Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Oglasi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - tražim pravi pelin
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

tražim pravi pelin

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: tražim pravi pelin
    Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 09:34

eto iz naslova se vidi da tražim pravi pelin Artemisia absinthium- treba mi za pravljenje sredstva za prskanje. Tu kod nas uglavnom ima ukrasni pelin ali navodno treba taj pravi,pa se uzdam u vas ako netko ima za posaditi. Hvala puno unaprijed
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 09:46
....evo mene....koji dio biljke ti treba za prskanje?
....pelin trebam seliti na drugo mjesto jer mislim da mi guši čičimak ( žižula )....nisam stigla ovo proljeće, a obećala sam i Silvek dio korijena...e sad da li da to napravim , a već  je  vruće  ili na jesen??

...mogu ti poslati  grane da  napraviš  pripravak!?

....može recept za taj  pripravak?
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 12:11
........ e super! Za prskanje se koristi stabljika i list. Za presađivanje je možda pametnije čekati jesen,već je vruće pa da ne propadne.

300 gr svježih biljaka pravog pelina
10 litara vode, kišnice ili iz bunara

raditi tekuće gnojivo, juhu ili čaj

koristi se protiv uši i svačeg, sad nemam knjigu doma, kad mi kolegica vrati napišem koji su omeri za razređivanje

hvala puno Manči još jednom,baš si drug Thumbs%20Up
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 13:43
...onda ti šaljem grančice, a  na  jesen ću ga vaditi....
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 15:59
ok, hvala Manči! smile79
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.