane
![]() |
|
![]() |
|
Jučer sam posadila bananu u zemlju
![]() Busene trave koju sam prethodno iskopala sam "posadila" oko cedra gdje mi je zbog mahovine propala trava. Tu je došao MM i pomogao odvesti višak zemlje. Pod noć sam sve pozalijevala i baš sam bila hapy što smo uspjeli sve napraviti.
Danas sam posadila ostiće u jednu teglu, pelargonije u jednu žardinjeru, a u dvije žardinjere sam lanjskim pelargonijama dodala malo svježe zemlje i spororazgrađujuće gnojivo. Zatim sam presadila žutu anđeosku trubu koju sam kupila u jesen i od nje odrezala 2 grančice koje su mi bile predugačke. Njih sam piknula u jednu teglu, ako bude sreće da se zakorijene
![]() |
|
![]() |
|
S obzirom da mi je dan započeo sa glavoboljom, nije ni tako loše jer sam ipak uspjela nešto i napraviti..... Prvo sam išla na tržnicu i naaaaravno da nisam došla doma bez cveteka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poslije ručka sam žardinjere sa pelargonijama postavila na balkon, a košarice sa klorofitumom i ljubičastim puzavcem sam iznijela van na terasu i povješala ih ispod glicinije. Poslije sam išla na vrt, posijala peršun, niske mahune, korijander, kadificu, ciniju i astru pajkovku i aster obični. Da posadila sam i paradajziće, sve pozalijevala i več je bila noć.
|
|
![]() |
|
Danas sam htjela poslikati gliciniju u puuuuunom cvatu i onda skužim da su mi baterije prazne. Dok se baterije pune ja krenula počistiti zlaticu. Ta "simpatična napast" se tako brzo širi, pa sam ju počupala sa korijenom da mi ne prekrije cijelo dvorište
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Šta hočete reći da sam brbljavica, ma jel` te molim vas.Kak na delu, tak na jelu, ne.... kak na delu tak na pisanju ( pričanju)
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
cvetlin ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Je stvarno jedva pročitaš a ne dok i napraviš sve to.
|
|
![]() |
|
Uh jedva sam to uspjela pročitati, e pa zaslužila si kaučanje, bez pogovora i neka si i to je potrebno ponekad.
Bravo draga strašno si vrijedna.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Ah, treba se ponekad i odmarati! Nije sve u poslu
![]() |
|
![]() |
|
Od mog posijanog povrtnjaka nemam pojma šta će biti..... S obzirom da me iz vrta potjerala noć, a poslije počela kiša nisam par dana ni zavirila u vrt, a kada jesam samo što me nije šlag strefio....sve nekako raskopano, razbucano.... užas. Ja najprije okrivila Reu, ali da je ona bila unutra bile bito malo veče rupe, ali tko ili što mi je to napravilo stvarno neznam, dali mačke ili bi čak ptičice mogle napraviti takvu štetu....pojma nemam. S obzirom na sunce i kišu i da je sjeme par dana u zemlji bojim se uopće dirati dok ne nikne, da ne napravim još gore.
Jučer sam baš prigodno obilježila Dan planeta zemlje.... posadila sam anđeoske trube u zemlju i kadas am bila gotova oko njih sam posadila mačuhice, a u sredinu između dviju trubica veeeliki grm potočnica. Znam da su i jedno i drugo proljetnice i da neće predugo trajati, ali neka se šareni, kada to ocvjeta već će doći ljetnice, pa ću nešto drugo posaditi. Višak potočnica sam ubacila u jednu posudu, mislim da mi je sveki rekao da je to bilo ispod peći za drva, valjda kutija za drva ili tako nešto....
Prije nego sam posadila trubice u zemlju, malo sam razrahlila zemlju oko njih ( jer su u bubnju vešmašine) i pritom pronašla kod bijele tri mladice koje su krenule iz korijena. Ja sam njih odrezala i posadila u posudu, pa ako to uspije... super, biti će za nekoga. A uz roza trubicu je prošle godine tako potjerala mladica i koja je sada debljine recimo palca i cca 25 cm dugačka, samo ju nisam mogla skroz iskopati, ali ima nešto korjenčića i toplo se nadam da će se primiti. Baš sam znatiželjna hoće li to uspjeti jer bi to bio još jedan način kako ih razmnožiti. Danas am mislila da ću posaditi bananu, ali me nešto želudac šarafio, a još je k tome i vjetar puhao pa je danas bilo "kaučanje" umjesto sadnje
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |