Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj prvi vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj prvi vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3738394041 184>
Korisnik
Poruka
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 11:43
Cvijet je lijep, ali drvena vaza je super...
život je more
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 11:51
smrcko i ti si se u narančastu milionku zaljubila Wink super su cvijećke Thumbs%20Up
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 14:24
Poklon je divan, a vaza tako posebna Thumbs%20Up Tvoja će se prijateljica danas veseliti....
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 14:29
Jako lijepo i bogato smrcko kod tebe. Puuuuuno biljaka je već u cvatu. Vidim da ti gaura cvate i malo sam ljubomorna jer su moje lanjske sve nestale (osušile, smrzle, tko će ga znati).
Znaš li ti ime ovog cvjetića, imam ga i ja, ali ne znam ništa o njemu;
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 15:46
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

Cvijet je lijep, ali drvena vaza je super...

Da vazna se i meni svidjela, ko stvorena za posudicu od cvijeta. Ja volim drvene stvarčice, panjeve, nekako  mi je to prirodno.

Uzela sam i terakotne pitare, ali se u njima zemlja jako brzo suši. Preporučila bi ih najviše za biljke osjetljive na vlagu. Ja sam stavila hortenziju i čini mi se da je svako 3 sata zaljevam, kad god dođem ona zine hoće vode.LOLLOL
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 15:50
Kontesica da zaljubila, stalno piljim i gledam kako raste. MM kaže da ga više niti ne pogledamLOL. Vidjela sam ih na forumu, pa kod susjede i pale su 4 na sajmu po 5 kn, nije bilo kraja veselju. Nisam imala namjeru popunjavati posudu, ali neizdržah. A sada imam ljubimice.Embarrassed

Korijenko i je se obradovala, ali je zabrinuta da će uginuti. A Bože moj, najveća šteta u tome bila. Gore je život u stanu bez cvijeća.Embarrassed
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 15:55
Originalno poslano od člana bergenia bergenia napisao:

Jako lijepo i bogato smrcko kod tebe. Puuuuuno biljaka je već u cvatu. Vidim da ti gaura cvate i malo sam ljubomorna jer su moje lanjske sve nestale (osušile, smrzle, tko će ga znati).
Znaš li ti ime ovog cvjetića, imam ga i ja, ali ne znam ništa o njemu;

Za gauru su mi rekli da je dublje posadim, te jesam. Čini mi ce da je biljka koja žeđa. Probat ću je zimi zamalčariti, pa ćemo vidjeti. Daj Bože da preživi ovo ljeto, kako je već sada toplo.

Ne znam koji je cvijet( narandžasti  sa slike) zaboravila pitati. I ja se nadam da će mi netko reći. Kupljen je na sajmu. Ali je lijep, volim narandžasto.Embarrassed
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 15:56
I hvala vam na pohvalama.smile71
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 17:48
Evo za druge forumašice: Ovakvu
sam ja dobila na kavici od naše smrcko, a kod mene je na prozoru kojeg svi vide - čak i ona kad prolazi autobusom smile78 
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 18:26
Moram uškicat prozor  .
Ja taj cvijet posebno volim, nekako mi je živahan. Prošlu godinu sam od dragog za valentinovo dobila velikuuuu i mama mi je maznula pred odlazak u Njemačku, tj sve što je mogla strpati u auto , a da na granici bude nevidljivoLOL  Kad mi mama dođe morat ću skrivati cvijećeLOL.
 A di ću jadna skriti kupila danas 9 knjižica (MM bjesan i digao nos, kaže kupi se 1-2 a ne devet) i nemam ih di staviti, treba mi novi ormar po mogućnosti da se kači na plafon.smile96
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 21:07
Jao, Smrcko, nisam bila dugo u tvom vrtu.
Mogu ti reci samo da si me odusevila. Prekrasne verbene, macuhice tamne su ti prekrasne,i sve ostalo da ne nabrajam.
A, onaj narancasti cvijet imam i ja, zaista je prekrasan, samo sto je kod mene tek provirio iz zemlje, a zove se LYCHNIS i to je trajnica.
Mislim da sam dobro napisala naziv, sutra cu provjeriti u vrtu, jer kartica sa nazivom stoji kraj cvijeta.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 21:28
Bravo Fuksija razbila si nam tajnu imena cvijeta.

Hvala na pohvalama i tvoj vrt mene uvijek oduševi, volim prošetati njime.smile79

Kod mene je cvijet u cvatu, jer je kupljen.

Evo vam organski recept za napasnike

<>http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3325&PID=215591#215591
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 21:43
Svaka čast a nema još smokvicesmile156
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 23:52
A čekaj Niho da joj noge očvrsnu i kosica naraste. Sutra idem u izviđanje vrta da vidim što je dignuto, a što spuštenoLOLLOL

Tvoja smokvica manekenka pa se folirašWink
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 09:03

Šmrcko gušt je gledati ovo cvijeće u tvom vrtu.

Prekrasno!

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 10:07
Hvala Baka , danas idem vidjeti tko j živ ,a tko nije u mom vrtu. Kaskve su vrućine, valjda je sve na brojuEmbarrassed
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 10:29

Jesi li ikada probala ostaviti uz biljke naopako okrenutu plastičnu bocu vode začepljenu sa zemljom ? Kažu da se lagano prazni i da traje par dana. 

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 10:54
Hoja kao da si o mojoj glavi. Kutije od povrća i sladoleda sam čuvala za lukovice ( zbog voluharice), vidim i ti kontroliraš širenje lukovica tako.

Prošli put sam stavila naopako 2 boce za 2 trave( jedna je šaš), ali sam stavila krpice od pamuka i zabola u korijen da si sisla vodu.

A boca koju ti savjetuješ nema čep ili ima lagano navrnut na sebi? I ima li zemle u boci da spriječi naglo oticanje vode ako nema čepa?Embarrassed

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 11:00

Ja sam jednom to pokušala u one moje betonske vaze. Izdubila sam malo zemlju kraj biljke, napunila sam bocu vodom, držala je lagano nagnutu i ugurala u grlo malu kuglu blata i naglo okrenula okomito, dobro ugurala u zemlju.

Nakon par dana mi je bilo smješno vidjeti bocu svu stisnutu, vakumiranu i naravno bez vode.
A mislim da bi bilo dobro i tako sa slabo zatvorenim čepom pa ugurati u blato da se zemlja omota oko grla.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 11:08
Vidiš i to mi je palo napamet, jer sam ljevkom nasipala vodu da je ne rasipam. Bojala sam se da voda i pored zemlje ne proleti kao kod ljevka. Vidjet ću što je sa krpicama i je li biljka pila tako vodu. Pokušat ću i tvoji metodu, bar boca ima. Možda mi monstrum od hortenzije tako se uspije ukorijeniti. Travama sam napravila i mali polu kadicu uz betonski zid sa jedne strane( da spriječim oticanje vode na sve strane). Sredinu sam pustila da se korijen bar malo može širiti i loviti vlagu iz zemlje. Tlo sam prekrila folijom, a nju ću kamenjem. Na to mjesto će ići 2 trave koje vole vodu i hortenzija. Možda i uspijemEmbarrassed
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3738394041 184>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.