Moj prvi vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3738394041 184> |
Korisnik | |
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cvijet je lijep, ali drvena vaza je super...
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
smrcko i ti si se u narančastu milionku zaljubila
![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Poklon je divan, a vaza tako posebna
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Jako lijepo i bogato smrcko kod tebe. Puuuuuno biljaka je već u cvatu. Vidim da ti gaura cvate i malo sam ljubomorna jer su moje lanjske sve nestale (osušile, smrzle, tko će ga znati).
Znaš li ti ime ovog cvjetića, imam ga i ja, ali ne znam ništa o njemu;
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Da vazna se i meni svidjela, ko stvorena za posudicu od cvijeta. Ja volim drvene stvarčice, panjeve, nekako mi je to prirodno. Uzela sam i terakotne pitare, ali se u njima zemlja jako brzo suši. Preporučila bi ih najviše za biljke osjetljive na vlagu. Ja sam stavila hortenziju i čini mi se da je svako 3 sata zaljevam, kad god dođem ona zine hoće vode. ![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Kontesica da zaljubila, stalno piljim i gledam kako raste. MM kaže da ga više niti ne pogledam
![]() ![]() Korijenko i je se obradovala, ali je zabrinuta da će uginuti. A Bože moj, najveća šteta u tome bila. Gore je život u stanu bez cvijeća. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Za gauru su mi rekli da je dublje posadim, te jesam. Čini mi ce da je biljka koja žeđa. Probat ću je zimi zamalčariti, pa ćemo vidjeti. Daj Bože da preživi ovo ljeto, kako je već sada toplo. Ne znam koji je cvijet( narandžasti sa slike) zaboravila pitati. I ja se nadam da će mi netko reći. Kupljen je na sajmu. Ali je lijep, volim narandžasto. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
I hvala vam na pohvalama.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Evo za druge forumašice: Ovakvu
![]() sam ja dobila na kavici od naše smrcko, a kod mene je na prozoru kojeg svi vide - čak i ona kad prolazi autobusom
![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Moram uškicat prozor
![]() Ja taj cvijet posebno volim, nekako mi je živahan. Prošlu godinu sam od dragog za valentinovo dobila velikuuuu i mama mi je maznula pred odlazak u Njemačku, tj sve što je mogla strpati u auto , a da na granici bude nevidljivo ![]() ![]() A di ću jadna skriti kupila danas 9 knjižica (MM bjesan i digao nos, kaže kupi se 1-2 a ne devet ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Jao, Smrcko, nisam bila dugo u tvom vrtu.
Mogu ti reci samo da si me odusevila. Prekrasne verbene, macuhice tamne su ti prekrasne,i sve ostalo da ne nabrajam. ![]() ![]() ![]() A, onaj narancasti cvijet imam i ja, zaista je prekrasan, samo sto je kod mene tek provirio iz zemlje, a zove se LYCHNIS i to je trajnica. Mislim da sam dobro napisala naziv, sutra cu provjeriti u vrtu, jer kartica sa nazivom stoji kraj cvijeta. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
Bravo Fuksija razbila si nam tajnu imena cvijeta.
Hvala na pohvalama i tvoj vrt mene uvijek oduševi, volim prošetati njime. ![]() Kod mene je cvijet u cvatu, jer je kupljen. Evo vam organski recept za napasnike <>http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3325&PID=215591#215591 |
|
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Svaka čast a nema još smokvice
![]() |
|
![]() |
|
A čekaj Niho da joj noge očvrsnu i kosica naraste. Sutra idem u izviđanje vrta da vidim što je dignuto, a što spušteno
![]() ![]() Tvoja smokvica manekenka pa se foliraš ![]() |
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Šmrcko gušt je gledati ovo cvijeće u tvom vrtu. Prekrasno! |
|
![]() |
|
Hvala Baka , danas idem vidjeti tko j živ ,a tko nije u mom vrtu. Kaskve su vrućine, valjda je sve na broju
![]() |
|
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Jesi li ikada probala ostaviti uz biljke naopako okrenutu plastičnu bocu vode začepljenu sa zemljom ? Kažu da se lagano prazni i da traje par dana. |
|
|
|
![]() |
|
Hoja kao da si o mojoj glavi. Kutije od povrća i sladoleda sam čuvala za lukovice ( zbog voluharice), vidim i ti kontroliraš širenje lukovica tako.
Prošli put sam stavila naopako 2 boce za 2 trave( jedna je šaš), ali sam stavila krpice od pamuka i zabola u korijen da si sisla vodu. A boca koju ti savjetuješ nema čep ili ima lagano navrnut na sebi? I ima li zemle u boci da spriječi naglo oticanje vode ako nema čepa? ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ja sam jednom to pokušala u one moje betonske vaze. Izdubila sam malo zemlju kraj biljke, napunila sam bocu vodom, držala je lagano nagnutu i ugurala u grlo malu kuglu blata i naglo okrenula okomito, dobro ugurala u zemlju. Nakon par dana mi je bilo smješno vidjeti bocu svu stisnutu, vakumiranu i naravno bez vode.
A mislim da bi bilo dobro i tako sa slabo zatvorenim čepom pa ugurati u blato da se zemlja omota oko grla.
|
|
|
|
![]() |
|
Vidiš i to mi je palo napamet, jer sam ljevkom nasipala vodu da je ne rasipam. Bojala sam se da voda i pored zemlje ne proleti kao kod ljevka. Vidjet ću što je sa krpicama i je li biljka pila tako vodu. Pokušat ću i tvoji metodu, bar boca ima. Možda mi monstrum od hortenzije tako se uspije ukorijeniti. Travama sam napravila i mali polu kadicu uz betonski zid sa jedne strane( da spriječim oticanje vode na sve strane). Sredinu sam pustila da se korijen bar malo može širiti i loviti vlagu iz zemlje. Tlo sam prekrila folijom, a nju ću kamenjem. Na to mjesto će ići 2 trave koje vole vodu i hortenzija. Možda i uspijem
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3738394041 184> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |