Kontesin vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8485868788 104> |
Korisnik | ||
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Kontessa, uživala sam u tvom vrteku... Kao i uvijek!
|
||
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
|
silvek,dicentra je ispod jabuke i koja se razlistala i radi joj hlad,ali je dosta kasno i izašla..neki čudni korjenčići su bili
![]() |
||
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
||
![]() |
||
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
|
nikako dočekati da ranuncule procvatu
![]() campanule su pune pupa,a poprilično se grmić raširio..šteta što su mi bijelog puževi poklopali ![]() milionke su me baš razveselile...imaju žutu sredinu,a ova mi je najdraža ![]() ova se nekako baš zatvorila ![]() ![]() pustinjeske ruže na smjenu cvatu..prvo žuta pa sad roza ![]() ![]() to bi bilo to curke..strašno je vruće na brdu pa je zlatka našla savršeno mjesto da provede svoje trudničke dane,a mama joj se pridružila ![]() ![]() |
||
Zagorski bregi |
||
![]() |
||
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
|
Suzana je prekrasna, a tek ostići.....
![]() Je li ti dicentra na direktnom suncu? Ona voli polusjenu, kod mene u polusjenovitom i malo vlažnijem dijelu cvjeta kao luda. |
||
![]() |
||
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
|
svašta si ti udomila i sve je super
![]() |
||
![]() |
||
|
evo je napokon,a i dobila je penjalicu koju sam po ideji iz novina napravila
![]() ![]() ![]() a nekaj polako i cvijeta..nikako još koje srčeko izrasti ![]() ![]() išla sam na sajam po flance za vrt pa sam morala te klinčeke udomiti,a nisam planirala ![]() ![]() nisam planirala ni fuksije,ali veliki sam njihov fan i eto ![]() ![]() ![]() ![]() treća još ne cvate... koraljna napokon ima cvjetek ![]() ![]() ostići su preseljeni u tegle i na stepenicama su ![]() ovaj mi je najdraži..nekako svemirski ![]() |
||
Zagorski bregi |
||
![]() |
||
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
|
Tu crnooku susan ja vec gledam godinama , hocu - necu kupiti.
Budem vidjela tvoja iskustva, i kako raste pa mozda konacno padne odluka
![]() |
||
![]() |
||
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
|
kontesaa pa tebi ni kiša nemože ništa gume su super ideja i moja majka ih tako slično iskorištava
|
||
![]() |
||
|
božur sam posula sa neopitroidom tako da mislim da će taj problem proći uskoro
![]() u vrtek sam svašta posijala (mrkvu,ciklu,salatu) i trebam još posaditi rajčice,papriku,feferone,tikvice,patlidžane,luk...ma svašta sam zamislila,a vidjet ćemo šta će na kraju rasti ![]() počastila sam se sa crnookom suzanom danas ![]() |
||
Zagorski bregi |
||
![]() |
||
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
|
kontesaa, i ja isto imam problema sa usima na bozuru ali samo mladom, stari koji imamo (preko tridesetak godina nikad nema mrave na sebi a cvjeta bez problema).
One visoke gredice su ti bas super, koje ces povrce rasti?
|
||
![]() |
||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
|
E ova ti je dobra da vidi nakoso, baš si me nasmijala. ![]() Ajde Andrea zatvori jedno oko i gledaj. A kod mene na pojedinim mjestima zatvori oba oka ![]() ![]() |
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
![]() |
||
|
maa vidi ti njih dvije
![]() ![]() ![]() bum spremila koji gomoljček sash ![]() |
||
Zagorski bregi |
||
![]() |
||
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
|
Sve je super, ali mislim da gredice na vrtu ti nisu ravne. Drugi put napni špagu i po njoj ravnaj te crijepove.
![]() Ako me misliš ![]() ![]() |
||
![]() |
||
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
|
Kaj si ono rekla za ove irise???Da su pregusti!!!! Ajde neki višak spremi za mene.Cvijet je tako svijetli baš??
e da,super ti je vrtek,samo radi,bar ne misliš na gluposti kad radiš
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
prošla su i ova tri slobodna dana...malo smo skitali,malo se družili sa gostima i malo radili...kiša nikako nije mogla odlučiti hoće li ili neće padati pa je tako i vikend prošao...čim mi izađemo vanm ona padne čim odemo u kuću ona stane
![]() nije ništa spektakularno procvalo,ali smo napravili vrtek i posijali nešto u njega..još fale flanci ![]() lukec treba počupati da se i ta prva gredica složi ![]() ![]() u gume ću staviti tikvice da ne zauzimaju mjesto na vrtu ![]() ovaj prošireni cvijetnjak treba dovesti u red ![]() moram vidjeti gdje ću staviti slikice iz vrta perunika... |
||
Zagorski bregi |
||
![]() |
||
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
|
Joj meni, male uši i mali mravi toliko nam frkice stvore. A di nam Smrčko sve te smajliće nađe, pa nevjerojatna je... Ovaj s krevetom
![]() ![]() |
||
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
||
![]() |
||
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
|
Nama se isto svake godine nasele mravci s ušima na javor (mladi), ruže i božur. Ja posipam neopetroid oko biljke na zemlju ili po stablu u doljnjem dijelu tak da se ne penju i ne nose uši gore na mlade listove.
Prošle godine smo špricali cijele biljčice, ali vidjela sam da nema potrebe- zbilja je dovoljno spriječiti prolaz prema gore- tak je ipak manje štetno bi rekla! |
||
Tu se igramo
http://satyninabajka.blogspot.com/ |
||
![]() |
||
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
|
Dobro je rekla SilveK, mravi ne jedu uši. Oni uši "muzu", tj. škakljaju ih po zatku, a one iz svojih žlijezda ispuštaju mednu rosu ili medljiku. To je slatka tekućina zbog koje i listovi biljaka napadnutih ušima dobiju onu ljepljivu prevlaku. Tu medljiku skupljaju i pčele i prave skupocijeni med - medljikovac.
Pojedine vrste mrava čak odnose uši u svoje odaje i tamo ih hrane lišćem, a za uzvrat dobivaju medljiku. Tako da su uši na neki način njihove krave :)
Mravi su samo indikator da je biljka zaražena ušima. A inače su korisni na biljci jer "jedu" druge nametnike, crve, sitne kukce i sve drugo što uspiju ubiti. Treba paziti da se kod špricanja protiv ušiju, ne otruje i previše mrava, budući su korisni kukci.
Navodno protiv ušiju pomaže i neki prirodni pripravak od češnjaka (bijelog luka), ali ga nisam do sada isprobao.
|
||
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
||
![]() |
||
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
|
Muku mučite sa mravima, ja sam se isto dosta namučila sa snježnom loptom (žganci), bila mi je puna mravi i uši. Imam jedan otrov zove se Ecatin, s njim špricam sve živo (nametnike na bilju), odvratno smrdi ali je jako učinkovit, krepaju u roku odmah.
Kontesa ove perunike su posebne, predivna boja, nježno lila
![]() |
||
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
||
![]() |
||
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() Zovem ja iza 1. maja mog starog znanca da sve pošprica!
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8485868788 104> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |