Crnooka Suzana-Thunbergia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Korisnik | |
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hm, Jasminaa, ovo sjeme je crno, ali je cahurica bila zelena. Probat cu posijati, pa cemo vidjeti. Tesko cu uhvatiti to o cemu ti govoris, jer sam samo vikendom sa Suzanom.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
ja sam bila kupila biljčicu cvala je sa jednim ili dva cvijeteka i našla sam jednu sjemenkicu svijetlosmeđe boje i iz štosa ju posadila,matična biljka mi je odapela a ova je evo slikica kod mene nikad bolje i cvijeteka puno
|
|
![]() |
|
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Čauricu nemoj otvarati dok je zelena,jer ne bude zrela.Tek kada dobije smeđu boju.One inače pucaju kada su zrele i ako želiš da uhvatiš sjeme moraš je ubrati prije nego pukne ali da bude smeđe boje.Ako si ubrala zelene pusti ih da se osuše,nemoj otvarati.Sjeme je okruglo i tamno smeđe pa čak i crne boje.Moje suzane su bile u saksiji i bilo mi je zgodno jer su stajale na balkonu.Sjemenkica koja bi i pukla,samo bi je pokupila sa pločica.
Ako neko želi koju sjemenku neka se javi na pp ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Presretna sam! Otkrila sam sjemencice na mojoj Suzani! Zaista mi je dugo trebalo, cijelo ljeto je gledam a tek sad shvatila gdje su sjemenke! To je zato sto joj je pupoljak isti kao i sjemena cahurica. Sada samo jos i da proklijaju za dogodine!
Cini se da cahuricu treba otvoriti dok jos izgleda zelena, jer inace sve iz nje poispada. Kako vi ostali radite? Ja sam nasla poispadale, i zelene, ali ne i fazu izmedju toga.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
je manči bilo bi ko sunce da ja morem nać negdje u nekom kutku svoje kuće bez vjetra al kod mene stalno lagano nešto pirka(hvala bogu jer bi odapeli od vrućine)al nažalost to nekim biljčicama nepaše..
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....duda love...ista stvar je i kod mene...naše sunce je prejako za nju, samo jutarnje je o.k.......super su mi se držale do srpnja, a onda ih vjetar čisto isušio, sparuštio.....možda bi ih trebalo navečer prskati....u svakom slučaju u Dalmaciji suzana mora biti na polasunce-pola svjetli hlad, zaštičena od vjetra, pogotovo bure....
hana....hvala na ponudi...
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
ja sam dobila biljkicu naranđaste iz jedne sjemenke ali baš i ne cvijeta da jedan cvetek svaki tjedan ..druge su na suncu ali ipak mislim da im je moje sunce ovdije prejako...jojjj..neznam šta bih i kud s njima ako ih ne stavim na sunce nema baš cvijeta a na suncu lišće propada a time i sama bijlkica..
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
budem ti ja spremila Manči
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...moja je imala samo jedan cvijet i onda ju je neka mača sasušila..... nemam sjemenka pa molim da mi neka dobra duša spremi za drugu sezonu malo sjemenčica....please!!!!
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ja nikako da vidim to sjeme! Moja ima na stotine cvjetica, ali sjemena nigdje. Lani sam imala mnogo problema sa kloroticnim liscem na suzzici, pa sam ove godine stavljala zeljezo svako malo, i super mi je, raste kao luda.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
možda vam imaju crvenog pauka-dobro pogledajte
|
|
![]() |
|
kamilica ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
Jupi!!! Tjera nove listiće.
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Moje nikud nikam - prvo sam ih presadila na vrt i vidjela sam da tam stagniraju pa sam ih presadila u teglu, a kiša je stalno bila po njima....tak su još malecke, lišće malo pjegasto, a čak su bila i 2 cvjeta
![]() |
|
![]() |
|
....stvarni ne znam i kod moje majke otpadaju listovi i dobila je pjegice, moja je dobro , imala 1 cvijet, više narančasto-žuta.......
...super izgledaju ove što su u zemlji...u svakom slučaju voljela bi skupiti više boja......
|
|
![]() |
|
kamilica ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
Kako su vaše Suzike?
Moja je tako loše od prije par dana. Lišće joj je odjednom požutilo i otpada. Mislila sam da joj neodgovara položaj, ali ona je u hladovini od pavitine, čak se super sa njom preplela. Sad ju ne mogu ni maknuti.
Pa sam pomislila da su joj svu snagu isisale one neuništive bijele mušice.
Jučer sam bila kod mame, kad ono i njena Suzi je isto takva. Ne znam kako da joj pomognem. Što da radim?
![]() |
|
![]() |
|
Roža ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 26 |
tek sam se zainteresirala za suzanu, i moram si je kupiti. Čitam da neki od vas imaju problema sa uzgojem. Evo ča sam ja našla u novinama o suzani: ova biljka penjačica ne ravija veliko korjenje te je lako uzgajati i u posudi.Pogodna je za formiranje "zelenog zida". POLOŽAJ: na svijetlom mjestu ali ne na direktnom suncu. ZALIJEVANJE: redovito, svaka 2-3 dana. U podlošku ne smije se zadržavat voda. Ljeti 2 puta tjedno prskati lišće mlakom vodom. GNOJIDBA: jednom u 15 dana.
|
|
![]() |
|
ja nikak da nabavim bijelu, ove su kojekakve u žutim i narančastim nijansama. Možda savjet za sve koji mogu nek je posade direktno u zemlju, puno bolje raste nego u tegli
|
|
![]() |
|
podnosi vjetar jako dobro ako je namotana na žicu od ograde ili neki plot ili konstrukciju. Moja je bila na običnom plotu i nikaj joj nije smetalo, i da bila je na direkrnom suncu cijeli dan. Za ove u teglama ne znam
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
i ja sam ju kupila prije tri dana za 10kn u mom rasadniku između Tribunja i Vodica..biljčica je mala ali nadam se da će narasti..imam dvije boje ovu naranđastu i bijelu..vidla sam da ona ima i još neku mislim da je nježno žute boje..
|
|
![]() |
|
Bugojanac ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 26 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |