|
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7374757677 89> |
Korisnik | |
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
![]() ova gore se ponovila |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
![]() /DSC00355.jpg">DSC00355.jpg[/IMG] |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
pozvana ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 221 |
![]() |
Hvala. Ja se ne mogu joj nadiviti. Skoro pa nestvarno izgleda. ![]() ![]() A ima za kupiti bijelih, potraži malo. Nisu sad više jako skupe. ![]() |
|
Kad bismo se potrudili da budemo onakvi kakvi bi trebalo da jesmo, manje bi nas stajalo truda da se predstavljamo drugacijima nego sto jesmo (La Rochefoucauld)
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
![]() |
prekrasna je! takvu bjelu jos nigdje nisam vidjela
|
|
![]() |
|
pozvana ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 221 |
![]() |
Obećala, pa evo...
![]() ![]() ![]() Skoro pa me fascinira ova sniježno bijela boja! ![]() |
|
Kad bismo se potrudili da budemo onakvi kakvi bi trebalo da jesmo, manje bi nas stajalo truda da se predstavljamo drugacijima nego sto jesmo (La Rochefoucauld)
|
|
![]() |
|
![]() |
Nemam puno iskustva, no mislim da imam više sreće nego pameti. ![]() Naime, iz neznanja sam svojoj bijeloj orhideji kad je ocvala, odrezala stapku na kojoj su bili cvjetovi ![]() ![]() ![]() ![]() Ako se sutra sjetim, pofotkat ću ju i ovdje zalijepiti sliku. Inače, nakon što je procvjetala ponovo kupila sam gnojivo baš za orhideje i svega jednom do sada zalila njime, tako da to sigurno nije bio razlog cvatnje. Sretno. |
|
|
|
![]() |
|
lorna ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 51 |
![]() |
Pridružujem se ljubiteljima ovih krasotica.
Za sad imam 3, žutu, ciklama rozu i bijelu.
Trenutno ne cvatu, ali planiram presaditi sve tri u novi supstrat - pa ču vidjeti.
Držim ih na kuhinjskom prozoru okrenutom na sjeveroistok, što znači da su cijeli dan na puno svjetla, a direktno sunce samo rano ujutro.
Imate li kakav savijet?
Cvale su mi i žuta i roza godinu nakon nabavke, ali sad već 2 godine - ništa!
Bijela je relativno nova... tek je ocvala!
![]() |
|
http://lorna.mojblog.hr/
|
|
![]() |
|
vida7hr ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 103 |
![]() |
i meni je skroz super, rekli su mi da je zahtjevnija od phala, ali meni se ne cini tako. vec mi baca novu granu, bar mislim da je to grana. a i mirisi :))
|
|
...sreca prati hrabre...
|
|
![]() |
|
elfica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 01 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
![]() |
Cambriu bi mogla mami kupiti, sviđa joj se jako, a i meni...
|
|
![]() |
|
vida7hr ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 103 |
![]() |
ja svoje phalaenopsise zalijem kad mi lisce opusti, onda skuzim da im treba i do sad me ta taktika nije razocarala. takodjer ih ne zalijevam s kisnicom ili destiliranom vodom, ili cak mlijekom kak neki pisu, nego odstajalom vodom i to uronim na par sati i stvarno mi super uspijevaju. osim te nesretne klime. a cambria trazi vodu svaki 2. ili 3. dan. mada je ja tako zalijevam, ali i dalje su joj one buhtlice malo smezurane, ali isto mi super uspijeva pa se ne brinem. veliki pozdrav.
|
|
...sreca prati hrabre...
|
|
![]() |
|
Plantlover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
![]() |
Ma znam lana,ali negdje pise svaka 2-3 dana,negdje jednom tjedno i sl. pa ne znam sto da radim,zalijevam ih 2 puta tijedno ili jednom.Hvala ti na savjetu lana.
|
|
Everyone's a winner, we're making our fame
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
plantlover slažem se s onim što ti je napisao skitnica. Jedino što se tiče zalijevanja ja moje orhideje zalijevam jednom u 10-12 dana. Kod orhideja je najvažnije da pogledaš da li ima na stjenkama posuda kondenzat vode onda još uvijek ne treba polijevati. Zbog toga se orhideje i sade u prozirne posude da možeš vidjeti što se događa sa supstratom. Od previše vlage trune korijenje i orhideja ugiba, a isto tako je podložna raznim nametnicima.
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
vida ni jedan cvijet pa tako ni orhideja ne vole propuh. Ako je na mjestu gdje joj stalno puše klima to joj sigurno smeta.
|
|
![]() |
|
![]() |
moja je na mjestu gdje puse klima i otpala su joj 3 cvijeta. sigurno joj klima smeta, kaj mislite?
|
|
...sreca prati hrabre...
|
|
![]() |
|
elfica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 01 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
![]() |
Joj, ja im tepam svaki dan. Moja phala je pustila jos 2 sićušna cvjetna pupa, taman koliko ih je odbacila. Sad pazim na nju, budno.
|
|
![]() |
|
Tigrić ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
![]() |
Da, najbolje ih je oskudno zalijevati, ja to čak radim običnom preko noći odstajalom vodom, svaki tjedan malo zalijem . Imam tri phale negdje od veljače, dvije su odbacile cvjetove, a jedna koju imam od marta još je uvijek u punom cvatu, s jedno dvadesetak cvjetova, boje ciklame.
Inače se dobro drže, lišće je lijepo, kožnato, tamno zeleno, zračno korjenje zdravo. Prskam ih svaki dan po lišću i nadam se da će mi one dvije uskoro početi pokazivati neke nove cvjetne izdanke. Stvarno su mi velika radost kad ih gledam! |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7374757677 89> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |