Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 243> |
Korisnik | |
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovo već postaje "Dosier X"..ali bit ce napeto cekati cvjetiće.... ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
..daaa, ja to volim...kad sijem namjerno ne stavim oznake, onda se čudim i pogađam -- hm, što li je ovo!?....
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Zna li netko što je ovo? Biljka je velika i visoka, krasna je za vidjeti.
![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Veratrum album, čemerika cvate bijelim metlicama, a postoji i V. nigrum metlice tamnocrvene gotovo smeđe. Raste samoniklo, ali se zbog velikih dekorativnih listova uzgaja i u vrtovima. Otrovan.
|
|
![]() |
|
Baka Bea hvala na odgovoru. Ta biljka jako lijepo izgleda na poljani. Kako vidim spada u porodicu ljiljana, znači procvjeta će. Možda je opet posjetim, ali neću dirati.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Smrčko, cvat nije atraktivan, zapravo puno sitnih zelenkstobijelih cvjetića skupljeno je u metlicu. U hortikulturnom smislu vrijednije je veliko strukturno lišće. Imam je u vrtu, vole je puževi, pa je štitim piljevinom. Zimi se lišće povuče. a u proljeće krene u velikim debelim pupovima. Ne treba nikakvu posebnu njegu, osim što odrežem cvjetnu stapku.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
jesenas sam dobila malecke pelceriće seduma i kaktusa pa me zanima kako se zovu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ima još pokoja biljka kojoj ne znam ime, ali o tome ću drugi put ![]() unaprijed se zahvaljujem |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
ovo sam dobila...kako se zove?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
..funky.fish.. ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
Dobili smo sjeme ove biljke prošlo ljeto. Sad ne znamo o čemu je riječ pa ako netko prepozna..
![]() |
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Liči mi na noćurak, noćna frajla |
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Mogao bi biti solidago, zlatnica - pogledaj malo na netu pod tim nazivom
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
hvala Otok
![]() |
|
![]() |
|
..funky.fish.. ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
Brbe, hvala! Bit će da je to to..
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
brbe hvala na pomoći
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Ovu sam trajnicu kupila prošle godine, baš je ocvala, a nemam pojma kak se zove:
![]() |
|
![]() |
|
Silvek, to ti je Geranium, a koji teško je reći po slici. Jesu li cvjetovi ružičasti ili plavkastii, koliko je visoka? U svakom slučaju zahvalna trajnica, malo traži, dugo cvate. Ako je visoka, kad popusti cvatnja, odrežeš do tla, ubrzo izraste novo zdravo lišće i djeluje uredno. Niske poput G. sanguineum nana ne treba niti to.
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Hvala baka bea na identifikaciji
![]() |
|
![]() |
|
imam dvije trajnice za identifikaciju, pa bi lijepo prosila pomoć
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |